Laihis = kirosana

Tiedättekö mikä on aika hassua? Se, että laihdutuksesta on tullut kirosana. Enää ei puhuta siitä, että nyt haluan pudottaa painoa tai sitä ei kerrota varsinkaan sanalla laihduttaa. Puhutaan elämäntapamuutoksesta. Toki, elämäntapamuutos on kattavampi sana ja ainakin meillä on valmennuksissa tarkoitus painottaa sitä, että pikadieetit on pyllystä ja koko loppuelämän kestävät muutokset on niitä kestävimpiä. Mielestäni hyvä ajatus on se, että voitko syödä tai treenata tällä tyylillä loppuelämäsi? Vai onko se niin kova dieetti tai treenikausi, että sitä ei kukaan jaksa muutamaa viikkoa pidempään?

Minä olen sitä mieltä, että on tosi ok laihduttaa. Paino ei itsessään kerro kuitenkaan juuri mitään, kehonkoostumus kertoo rutkasti enemmän. Mutta jos painaa X-määrän ja haluaa siitä -5kg tai -20kg pois, se on ihan hieno juttu. Tapa millä se tehdään on tärkein! Ei -10kg kahdessa kuukaudessa, vaan hitaasti mutta varmasti. Näin ne painokilot pysyvät varmemmin myös poissa ja niin se kroppa muokkaantuu oikeaan suuntaan treenin ja riittävän ravinnon kanssa yhdessä.

Onko joku joskus kuullut, että noin puoli kiloa viikossa olisi sopiva pudotustahti? No, mikään ei ole mustavalkoista, eikä kaikki päde kaikkiin.. Mutta jos viikkopudotustahti on kahden kilon päälle, on tahti aikamoisen hurja. Ja voisin melkein pistää pääni pantiksi, että jos pudotusvauhti on niinkin kova, lähtee lihasta eikä pelkästään sitä läskiä.

Viimeinen viikko Muutos-valmennusta pärähti nyt käyntiin! Itselläni tänä aikana painoa on pudonnut 3,5kg. Mutta tärkeintä on se, että olen saanut taas ruokailurytmistä kiinni ja herkut on nyt viikonloppujen hommaa..  Yksi herkkupäivä viikossa on palannut kuvioihin ja siitä aion pitää kiinni jatkossakin. Energiaa on enemmän, kun ei sokeripöhnässä pistele menemään.
Treenit jäi kohdallani vähän hintsuksi tässä loppuvaiheessa, koska se vatsalihasteni erkauman tilanne oli isontunut. Tämän vuoksi jouduin treenikieltoon ja vaunulenkit on olleet ainoa liikuntamuoto viimeiset kolme viikkoa. Salille on kova hinku!  Mutta vaikka tämä valmennus nyt päättyykin, aion jatkaa samalla meiningillä tästä eteen päinkin! 

Muutos -valmennus starttaa taas 06.03.2017

Muutos -valmennuksessa saat mm. henkilökohtaisen ruokavalion sekä treeniohjelman, jotka on molemmat rakennettu täysin yksilöllisesti sinun tavoitteitasi tukevaksi. Valmennuksessa syödään paljon ruokaa. 😉 Ihan normaalia ruokaa ja myös riittävästi hiilihydraatteja.

Muutos -valmennus on 8 viikon erittäin monipuolinen verkkovalmennus, jonka aikana opit syömään terveellistä, ravitsevaa ruokaa ja liikkumaan monipuolisesti.

Sisältö:
– Henkilökohtainen ruokavalio
– Henkilökohtainen harjoitusohjelma
– 60 reseptiä ravintoarvoineen
– Kuntosaliohjelmia
– Videoita kuntosaliohjelmiin
– Treenivideoita kotitreeneihin
– Viikkotehtäviä ja haasteita, jotka pitävät motivaation korkealla koko valmennuksen ajan
– Pääsy valmennusympäristöön, mistä löytyy paljon tietoa terveellisestä ravinnosta & liikunnasta
– Valmentajien tuki ja neuvot koko valmennuksen ajaksi.
– Valmennusryhmän tuki ja kannustus

– Muutos -verkkovalmennus maksaa 127€ (maksu 1-2:ssa erässä)

Lue lisää -> www.tuukkapursiainen.com

ja ilmoittaudu mukaan: pttuukka@gmail.com

***

Mielestäni on tosi ok sanoa, että haluaa laihduttaa. Ei siitä tarvitse tehdä jotain salattavaa tai häpeiltävää asiaa. Ei laihis ole kirosana. Kyllä peilikuvaansa saa miettiä ja niitä painokilojakin. Kunhan niiden rinnalla miettii myös sitä henkistä hyvinvointia ja muistaa sen, että pelkästään painonpudotus tuskin tekee ketään onnellisemmaksi. Mutta se voi lisätä itsevarmuutta ja sitä kautta tehdä onnellisemmaksi.
Ymmärrättehän pointtini? 😉 Onnellisuus lähtee aina sisältä, mutta omaa silmää miellyttävä ulkokuori voi kuitenkin lisätä onnellisuutta. Eikä se ole huono tai häpeiltävä asia. 

Näillä fiilareilla startataan uusi viikko! 🙂

 

* Lue myös aiempi postaus: Miten on Muutos-valmennus kohdallani käynnistynyt?

* Lue Tuukan kirjoitus laihdutuksesta: Laihiksella