Chlorella ♥ Vihreästä voimaa!

Vihreä tekee hyvää sydämelle. ♥ 

Tiedättekö te mikä on chlorella? Se on makean veden levä, se sisältää lehtivihreää eli klorofylliä enemmän per gramma kuin mikään muu kasvi maailmassa. Chlorella on yksi vanhimmista viherlevistä, eikä siis ole mikään ”uusi” villitys.

viherjuoma

Chlorella on todellinen SUPERfood, se tukee mm. aivojen toimintaa, parantaa ruuansulatusta ja vahvistaa immuunijärjestelmän kykyä. Se puhdistaa elimistöä kuona-aineista ja se puhdistaa myös maksaa. Chlorella on yksi harvoista kasvikunnan tuotteista, joka sisältää B12-vitamiinia. Ruokalusikallinen chlorellaa ylittää päivittäisen raudan sekä kalsiumin tarpeen.

Itselleni tämä chlorella on uudempi tuttavuus kuin spirulina. En ole mikään fani, kun puhutaan näiden vihreiden mausta. Siksipä itse olen käyttänyt enemmänkin tabletteja, kuin jauhetta. Sekä spirulinasta, että chlorellasta. Käytän nykyään superfoodeja oikeastaan vain pisteenä iin päälle. Kuten olen aiemminkin kertonut, on kattavalla ja terveellisellä ruokavaliolla se suurin vaikutus kaikkeen, ei yksittäisillä superfoodeilla tai lisäravinteilla.

Chlorella on hyvä lisä myös treenistä palautumiseen, koska se sisältää kasvutekijöitä ja yhdessä sisältämänsä klorofyllin kanssa tehostaa näin palautumista. Jos haluaa siis tehdä itse hyvän palautumisjuoman, voi sen tehdä mm. seuraavalla reseptillä:

  • 30 g vaniljaheraa
  • 1 tl chlorellaa
  • 1/2 sitruunan mehu
  • 1 banaani
  • vettä

Näin viikonlopun kynnyksellä, kerron chlorellasta vielä yhden puolen.. 😀

Chlorellan sanotaan toimivan myös krapulalääkkeenä. 😉 Itse en ole sitä kokeillut, mutta kuullut muutamalta tutulta, että ennen juhlahumua nautittuna se ehkäisisi krapulan oireet. Sen sanotaan sitovan alkoholin epäpuhtaudet.Koska chlorella puhdistaa maksaa, sanotaan sen olevan tehokas raivaamaan alkoholin palamismyrkkyjä pois kehosta. Lisäksi se sisältää huikeita määriä juuri niitä vitamiineja joita alkoholin juominen tyhjentää ensiksi, eli B1, B2, B6, B12, C ja E -vitamiineja. Mene ja tiedä. 😉

chlorella

Joka tapauksessa tämä vihreä on sellainen, jota kannattaa testata. Jos chlorellaa ei vielä kaapista löydy, voit tilata niitä alla olevista linkeistä. 🙂
Tilaamalla Foodinilta joko tabletteja tai jauhetta, saat -10% alea koodilla MT.

Mm. viherjauheesta voit lukea Nanan postauksesta ja spirulinasta Eevskun postauksesta.
Myös Nannan blogia kannattaa käydä vilkaisemassa, sillä siellä on postaus raskausajan superfoodeista!

* Tuotteet saatu Foodinilta.