No ne raskausarvet..

Kaupallinen yhteistyö: Bio-Oil

Voi että. Joka sekunti, kun tätä postausta kirjoitan, mietin ammunko itseäni jalkaan julkaisemalla tällaisia kuvia vatsastani. Samalla sekunilla ymmärrän myös sen, että en todellakaan. Raskausarvet on jotain sellaista, joiden syntyyn ei hirveästi voi vaikuttaa. Joillekin niitä tulee ja joillekin ei. Ihon säännöllinen rasvaaminen raskausaikana tutkitusti auttaa siihen ettei niitä syntyisi ja päivittäinen rasvaaminen voi olla raskausarpien syntymättömyyteen vaikuttava tekijä.

Minulla vatsa pysyi arvettomana pitkälle raskautta. Rasvailin silloin tällöin vatsaa, en joka päivä. En edes joka toinen päivä. Koska en muistanut. Jos olisin rasvannut päivittäin, olisin ehkä loppuraskaudesta pamahtaneen hervottoman vatsan tuomat raskausarvet voinut jotenkin välttää. Tai ainakin minimoida.

Laitoin pari päivää sitten tämän postauksen ylimmän kuvan instagramiin. Mietin todella kauan uskallanko/kehtaanko julkaista kuvaa, jossa raskausarpien peittämä vatsani näkyy. Kuva keräsi 2000 tykkäystä ja paljon kommentteja. Moni nosti hattua ja myös kiitti, että jaoin tämän kuvan julkisesti. Kiittivät rohkeudesta näyttää ei siloteltua pintaa ja siitä, että toin asian esille, joka on monelle naiselle häpeä. Kirjoitin kuvaan näin:

Voi kuulkaa. Mietin pitkään julkaisenko tätä kuvaa. Otin samanlaisen jo pari kuukautta sitten. Tämän tänä aamuna. Tai siis Tuukka otti.
Olen kirjoittamassa raskausarvista juttua blogiin ensi viikolla ja otin nyt kuvat.
Mietin kuitenkin edelleen vielä kuvan ottamisen jälkeen, että uskallanko/kehtaanko laittaa tätä kuvaa someen.
Juuri tästä aiheesta kirjoitin pari päivää sitten blogiin, siitä kuinka ulkonäkökeskeinen on maailma ja varsinkin some nykyään. Miten paljon paineita on näyttää tietynlaiselta, jotta on hyväksytty muiden silmissä. Ulkonäköpaineet eivät ole pienimmästä päästä liikunta-alan työntekijöillä.

Kuitenkin haluan viestittää omalta osaltani sitä, että vartalostaan voi tykätä vaikka se ei olisikaan​ silein ja rasvattomin. Siksi päätin uskaltaa. Osalle naisista tulee raskausarpia, osalle ei.

Nyt halusin vain olla rohkea ja kertoa oman totuuteni.

Omat arpeni ovat jo haalistuneet synnytyksestä tähän päivään. Olen rasvaillut ihoani, mutta en ihan joka päivä. Rasvailun lisäksi olen koittanut ruokavalion avulla edesauttaa vatsanseudun palautumista. Nyt olen viikon verran käyttänyt joka päivä vatsaani Bio-Oilia. Olen kuullut siitä todella monelta ystävältäni hyviä kokemuksia. Joillain se on auttanut siihen ettei raskausarpia ole syntynyt ja joillain se on haalentanut jo syntyneitä arpia.

Se on tavallaan hirveän harmillista, että raskausarvet hävettävät niin monia. Raskauden jälkeen ei enää haluta olla bikineissä, mielummin uimapuvussa. Arvet ja löysä nahka vatsalla hävettää. Vaikka se miten ne on syntyneet on maailman ihanin ja luonnollisin asia.

Minulla arvet tosiaan ovat jo aika haaleita. Joku voi katsoa vatsaani ja ajatella, että pyh, eihän nuo ole mitään. Mutta jokaiselle ne omat arvet on omansa, niihin on jokaisella myös omanlainen suhtautuminen. Mutta minä olen päättänyt olla niistä ylpeä, en häpeillä nahkaani. Jollain toisella ei tule arpia ollenkaan, mutta löysää nahkaa jää. Joku toinen taas saa raskauskiloista pitkäaikaisemman kaverin. Ja sitten joillain ei tule arpia, ei löysää nahkaa, eikä kiloja. Minulla raskauskilot tippuivat melko nopeasti synnytyksen jälkeen. Vatsanseutu on ainoa asia, joka ei ole palautunut entisiin uomiinsa – ihon suhteen.

Vaikka tämä arpisen mahan kanssa ”kaapista ulostulo” oli tavallaan helpotus, niin mielenkiinnolla testaan nyt kuinka arpien käy kun käytän säännöllisesti Bio-Oilia. Paras tulos tulee n.kolmen kuukauden käytön jälkeen.

Bio-oil on Suomen myydyin tuote arpien ja raskausarpien hoitoon. Sen lisäksi sitä voi käyttää kuivan ihon kosteuttamiseen. Nyt kesän saapuessa, se on myös ajankohtainen tuote, sillä se sopii hoitamaan auringonpolttamaa ihoa. Talvisin kuivunutta talvi-ihoa. Voit lukea tuotteesta lisää tästä!

***

Miten teillä on käynyt raskausarpien kanssa? Onko teillä niitä? Oletteko käyttäneet Bio-Oilia, onko se auttanut? Entä häpeilettekö te omaa vatsaanne raskauden jälkeen?