Asiat, jotka haluan tehdä.

Tiedättekö niitä listoja, että nämä asiat haluan tehdä ennen kuin täytän sitä tai tätä? En ole koskaan niistä oikein jotenkin välittänyt. Joulua ennen kuitenkin jutellessani erään asiakkaani kanssa treenin sarjatauolla, tuli sellainen olo, että haluan tehdä tällaisen listan.

bdr

Otsikoin tämän postauksen aluksi näin: Mitä haluan tehdä ennen kuin täytän neljäkymmentä vuotta. Mutta muutin sen. Jätin pois tuon iän. Teinkin listan asioista, jotka haluan tehdä tai kokea vielä joku päivä.

* Matkustaa yksin. Aiemmin ajattelin, että en ikinä voisi kuvitellakaan tekeväni pidempää matkaa yksin. Nyt olen kuitenkin tullut siihen aatokseen, että haluan kokea sen kerran. Viikoksi johonkin ihan yksin. Tavallaan vähän pelottava ajatus, mutta kuitenkin kiehtova.

* Elää ilman kelloa. Tämä on sellainen minun ja Tuukan yhteinen haave. Että esimerkiksi kesälomalla olisi pari päivää niin, että ei ajattelisi mitä kello on ja mitä silloin kuuluisi tehdä. Nukkuisi silloin kun nukuttaa ja söisi silloin kun on nälkä. Pari päivää vielä tuskin antaisi ajan oikeasti viedä mukanaan, mutta silti se olisi mielenkiintoista kokea. Nukkuisiko sitä silti aina sen 8-10h putkeen vai heräisikö silloin kun herää ja tekisi puuhasteluja ja sitten menisi taas nukkumaan kun siltä tuntuu.

* Matkata matkailuautolla Australian rannikko. Tätä reissua voisi tehdä parikin kuukautta. Tähän reissuun voisi myös yhdistää tuon edellisen asian. Elää ilman kelloa. Australia on ollut pitkään sellainen paikka, johon olen halunnut matkustaa. Kun olin lapsi, meillä oli matkailuvaunu ja sillä reissattiin pitkin Pohjoismaita ja Eurooppaa, joten se karavaanarielämä on myös tuttua ja jotenkin kiehtovaa.

* Kirjoittaa kirja. Yhdessä kirjassa onkin jo kannessa nimeni, mutta se on reseptikirja. Yksi haaveeni on ollut nyt lähiaikoina se, että kirjoittaisin kirjan. Ihan vain yksin, eikä se liittyisi ruokaan.

* Kokea Karibian loistoristeily. Meri on sellainen minua kiehtova asia. Olen pitkään miettinyt, että haluaisin matkustaa joko isolla purjeveneellä Karibianmerellä tai sitten matkata loistoristeilijällä siellä samoilla vesillä. Aika erilaiset haaveet, mutta kun ajattelen tätä niin silmissäni siintää turkoosia vettä silminkantamattomiin ja paljon aurinkoa.

* Olla kansikuvatyttö. Tämä on ehkä vähän hassu juttu, mutta näin se on – haluaisin joku päivä olla jonkin lehden kansikuvatyttö. Kerroin juuri menneenä viikonloppuna muutamalle ystävälleni siitä tunteesta kun ensimmäistä kertaa muutama vuosi sitten näin oman naamani jonkin lehden sivuilla tekemässä punnerrusta ja hyppyä sinne tänne, olin jotenkin todella otettu. Että oikeasti se olin minä, joka oli valittu juttuun näyttämään jumppaliikkeitä. Että toimittaja oli sitä mieltä, että minä olen hyvä siihen. Se oli myös työni vuoksi hieno kunnia.

* Asua omakoti – tai rivitalossa. Vaikka keskustassa onkin kiva asua, on lähiaikoina kuitenkin tullut sellainen olo, että olisi ihana muuttaa johonkin vähän kauemmas keskustasta ja sisustaa ihana ja lämmin koti, jossa olisi oma piha ja sauna. <3 Pienenä lisähaaveena tässä olisi ostaa asunto, joka olisi remonttia vailla ja sitten remontoida tästä kodista oikein täysillä sellainen meidän näköinen.

* Saavuttaa sisäinen rauha 100%. Huomaan koko ajan, että vähenevissä määrin mietin mitä ulkopuolella tapahtuu. Enemmän ja enemmän merkitsee vain tietyt asiat tässä lähellä. Miten rakkaat ihmiset; perhe ja läheisimmät ystävät voi, miten itse voin. Muutaman vuoden takainen minä, joka aina mietti sitä mitä muut ajattelee minusta on jo lähes kokonaan hävinnyt rauhan alle. Se on se mitä haluan vielä lisää. Että 100% unohdan sen mitä muut ajattelevat, olematta siltikään koppava tai itsekeskeinen. <3

***

Tällaisia ajatuksia minulla on.
Oletteko te tehneet tällaisia listoja itsellenne?

dav