Asuntojuttuja

Meillä on reilun puolen vuoden päästä muutto taas edessä. Nyt on pikkuhiljaa alkanut jo pieni muuttokärpänen pörisemään päässä. Mihin me muutetaan ja minkälaiseen asuntoon?!

Nykyiseen asuntoomme muutettiin tammikuussa. Asuttiin sitä ennen Etu-Töölössä kaksiossa, se oli aivan ihana sijainti ja ihana asunto. Mutta pienen vauvan ja kahden koiran kanssa se kävi vähän ahtaaksi. Vielä lisäksi kun teemme töitä kotona, kaksion olohuone alkoi käydä jotenkin tukalaksi. Tuntui, että seinät kaatuu päälle. Siksi muutimme väliaikaisesti vuokralle Laaksoon. Tällä hetkellä asumme kolmiossa ja se on ollut ihan huippua. Pienempään siis emme enää halua.

Me olemme muuttaneet noin parin vuoden välein nyt oikeastaan koko yhdessäolomme ajan. Myös ennen kuin tutustuimme Tuukan kanssa, molemmat tahoillaan muutti parin vuoden sykleissä. Nyt haluaisimme jonkun paikan, asuinseudun ja kodin, jossa voisimme asettua oikeasti aloillemme. Mutta missä se olisi?

Haluaisimme löytää sellaisen asuinseudun, jossa tulisimme asumaan pitkään. Niin, että Emma voisi päiväkodista vaihtaa suoraan ala-asteelle. Ainakin osittain samojen kaverien kanssa. Suunnitelmissa kuitenkin on, että ensi vuoden alussa Emma voisi aloittaa päiväkodin muutamana päivänä viikossa.

Mitä me asunnolta tai asuinalueelta sitten haluamme?

  • Kodin pitäisi olla kolmio, tai miksei edullinen neliö
  • Oma piha olisi aika ihana, mutta toisaalta keskustan läheisyys kiehtoo
  • Parveke pitää olla jos ei sitä omaa pihaa saa
  • Hyvät ulkoilumaastot, koska koirat
  • Rauhallinen ja turvallinen asuinalue

Jotenkin tuntuu, että on paljon isompi päätös nyt etsiä se ”oikea” asuinalue, kun on pieni lapsi elämässä. Espoossa on muutama alue, jotka kiinnostaa. Olen myös kuullut hyvää Espoon kaupungin lastenhoidosta. Helsingissä olisi tietysti ihana asua, olen itse asunut kuitenkin koko elämäni täällä. Tässä Töölö-Munkkiniemi -akselilla vaan on sellainen miinuspuoli, että päiväkodit ovat tupaten täynnä ja tietysti mitä lähempänä keskustaa on, sitä kalliimpaa on asuminen.

***

Tällaisia pohdintoja tällä kertaa. Missä päin te asutte? Mitkä asiat teillä vaikuttaa asumisen viihtyvyyteen?