Asia, joka saa pulssin koholle!

”Oho, kyllä se yleensä on totellu.” Näillä sanoilla tuli sunnuntaina eräs mies rööki huulessa löysin askelin ottamaan vapaana juosseen koiransa kiinni Tuukan ja meidän koirien nenän edestä murisemasta ja hampaita näyttämästä.

Niinpä!!

Yksi asia, joka minua suututtaa ihan järjettömästi on se, kun koiria pidetään vapaana kaupungissa!! Ei tämä meidän rekku kellekään pahaa tee tai juurikin, että kyllä tämä meidän vuffe on yleensä totellut. Mutta eipä tarvita kuin se yksi kerta, jolloin sen oman rakkaan turren tottelevaisuus joutuu koetukselle, kun jotain liian mielenkiintoista (toinen koira) ilmestyy näkökenttään.

Mieheni oli meidän koiriemme kanssa sunnuntaina kävelyllä Keskuspuistossa, keskellä kirkasta päivää ja keskellä paljon käytettyjä lenkkiteitä. Ihmisiä paljon liikkeellä, pyöriä, lapsia ja koiranulkoiluttajia. Sitten jostain ihan viereen juoksee isokokoinen koira, joka alkaa vihaisesti haukkumaan meidän koirille. Omistaja vetää röökiä pitkän matkan päässä, seisoo paikallaan ja laiskasti kutsuu koiraansa takaisin. No eipä koira reagoi mitenkään, vaan jatkaa räksyttämistä meidän koirille. Tilanne alkaa mennä jo hieman epämiellyttäväksi, sillä meidän koirat alkavat hermostua ja puolustaa itseään. Pari sekuntia ennen kuin koira olisi ehkä hyökännyt meidän koirien kimppuun, saa tämä mies löntystettyä paikalle ja otettua koiran pannasta kiinni. Ainoa asia, mitä hän miehelleni sanoo on: Oho, kyllä se yleensä on totellut.

Suututtaa ihan älyttömästi se, että ihmiset eivät välillä näe tässä koira-asiassa omaa nenäänsä tai sitä oman vuffen nenää pidemmälle. Vaikka se oma koira olisi kuinka kiltti ja ihana ja maailman tottelevaisin, voi tulla vastaan tilanne, jossa pasmat menee sekaisin. Tai entäs jos tällainen kiltti ja ihana koira sitten vapaana juokseekin jonkun aggressiivisen koiran luokse, joka on pannassa kiinni?

Mm. Saksassa on käytössä koira-ajokortti. Tällaista on mietitty myös Suomeen, mutta se ehdotus ei ole mennyt läpi. Eläinsuojeluyhdistys on ehdottanut, että Suomessa yli 15kg:n kokoisten koirien omistajat joutuisivat suorittamaan koira-ajokortin. Mielestäni tämä olisi erittäin hyvä asia!

Valitettavasti itselläni on huonosti kasvatetuista koirista omakohtaista kokemusta. Kun koiraa ei osata kouluttaa tai kasvattaa kunnolla, se käyttäytyy yllättävästi. Minulta on haukattu sormenpää irti koirapuistossa. Jos koira voi hyvin, se ei hyökkää toisen koiran eikä ihmisen kimppuun. Jos koira taasen on aggressiivinen tai vähän sekoboltsi luonne, ei sitä tulisi viedä koirapuistoon tai pitää vapaana kaupungissa.

Itselläni nousee joka kerta syke miljoonaan, kun näen vapaana juoksevan koiran. Pelkään samaan aikaan, että se tulee ja hyökkää meidän koiriemme kimppuun ja samaan aikaan olen niin vihainen, että tekisi mieli marssia näiden koirien omistajien luokse ja huutaa pää punaisena pari valittua sanaa.

Meille koirat on niin tärkeitä ja rakkaita, että en kyllä tiedä mitä tekisin jos joku koira yrittäisi hyökätä niiden kimppuun. 🙁 Varmasti puolustaisin omia koiriani ja saisin siinä sitten itse pataan. Kuten kävi silloin sormeni kanssa.. :/

Suututtaa se, kuinka koiria kohdellaan. Meidänkin naapurissa asuu kaksi koiraa, joita ei ole kasvatettu yhtään. Koirat ovat hyökänneet rappukäytävässämme yhden ihmisen kimppuun ja lastenvaunuihin. Näistä koirista toinen on hyökännyt läheisessä koirapuistossa pienen koiran kimppuun. Nämä koirat tappelevat jatkuvasti keskenään. Se kuuluu meille sisään ja on todella karmean kuuloista. Paikalle on soitettu poliisit, isännöitsijälle on tehty monta ilmoitusta ja myös eläinsuojeluun on tehty ilmoitus. Silti koirat saavat riehua mielivaltaisesti talossamme ja pitää pelossa muita talon asukkaita. Selvää on, että tällaisessa tapauksessa nämä koirat ei itsekään voi hyvin. Mutta mitään ei voi tehdä. 🙁

***

Pirulaude, että välillä ihmetyttää ihmisten käytös! 🙁