Mitä vauvalle tarvitsee hankkia?

g&p
sis. kaupallisia linkkejä

Nyt kun laskettuun aikaan on enää vajaa kolme kuukautta aikaa, alkaa pikku hiljaa tuntumaan konkreettiselta vauvan tulo. Sitä alkaa miettimään, että mitä kaikkea sitä pitääkään täällä kotona olla valmiina jo ennen kuin vauva syntyy. Olen saanut tosi kivasti vinkkejä äiti-ystäviltäni ja teiltä lukijoilta. Kiitos niistä! 🙂 Ja ajattelinkin nyt niiden perusteella jakaa vinkkejä teille kaikille.

Pinnasänky oli ensimmäinen iso hankintamme. Tilasimme Ellokselta pinnasängyn, jonka pohjan korkeutta voi säätää kolmeen eri tasoon ja sen lisäksi toisen reunan saa alemmas pikkuvauvavaiheessa. Tuo kyseinen pinnasänky jo valitettavasti loppui, mutta toinen kaunis pinnasänky Elloksen sivuilta vielä löytyy. Siinäkin saa pohjan korkeutta säädettyä kolmeen eri tasoon. Joten sama sänky käy monta vaihetta ja vuotta. (linkki tuossa ylempänä paksunnettuna)
pinnasänky

Tilattiin samalla pinnasängyn päälle myös ihana mobile. Josta tällä hetkellä koirat on niin kiinnostuneita, että sen on oltava vielä kaapissa piilossa. 😀
Olen kuullut, että mobilet joissa on myös kehtolaulu (kuten tässä) auttaa lasta nukahtamaan. Heiluvat pehmolelut ja kehtolaulu yhdessä voi ainakin parantaa nukahtamisen mahdollisuutta. 😉
mobile

Yksi ehdoton juttu, mikä laitetaan nyt piakkoin tilaukseen on unipesä. Olen kuullut siitä niin paljon hyvää ja se tuo turvan tuntua itsellekin. Unipesää voi pitää pinnasängyssä, kun vauva on niin pieni, että pinnasänky tuntuu liian isolta. Sen reunojen ansioista vauva ei pääse kääntymään vatsalleen unissaan ja tukkimaan hengitysteitään. Sitä voi pitää myös vanhempien sängyssä, jolloin unipesän korkeat reunat turvaavat vauvaa, ettei vanhemmat käänny hänen päälleen.

tarvikkeita

Vaunuihin laitettavasta lämpöpussista olen kuullut paljon hyvää, varsinkin kun vauva syntyy talvea vasten on se ehdottomasti hankintalistalla. Kylpyamme pitää hankkia ja siihen sellainen lisäosa pikkuvauva-ajalle. Hoitoalusta ajateltiin ostaa pesukoneen päälle kylpyhuoneeseen. Turhaan ostetaan hoitopöytää makuuhuoneeseen, kun kuulemma ne vaipat tulee kuitenkin vaihdettua siellä missä on vesi lähellä. Paljon harsoja pitää käydä ostamassa ja tietysti muutamia erilaisa tuttipulloja.

Muutamia hankittavia, jotka löytyy Ellokselta:

Lämpöpussi
Kylpyamme
Hoitoalusta
Ruokalappu
Babysitteri

Babysitteri on myös hyvä hankinta, siinä vauva voi muutaman kuukauden ikäisenä jo itsekseen heilua hetken aikaa, jos vaikka äiti tai isä tekee ruokaa tms. missä haluaa molemmat kädet vapaiksi. Myös leikkimatto/alusta on hyvä tähän tarkoitukseen.
Yksi erittäin hyvä vinkki tuli ystäviltäni Annalta ja Saralta, nimittäin sellaiset pienet puuvillatumput käsiin. Pienellä vauvalla on terävät kynnet ja se niillä saattaa raapia itseään helposti vaikka kasvoihin. Näitä olenkin jo parit hankkinut, mutta ei olisi tullut pieneen mieleenkään, ellei ystävät olisi kertoneet. 🙂

Ellokselta saa nyt 20% alennusta tilauksestasi – myös ALE-tuotteista sekä tuotemerkeistä! Alennus koskee uutta tilausta. Alennus koskee normaalihintaisia vaatteita, kenkiä, asusteita, kodintekstiilejä, sisävalaisimia, tapetteja ja mattoja. Alennus on voimassa enää TÄNÄÄN, siis 31.7.2016 asti, ja sen voi käyttää vain kerran.

Ei muuta kun sunnuntain ratoksi TÄSTÄ klikkailemaan ja aleostoksille! 😉 Ja käyttäkää koodia: 345413.

Itse tykkään siitä, että Ellokselta saa niin paljon kaikkea ja isoimmat ostokset voi maksaa erissä. 🙂

sweet dreams

***

Ihanaa sunnuntaipäivää! <3