Jos saisit kolme toivomusta..

…että sinusta tulisi onnellisempi, mitä toivoisit?

Muistatteko kun lapsena leikittiin näin? Tai ainakin minä ja ystäväni monesti kysyimme, että jos saisit kolme toivomusta, mitä toivoisit.
barbiejakenMinä toivoin, että Barbien autoni muuttuisi oikean kokoiseksi, että saisin tuollaisen vaaleanpunaisen avomallin Porschen. Toivoin myös, että osaisin lentää ja kolmantena toivoin osaavani lukea ihmisten ajatuksia.

Jos nyt saisin kolme toivomusta onnellisuuden lisäämiseksi, en ihan heti tiedä mitä toivoisin.
Toki varmasti vaikkapa vähän lisää taloudellista varmuutta, en miljardeja, mutta kuitenkin vähän lisää pötyä pöytään. Toisaalta sitten kun mietin, että miten se tekisi onnellisemmaksi – onkin vähän hankalampi löytää syitä. Toki taloudellinen varmuus lisää onnellisuutta, kun ei tarvitse huolehtia saako laskut maksettua ja katon pidettyä pään päällä. Mutta ei minun tälläkään hetkellä niistä tarvitse huolehtia.

Voisin toivoa maailmanrauhaa. Ihan oikeasti. Ajatelkaapa millainen tämä maailma olisi, jos missään päin ei sodittaisi. Jos maailma olisi turvallinen paikka ihan jokaiselle täälllä. Olisihan se yhden toiveen arvoinen asia. Vai mitä?

onnellisuus

Suomi listattiin YK:n perustaman kestävän kehityksen tutkijaryhmä SDSN sekä yhdysvaltalaisen Columbian yliopiston Earth Institute:n raportin mukaan tänä vuonna maailman viidenneksi onnellisimmaksi maaksi. Se on mielestäni aika huikeata! Tiedättekö mitkä asiat tähän listaukseen vaikuttivat?

”Kriteerit olivat bruttokansantuote henkeä kohden, odotettavissa oleva terve elinikä, tunne vapaudesta tehdä elämänvalintoja, vapaus korruptiosta, anteliaisuus sekä se, onko henkilöllä jotakuta tukemassa vaikeina aikoina.”
Lähde: Yle.fi

Ajatelkaa, oikeasti esimerkiksi se ettei Suomi ole korruptoitunut maa, eikä täällä tarvitse pelätä omien elämänvalintojen tekemistä. Ne kaksi seikkaahan vaikuttaa jo aivan jumalattoman paljon meidän elämäämme. Eikä me niitä asioita muisteta päivittäin. Eikä välttämättä ikinä.
Tässä listauksessa yllättäen alimmille sijoille jäivät Syyria ja Afganistan.

hammassärky

Ihana Jenny kirjoitti blogissaan onnellisuudesta. Hän kirjoitti, että ainahan sitä voisi olla enemmän rahaa, isompi asunto, hienompi auto jne.. Mutta kun huomaakin olevansa jo perin tyytyväinen ihan näin, siinä normaalissa arjessa – se tekeekin paljon onnellisemmaksi kuin mikään materia. Ja voin kyllä niin allekirjoittaa Jennyn sanat. Niinhän se on.
Jos nyt mietin, että ensimmäinen toiveeni olisi se ”vähän lisää rahaa” ja toinen toiveeni olisi maailmanrauha. Niin mikä olisi kolmas toiveeni?

Enpä tiedä. Olisiko toive, että kaikki rakkaimpani saisivat elää terveen ja pitkän elämän? Vai olisiko se iso kattohuoneisto Kruunuhaasta? Jos nämä laittaa rinnakkain, olisi kolmas toive ehdottomasti näistä kahdesta tuo ensimmäinen. Sillä mitä tekisin sillä isolla kattohuoneistolla jos kaikki rakkaat olisivat sairaita tai menehtyneet?

***

 

Sain tällä viikolla eräältä lukiijaltani ihanaa sähköpostia. Nostan siitä yhden lauseen tähän: Ihailen ehtymätöntä uskoasi siihen, että unelmat on tehty toteutettaviksi.
Niin, se on ainakin yksi minun voimavarani onnellisuudessa. Koska niin paljon voi itse vaikuttaa omaan onnellisuuteen. Toki on asioita joihin ei voi vaikuttaa, eikä lottovoittoa voi unelmoimamalla voittaa. Mutta kun on kuitenkin monia muita asioita mihin voi itse omassa elämässään vaikuttaa, niin kannattaa tehdä! <3

Tällä hetkellä itseni tekee tosi onnelliseksi muunmuassa se, että minulla alkoi juurikin LOMA!! Ja huomenna suuntaamme automme nokan kohti Lappia! <3

Onnelista viikonloppua toivottaen,
Monna <3 
XoXoXo
onni