Turun kautta Tukholmaan!

Niin se alkoi meidĂ€n loma! 🙂 Torstaina aamupĂ€ivĂ€llĂ€ pakattiin auto tĂ€yteen ja lĂ€hdettiin. Ensin vietiin koirat hoitoon, Pimu Ă€idilleni ja Gere Tuukan vanhempien luokse. Sitten jatkui matka kohti Turkua.

Me tykkÀÀmme kovasti matkustaa vÀhÀn sellaisella retkifiiliksellÀ ja halusimmekin tehdÀ pienen mutkan matkaan reitillÀ Tukholmaan. Sen sijaan, ettÀ olisimme posottaneet LÀnsisatamaan ja sieltÀ klo 17 kohti Tukholmaa, ajoimmekin Turkuun.

Olimme varanneet huoneen Cumuluksesta ja saavuimme sinne iltapÀivÀllÀ. KÀvimme heittÀmÀssÀ tavarat huoneeseen ja sitten lÀhdimme kaupungille syömÀÀn.

Otimme reteĂ€sti ravintolassa terassipöydĂ€n ja ajattelimme, ettĂ€ nyt syödÀÀn ekan kerran ulkona tĂ€nĂ€ kevÀÀnĂ€. Emmakin nukkui tyytyvĂ€isenĂ€ vaunuissa ja ulkoilmassa hĂ€n aina nukkuu pĂ€ikkĂ€rit parhaiten. No, alkupalat ehdittiin syömÀÀn ulkona ja Emmakin herĂ€si vĂ€lipalalle. Sitten annettiin periksi ja mentiin sisÀÀn syömÀÀn. 😀 Oltiin kuulemma ensimmĂ€iset asiakkaat tĂ€nĂ€ kevÀÀnĂ€, jotka söi (edes sen alkupalan) ulkona.

Sitten olikin jo Emman yöunien aika. Cumuluksesta oli tuotu matkasÀnky ja pienen tyypin peitto ja tyyny meille, joten ei tarvinut roudata omaa matkasÀnkyÀ autosta ylös. Se oli tosi kiva, koska aamulla lÀhtö olisi kuuden aikoihin.

Yö menikin sitten eri tavalla kuin koskaan tĂ€hĂ€n mennessĂ€. 😀 Emma ei nimittĂ€in nukahtanut omaan sĂ€nkyyn (mihin hĂ€n aina nukahtaa kotona), vaan nukkuikin meidĂ€n vĂ€lissĂ€ koko yön. PerhepedissĂ€ kokonaista yötĂ€ emme ole nukkuneet koskaan. Jotenkin mukava fiilis oli yöllĂ€, kun pieni toukka siinĂ€ tuhisi vieressĂ€ koko yön. Kun Emma oli pienempi, nukuin itse sohvalla Emman vieressĂ€. Tuli ihan ne ajat mieleen.

Aamulla herÀsimme sitten jo ennen viittÀ, pistimme kamppeet kasaan ja laitoimme itsemme kuntoon. Emma herÀtettiin kuudelta, kun oli pakko lÀhteÀ alas syömÀÀn, jotta ehtisimme laivaan. Emma usein herÀÀ kuudelta kotona, joten onneksi aamu ei ollut hÀnelle mitenkÀÀn tavanomaista aiempi. Tietysti oli kurja herÀttÀÀ pikkuinen, kun hÀn oli vielÀ ihan unessa.

Maittavan ja runsaan aamupalan jÀlkeen suuntasimme automme kohti Turun satamaa. Oli todella hauskaa lÀhteÀ kohti Tukholmaa pÀivÀlaivalla ja auton kanssa. Kun minÀ olen ollut lapsi, meillÀ oli asuntovaunu ja monesti reissasimme Turun kautta Tukholmaan juurikin pÀivÀlaivalla. Tuli hyviÀ muistoja mieleen.

PÀivÀlaivalla ei ollut paljoakaan ihmisiÀ. Me tallustelimme siellÀ pitkin poikin, kÀvimme ottamassa hytissÀ pÀikkÀreitÀ, söimme brunssin laivan buffetissa (joka oli muuten aivan super hyvÀ). Kuudelta laiva oli Tukholmassa ja siitÀ sitten lÀhdimmekin suunnistamaan kohti hotelliamme, merenrannalle n.10km Tukholman keskustasta.

Hotelli on aivan super ihana ja loma on muutenkin ollut niin rentouttava ja ihana tĂ€hĂ€n mennessĂ€! <3 Oli todella hyvĂ€ pÀÀtös lĂ€hteĂ€ tĂ€nne Ruotsiin lomalle Kreetan sijaan. Emma on ollut vielĂ€ aika tukkoinen ja flunssa vielĂ€kin vaivaa. Silti hĂ€n nukkui ensimmĂ€isenĂ€ yönĂ€ hotellissa omat enkkansa. 😀 Emma nukahti omaan matkasĂ€nkyynsĂ€ klo 20.30 ja nukkui klo 02.30 asti. !! TĂ€mĂ€ on ihan ennenkuulumatonta, sillĂ€ kotona hĂ€nen pisin unipĂ€tkĂ€ on ollut tĂ€hĂ€n mennessĂ€ neljĂ€ tuntia.

Hotellista ja Ruotsista ja meidĂ€n lomasta lisÀÀ myöhemmin. 🙂 Nyt me lĂ€hdemme seikkailemaan! 😀

Ihanaa vappua sinne Suomeen kaikille, sÀÀstĂ€ huolimatta! 😉