Seksi pitää pöpöt poissa?

Flunssakausi käy kuumana. Yksi jos toinen on kipeänä ja jollei vielä ihan sängyn omana, niin ainakin vähän paleltaa ja kurkussakin tuntuu kaktuksen piikit.

DCIM102GOPRO

Miten voisi lisätä vastustuskykyä ja pitää pöpöt loitolla?
Tietysti ravinto vaikuttaa. Mitä paremmin syöt, sen varmemmin pysyy elimistön tulehdustilat kurissa. On tutkittu, että erinäiset höttöhiilarit, kovin rasvainen ruoka, punainen liha ja maitotuotteet eivät ainakaan auta elimistöä ja suoliston mikrobeja voimaan hyvin ja lisäämään vastustuskykyä. On myös tutkittu, että paljon kalaa, kasviksia, hedelmiä ja marjoja sisältävät ruokavaliot ovat elimistölle parempia tässäkin suhteessa.

DCIM102GOPRO

Vaikka ei olekaan suoria todisteita siitä, että liikkuminen voisi varsinaisesti ehkäistä flunssaa, terveiden elämäntapojen noudattaminen ja riittävä uni, hyvän ravinnon ja liikunnan kanssa auttaa vahvistamaan vastustuskykyä. Kevyt liikunta voi jopa piristää immuunisysteemiä. Tietysti jos tuntuu todella jo siltä, että se flunssa on iskenyt päälle, ei kannata lähteä tekemään mitään treeniä vaan silloin pitää levätä.

Nyt koputan puuta. Itse en ole ollut kipeänä lähes kolmeen vuoteen. Ihan pientä nenän niiskuttelua tai kurkun kutinaa on tainnut pari kertaa tänä aikana olla, mutta varsinaisesti en ole kipeänä ollut. Uskon täysin siihen, että nämä elämäntavat joita noudatan on pitäneet pöpöt loitolla. Uskon kokonaisuuden vaikuttavan tässäkin asiassa. Hyvinvointi niin henkisesti kuin fyysisestikin on toiminut itselläni. Uskon myös, että asiat joiden tekeminen vapauttaa endorfiinia kehossa, auttaa pysymään terveenä. Endorfiineja vapautuu esimerkiksi pitkäkestoisen liikunnan, mielimusiikin kuuntelun, nauramisen ja seksin yhteydessä.

Ilta-Sanomien artikkeli kertoi kuinka talven yli voi selvitä terveenä. Siellä kerrottiin, että on tutkittu jos harrastaa kerran tai kaksi viikossa seksiä, pysyy varmemmin terveenä. 😉 Vähintään kaksi orgasmia viikossa auttaa HS:n mukaan myös muihin asioihin. Se muun muassa vähentää miesten kuolleisuutta.

Itse uskon siihen, että mikä tahansa asia mikä pistää hymyilyttämään ja pitää mielen positiivisena auttaa myös pysymään terveenä. On se sitten vaikka tanssia, seksiä, ystävien kanssa nauramista tai hyvän musiikin kuuntelemista. Nauru voi edistää terveyttä myös pitkäaikaisesti. Se voi parantaa immuniteettia. Negatiiviset ajatukset voivat vaikuttaa kehoon nostamalla stressiä sekä heikentämällä näin elimistön puolustuskykyä.

Tietysti hygienia on yksi tärkeimmistä seikoista pitämään flunssapöpöt kaukana. Käsiä pitää pestä usein. Ja aivastelu sekä yskiminen julkisissa tiloissa pitäisi suunnata aina nenäliinaan tai vaikkapa siihen omaan kyynertaipeeseen, mutta ei  suu ammollaan kaikkia muita ihmisiä päin.

***

Mitkä on sinun keinosi pysyä terveenä ja välttää ne flunssapöpöt?

DCIM102GOPRO
Eilen vapautui endorfiinia EtnoFitneksessä. 🙂