Meidän koirat

Olen kuullut paljon juttuja, että kun vauva tulee taloon, jää koira(t) toiselle sijalle. Olen myös kuullut, että vauvan tullessa rakkaus koiria kohtaan vähenee ja ne jopa ärsyttää. Meillä ei ole niin. Koirat on meille ihan hirmu rakkaita edelleen ja itseäni ihan harmittaa, että en ehdi antaa heille niin paljon huomiota kuin ennen.

pa221784-1024x641

Pimu ja Gere on meidän mielestä maailman ihanimmat koirat ja kilttejäkin ne on. Gerellä on omat oikkunsa ja on selkeästi itsepäinen poika, Pimu taasen on kiltti tyttö. Pimu tuntuu välillä jäävän paitsioon, kun vauva itkee ja Gere riehuu – Pimu vaan nukkuu kiltisti kerällä ja on hiljaa.

Yritän rapsutella ja pussailla koiria joka päivä paljon. Yritän myös ehtiä vähän leikkimään niiden kanssa. Haluan ihan hirveästi, että he tietävät etten ole unohtanut heitä vauvan tullen.
On ollutkin ihanaa, kun olen voinut taas pitkästä aikaa käydä koirien kanssa yksin lenkilläkin.

img_2314

Koiralenkitykset jäi kohdallani pois jo joskus syyskuun lopulla. Maha kasvoi niin isoksi, että oli vaikea hallita koiria yksin. Varsinkin kun tämä meidän Gere on aika kova poika säntäilemään esimerkiksi lintujen perään ulkona. 😀 Siksipä sovittiin silloin Tuukan kanssa, että hän hoitaa koirat – minä hoidan kodin ja vauvan ”kantamisen”.

Synnytyksen jälkeen jouduin vielä leikkaushaavan vuoksi odottelemaan koiralenkkejä muutaman viikon, mutta nyt kun synnytyksestä tulee viikonloppuna kuukausi, olen jo uskaltautunut lyhyille lenkeille koiruuksien kanssa.

p6304818

Pimu ja Gere on ottanut vauvan laumaansa super hyvin. Pimu selkeästi enemmän huolehtii vauvasta ja Gerekin aina välillä käy nuuskimassa vauvaa. Kumpikaan koirista ei ole kertaakaan ärähtänyt tai murissut vauvalle. Pimu käy usein katsomassa, että vauva on kunnossa, jos vauva nukkuu olkkarin sohvalla unipesässä.

Neuvolantäti sanoi meille jo raskausaikana, että usein perheet joissa on koiria – on lapset terveempiä. Olen lukenut siitä myös paljon, että jos lapsi elää erilaisten eläinten kanssa jo syntymästä asti, on se hyvä juttu mm. vastustuskyvyn kehittymiselle. Monet ovat sanoneetkin, että liika hygieenisyys ja bakteerikammoisuus nykypäivänä tekee lapsista allergisia ja heikkoja vastustuskyvyltään.

***

Onko muut koiraäidit tai koiraisät saaneet annettua yhtä paljon huomiota koirille vauvan syntymän jälkeen? 

fullsizerender