Asioita, joita ymmärtää vasta…

…kun on oma lapsi. 😉

Nyt on taas muutama asia, joiden kohdalla voin sanoa joutuneeni syömään sanani. Sellaisia juttuja, joita olen aika naivistikin luullut voivani jotenkin edelleen tehdä ihan samalla tapaa kuin ennenkin.

Monna

Se on fakta, että perheessä, jossa on pieni vauva ja kaksi koiraa – jää omat hommat kyllä ihan viimeiseksi tärkeysjärjestyksessä.

Yksi juttu minkä olen ymmärtänyt on se, että aikaa treenaamiselle ei meinaa löytyä. Muistan ajatelleeni raskausaikana, että kyllähän sitä nyt tunnin löytää helposti sieltä täältä monta kertaa viikossa treenaamiseen. Käytännössä se ei sitten ihan mennytkään niin yksinkertaisesti.. 😉 On oikeastaan kaksi vaihtoehtoa, jolloin treenaamisen luulisi onnistuvan. Joko silloin, kun lapsi nukkuu – voi tehdä kotitreenin tai sitten kun isä on vauvan kanssa – voi lähteä jopa salille.

Mutta kun näitä hetkiä sitten on, pitäisi tehdä aika monta asiaa. Valmistaa ruokaa, tiskata tiskit ja laittaa pyykit. Ehkä kirjoittaa pari sanaa blogiakin. Tai kerätä voimia ja ottaa päikkärit samaan aikaan vauvan kanssa. Koirienkin kanssa on löydyttävä aikaa käydä pitkillä lenkeillä. Kun on nälkä, koti on ihan pommin jäljiltä ja väsyttääkin – jää treeni sitten ihan viimeiseksi vaihtoehdoksi. Vaikka meitä on kaksi näitä kaikkia kotitöitä ja koiria hoitamassa, tuntuu silti ettei treenaamiselle meinaa riittää aikaa. Ja on pakko myöntää, että ainakin itselleni on tullut monta kertaa jopa sellainen olo, että se treeni on ihan mitätöntä hommaa. Silti kun treenaamaan pääsee, (nyt edellisestä treenistä reilu viikko.. 😀 ) muistaa sen tekevän hyvää ja tuovan lisäenergiaa muun arjen pyörittämiseen.

Odotan kovasti, että muuttorumba on ohi, kaikki laatikot on purettu ja pääsen taas treenin pariin. Nyt kun meillä on yksi huone enemmän, aion tehdä kotitreenejä Emman päikkärien aikana enemmänkin. 🙂

unnamed

Toinen juttu mistä myös meuhkasin raskausaikana on kauneudenhoito. Mietin, että miten sitä ei muka riitä aikaa laittamaan vähän pärstää kuntoon joka päivä ja hiukset kivasti ja katsoa jotkut kivat vaatteet päälle.

No, nyt huomaan olevani yhä useammin ilman meikin meikkiä, hiukset nopeasti vain ponnarille sutaistuna ja samat rönttöleggarit jalassa päivä toisensa jälkeen. En mitenkään jaksa käyttää aikaa itseni laittamiseen, jos olen vain kotona Emman kanssa tai lähden koirien kanssa lenkille. Toki sitten, kun lähdetään käymään Emman ja Tuukan kanssa vaikka kaupungilla tai näen jotain ystävääni jossain kodin ulkopuolella, toki laitan jotain kivaa päälle ja ihan jopa bb-voidettakin sutaisen nassuun. 😉

MonnaMyös sen olen huomannut, että kirjoja tulee luettua vähemmän. Illalla kun Emma nukahtaa yöunille, sitä haluaa itsekin mennä mahdollisimman pian nukkumaan, jotta saa nukuttua hetken ennen ensimmäistä yösyöttöä. Tällöin ei tule mieleenkään avata kirjaa ja alkaa lukemaan, vaan usein tulee selattua pari minuuttia jotain tyhjänpäiväistä hömppää kännykällä ja sitten unta palloon.

Myös sen ymmärtää vasta sitten, kun on oma lapsi, että kun lapsi nukkuu pidempiä päikkäreitä – tekee mieli mennä herättämään pieni kullannuppu, koska meinaa tulla ikävä.

***

logo