Herkkukierteelle stoppi!

Tiedättekö mitä? Nythän on käynyt niin, että täällä on hyvinvointialan ammattilainen repsahtanut pahemman kerran. 😉 Suutarin lapsella ei ole kenkiä ja sitä rataa.. 😀

Minä olen nyt nimittäin enemmän tai vähemmän syönyt JOKA PÄIVÄ vauvan syntymän jälkeen jotain herkkua. On välissä ollut päivä tai jopa kaksi, kun en ole syönyt.. Mutta silti herkkuja on kulunut ihan överimäärä! 😀 En ole ottanut tästä mitään stressiä tai ahdistusta itselleni, mutta koska tiedän herkkukierteen olevan niin vaikeaa katkaista jos sen antaa jatkua liian kauan – ajattelin nyt tehdä sille ajoissa stopin.

Kuva TÄÄLTÄ

Olen joskus aiemminkin kertonut, että jos vain voisin, eläisin irtokarkeilla ja suklaalla. 😀 RAKASTAN niitä!! Mutta rakastan enemmän hyvinvointia ja hyvinvoivaa vartaloa.

Nyt on ollut yllättävän helppo tuudittautua siihen ajatukseen, että juu juu imetys kuluttaa kaloreita. Tai että, kun nyt en muutakaan tässä ole ehtinyt päivän aikana syödä, niin voin hyvin vetää yhden munkin.. Jepjep. 😀 Näillä ajatuksilla on vaan aika lyhyt tie. Imetys ei jatku ikuisesti, eikä munkeilla elä.

Olen antanut itselleni armonaikaa vielä joulun pyhiin asti. Mutta sitten palaan takaisin tuttuun ja vanhaan, hyvin toimivaan tapaani. Eli karkkipäivään, kerran viikossa.

collage
Vasemman puoleinen kuva on n.viikko synnytyksestä ja oikean puoleinen viime viikolta.

Ehkä tässä herkkukierteen ylläpitämisessä on auttanut se, että koko ajan on maha kuroutunut kasaan pikkuhiljaa herkuttelusta huolimatta. Se onkin vähän katala homma, koska eihän ne päivittäiset herkut ihan oikeasti ole hyväksi keholle. Ne ei myöskään korvaa oikeaa, ravinnerikasta ruokaa. Väsyneenä on niin helppoa ottaa se suklaapatukka kaupasta mukaan tai syödä yksi pöydälle jäänyt joulutorttu. Mutta tiedän, että kun pääsen herkkukierteestä eroon, on energiaakin taas eri tavalla. Kyllähän sen jokainen tietää, että nälkäisenä myös kiukku on herkemmässä.. 😉

Kirjoitin tässä Tammikuussa Muutoksen tielle -postauksessa, että aion osallistua meidän omaan valmennukseen tammikuussa. Aion siis ottaa tästä valmennuksesta itselleni potkua taas terveiden elämäntapojen pariin takaisin. Joulun jälkeen otan siis jo ensimmäiset askeleet kohti entisiä ruokailutottumuksiani, ottamalla sen karkkipäivän takaisin käyttöön. Ja sitten tammikuun 9.pvä, kun Muutos -valmennus starttaa, lähden kahdeksan viikon matkalle takaisin kohti omia hyviä tapojani. 😉

15578936_10154650011345351_3001713596809793658_n

***

Kuinka moni teistä aikoo joulun jälkeen jättää herkuttelut vähemmälle?

logo

 

 

* Ensimmäinen herkkukuva TÄÄLTÄ

* Toinen herkkukuva TÄÄLTÄ