Rauhan hetki.

Kaupallinen yhteistyö: Porvoon kaupunki

”Rauhaa – Yhdessäoloa – Kauneutta”
Mikä tuo mulle rauhallisen hetken? Miten rauhoitun kiireen keskellä? Onko se rääkkitreeni ja sen jälkeinen fiilis, kävely Pimun ja Geren kanssa vai jokin yllättävämpi?

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Se onkin jännä kysymys. Nimittäin rauhoitun loppujen lopuksi aika helposti. Vaikka olisi kuinka kiireinen päivä ja monta asiaa tehtävälistalla, pystyn irrottautumaan niistä monella tapaa.
Treeni on ehdottomasti yksi niistä keinoista. Kuulokkeet korville ja uppoudun omaan treenimaailmaani. Treenin aikana en ajattele mitään muuta. Varmasti myös tämän vuoksi treenin jälkeen on energinen olo, aivot on saaneet lepoa työasioista ja endorfiini on päässyt valloilleen hyvästä rääkistä.

IMG_7202

Koirien kanssa pitkä kävelylenkki on myös yksi keinoistani rauhoittua. Varsinkin jos lähdemme mieheni kanssa yhdessä ulos. Kävellään pitkin Töölön katuja ja merenrantaa, höpötellään niitä näitä ja katsotaan kun koirat on innoissaan ulkoilmasta ja kaikenmaailman hajuista.

Valokuvaaminen on yksi keinoista. Varsinkin luonnossa erilaisten juttujen kuvaaminen, tai vaikkapa kotona omien kukkapuskien kuvaaminen. Kuvaa ottaessa katsoo vain kuvattavaa kohdetta ja miettii onko valotus hyvä jne. Siinä saa myös sisälläni vahvasti asustava esteetikko nautintoa. Kuvaaminen rauhoittaa silloin kun sen saa tehdä rauhassa, ilman kiirettä.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Musiikki rauhoittaa. Ja erilaiset meditatiiviset rentoutusvideot tai äänitteet.
Rauhoitu.fi on uusi nettisivusto, joka tarjoaa kauniita videoita ja ihanaa rauhoittavaa musiikkia niiden taustalla. Itse tykkäsin viimeisestä ”Kauneutta”-videosta eniten, siinä rauhoituttiin 2min 55sek. Ajatelkaa, niin lyhyt aika. Mutta kun edes pieneksi hetkeksi välillä rauhoittuu työn tai muun kiireen keskellä johonkin tuollaiseen kauniiseen, saa siitä taas lisää voimaa ja jaksamista.
Samalla sivustolla voi myös tutustua Porvoossa asumiseen ja kaupungin upeisiin puitteisiin.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Yksi vähän yllättävämpi juttu mikä minua rauhoittaa on pelkkä hiljaisuus. Monelle hiljaisuus tuo rauhaa, mutta itse olen vähän sellainen duracel-pupu, joka ei aina niin nauti yksinolosta ja hiljaisuudesta.
Jos kuitenkin on superkiireinen aikataulu ja monta rautaa tulessa, silloin mikään näistä muista rauhoittumiskeinoista ei auta. Silloin tarvitsen oman ajan ja pelkkää hiljaisuutta.

Silloin lähden ulos kävelemään, meri rauhoittaa ja siellä hiljaisuus. Tai sitten usutan mieheni ja koirat lenkille ulos ja jään itsekseni kotiin, en laita mitään musiikkia tai telkkaria päälle, laitan kännykän ja tietokoneen kiinni. Ja vain olen, istun sohvalla ja katselen ikkunasta ulos. Hengitän syvään ja mietin mukavia asioita.

<3

IMG_7296

www.rauhoitu.fi