Joulu ♡

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Meidän joulu alkoi oikeastaan jo tiistaina 22.pvä.
Silloin laitettiin Tuukan kanssa sähköposteihimme autoresponderit päälle ja aloitettiin joululoma. ♡
Samana iltana kävin joulukonsertissa veljeni ja hänen kolmen ystävänsä kanssa.
Siitä alkoi meidän joulu. ♡

Joulutervehdys_Keskiviikkona puuhasteltiin kotona, lököteltiin ja otettiin rennosti. Tuukka teki lanttu-, bataatti- ja porkkanalaatikot ja minä tein hyvänmielen joulusiivousta. 🙂

Illemmalla käytiin haudoilla. Se on kuulunut aina jouluperinteisiimme, kuten monilla suomalaisilla. Joko aattona tai aatonaattona käydään viemässä kynttilät sukulaisten haudoille. Me käydään aina vaarini ja mummini haudalla, sekä isäni haudalla. Niin tänäkin vuonna.
mdeAattoaamu meillä alkoi kahdeksan aikoihin. Heti tietysti Joulupukin Kuumalinja päälle ja sitten koirien kanssa lenkille. Aattoaamu oleskeltiin kahdestaan koirien kanssa ja annettiin toisillemme pienet paketit. Vaikka oltiinkin sovittu lahjattomasta joulusta, haluttiin kuitenkin jotain pientä toisillemme antaa. Siispä tehtiin yhden paketin sääntö. 😉 Olihan se nyt mukava jouluaattona yhdet paketit toisillemme antaa. Niin ja tietysti koirille..

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERAAatto OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Mun paketista löytyi tuo ihana valkoinen ja super pehmeä aamutakki. Sitä olin vähän vihjaten toivonutkin.. 😉 Koirat sai pari nakkia pakettiin käärittynä.

Oltiin sovittu, että menemme äidin, Tuukan ja koirien kanssa veljeni Jussin luokse syömään pientä lounasta ja riisipuuroa. Katsomaan Lumiukko ja Joulurauhan julistus. Sinnepä siis tiemme vei hieman ennen puoltapäivää. Sitä ennen jouluvaatteet päälle ja hiuksiin punainen rusetti. 🙂
Aatto1Lumiukko, riisipuuro ja Joulurauhan julistus – ne on kolme asiaa, jotka on ollut aattona meidän perinteenä niin kauan kuin muistan. ♡ Jos jostain syystä ei joulufiilis ole jonain vuonna tullut, niin viimeistään Lumiukon pärähtäessä pyörimään on joulufiilis noussut kuin aaltona läpi kehon. ♡

OLYMPUS DIGITAL CAMERA Aatto4 Aatto5

Jussin luota mahat täynnä lähdimme kohti Tuukan vanhempien kotia. Koukkasimme Kaivarin kautta, oli niin uskomaton ilma jouluaatoksi. Aurinko paistoi ja ruoho vihersi. Käppäilimme koirien kanssa meren äärellä hetken ja nähtiin myös skootterilla ajava joulupukki. 😉

Aatto6

Neljän aikoihin saapui sitten koko juhlaväki Tuukan vanhempien luokse. Jouluaattoa meitä oli viettämässä minun ja Tuukan lisäksi äitini Taina, veljeni Jussi, appivanhempani Paula ja Matti, tätini Leena ja serkkuni Minni, sekä äitini miesystävä Reijo. Niin ja kolme koiraa; Gere, Pimu ja Tara. ♡

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Alkumaljojen jälkeen käytiin alkupalapöydän kimppuun. Jaettiin ruokailu selkeästi tänä jouluna kolmeen osaan. Alkuruokien jälkeen pidettiin pieni tauko ennen kuin siirryttiin laatikoiden ja kinkun pariin. Ja sitten vielä tauko ennen kuin syötiin jälkiruuat. ♡

Jouluaatto oli jotenkin ihanan rento. Höpöteltiin niitä näitä, tehtiin salapoliisiarvoituksia ja pelattiin Mitä, missä, milloin -tietovisaa.
Ruokahommatkin oltiin jaettu, Jussi teki mm. super herkullisen kakun, Tuukka laatikot, Paula kinkun ja rosollin jnejne.. Kenellekään ei siis jäänyt vastuulleen koko pottia ja sillä varmasti vähennettiin jokaisen joulustressitasoja.. Ja se jos mikä oli mahtava juttu.
Aatto2 Aatto3 OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Sain joulukeksirasian, jossa oli kuulemma Monna kannessa. :)
Sain joulukeksirasian, jossa oli kuulemma Monna kannessa. 🙂

Kun sitten oli vierähtänyt melkein seitsemän tuntia näissä merkeissä, lähti osa porukasta kotia kohti nukkumaan. Myös minä painelin tässä välissä vällyjen väliin. Jäimme tänä vuonna Tuukan vanhempien luokse yöksi. Oli ihana tavallaan jatkaa joulua vielä sillä tapaa. ♡
Joulupäivänä sitten oli mukava herätä sieltä ja syödä aamupalaa yhdessä. Joulupäivä meni hyvin rennoissa meiningeissä. Yökkäri päällä koko päivän, välillä päikkäreitä ottaen kukin vuorollaan, välillä telkkarista jouluohjelmia katsoen. Välillä jouluruokia syöden ja välillä koirien kanssa leikkien.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vasta illalla lähdettin sitten kotia kohti.

Oli kyllä aivan ihana joulu kokonaisuudessaan. Tuli kyllä otettua rennosti niin syömisten kuin muutenkin olemisen kanssa. Ihanaa. Tänään vielä meinataan jatkaa samalla rennolla meinigillä ja sitten huomenna piilotetaan jäljellejääneet suklaat ja painutaan salille. 😉

***

Toivottavasti teilläkin on ollut ihanat joulunpyhät tähän asti! ♡

OLYMPUS DIGITAL CAMERA bty