Aikataulut vauvan kanssa

* sis.mainoslinkin

Olen aina ollut sellainen, joka on ajoissa joka paikassa. Oikeastaan jopa liian aikaisin joka paikassa. Ystävät monesti kuittalevatkin minulle, että vähintään puoli tuntia ennen sovittua aikaa Monna on paikalla.. 😉 No en nyt ihan sentään niin ajoissa. 😀

Kuitenkin ajoissa paikalle saapuminen on ollut pikkutytöstä asti minulle tärkeä asia. Että koulusta ei myöhästytä, tanssitunnilta ei myöhästytä. Jos kaverin kanssa on sovittu treffit johonkin tiettyyn aikaan, siitä ei myöhästytä. Näin olen toiminut tähän asti aina. Toki poikkeuksia on sattunut matkaan, esim. liikenteen/ruuhkan vuoksi tms..

Nyt Emman myötä olen joutunut opettelamaan ihan uuden asian: myöhästymisen! Aikatauluista on paljon vaikeampi pitää kiinni. Jo ihan sen vuoksi, että jos tyttö nukkuu juuri makoisasti päikkäreitään ja hänet pitäisi mennä herättämään, että nyt on lähtö sinne ja tänne, se tuntuu pahalta. Se myös aiheuttaa pikkuisessa pienen kiukustumisen. Eikä ihme.

Toiseksi lähtöön menee tuplasti aikaa. Ainakin. Ensin pitää laittaa itsensä kuntoon ja sitten hikihatussa takki päällä ja kengät jalassa pukea kieppuva vauva rattaisiin. Meillä(kään) ei tykätä nimittäin siitä pukemisvaiheesta. 😉 Tähän kaikkeen menee rutkasti enemmän aikaa, kuin vain siihen, että laittaisi ajoissa itsensä kuntoon ja lähtisi ovesta ulos.

Sovitut aikataulut nyt pikkuvauva-arjessa luo jopa hieman stressiä. Olenkin opetellut elämään enemmän extempore-tyylisesti. 😀 Että jopa saman päivän aikana voi sopia kaverin kanssa, että nähdäänkö kahvilla puolen tunnin päästä. Tai pistää viestiä ystävälle, että lähdetkö vaunulenkille tunnin päästä?

Aiemmin olen ollut sellainen kalenteri kädessä kulkija. Tietysti se, että ei ole säännöllistä työaikaa, vaan asiakastapaamisia on siellä täällä, tekee mahdottomaksi muistaa kaikkia aikatauluja ilman kalenteria. Mutta nyt on ollut ihana opetella sitten myös sellaista ihan tuosta noin vain johonkin lähtemistä.

Toki edelleen tulee sovittua lounastreffejä, vaunulenkkejä, neuvolakäyntejä jne ihan kalenteriin. Mutta koska olen huomannut liiallisten aikataulujen tuottavan itselleni nyt tällä hetkellä stressiä, yritän pitää mahdollisimman paljon kalenterissa tyhjää ja tehdä sitten hetkessä enemmän asioita.

Takki: Chiara Forthi / Bubbleroom

Huulipuna: Glam Rocks / Treat Collection

Kuvat: Tuukka <3

***

Onko siellä muita, jotka ovat huomanneet saman asian vauvan myötä?
Tai ihan muuten vain, onko siellä lukijoissa sellaisia, jotka tykkää aina olla ajoissa?
Tai ehkä myöhästelee usein? 😉