Omaa aikaa rentoutuen.

Rentoutumista, omaa aikaa, rauhallisuutta, hiljaisuutta.
Niitä mulle tarjosi viime viikonloppuna ihana Långvik Congress Wellness Hotel.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOlin ottanut perjantain vapaapäiväksi. Aamusta pakkailin laukkuun treenikamppeita, uikkaria ja yökkäriä. Naamanpesupurnukoita, illallisvaatteita, kirjan ja kameran.

Huoneen tiesin saavani klo 14. Olin ihan innoissani. Uskokaa tai älkää, mutta kahdeksaan vuoteen en ole ollut yksin yötä missään. Siis kotona kyllä, mutta aina kun olen johonkin lähtenyt on mukana ollut mieheni, äitini, veljeni, tai joku ystävistäni. Oli siis äärimmäisen kiinnostavaa lähteä viettämään rentouttavaa aikaa ihan vain nauttien omasta seurasta.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERALångvikiin saapuessani oli kaunis aurinkoinen ja ihanan kirpsakka syksyien sää. Respassa minut vastaanotti ystävällinen ja kohtelias henkilökunta. Tuli tervetullut olo.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERAVaihdoin heti huoneeseen tultuani yökkärin päälle. Päätin rauhoittaa fiilikset kertaheitolla ja lekotella pehmeällä sängyllä hetken aikaa. En laittanut telkkaria päälle, en soittanut kenellekään. Lueskelin kirjaa ja oikein keskityin siihen miten hiljaista oli.

Jonkin ajan kuluttua pistin trikoot jalkaan ja lähdin kävelemään ulos, kauniiseen ympäristöön. Meren rannalle, auringonpaisteeseen. Långvikin alue on tunnettu siitä, että siellä on paljon peuroja. Toivoin salaa, että olisin nähnyt myös niitä. Mutta piilossa pysyttelivät.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERAUlkona rauhalinen fiilis jatkui. Jotenkin kaikesta oikein huokui rauha. Jopa ilma puhui samaa kieltä. Kävelin rauhakseltaan ympäriinsä ja ihastelin erilaisia asioita. Seisoskelin laiturilla ja katselin vain pitkälle, annoin ajatusten tulla ja mennä.

Kävelyltä tulin huoneeseen vaihtamaan uikkarin päälle ja kylpytakin ylle. Lähdin kylpylään.
OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA btyKylpylässä kävin super pitkästä aikaa ihan oikeasti uimassa. Tai no ei mulla ollut uimalakkia ja laseja, jotta olisin voinut pistää pään veteen.. mutta uin kuitenkin puolisen tuntia allasta edestakaisin rintauintia ja oli muuten kivaa ja raskasta.

Altaasta nousin nälkäisenä, kävin saunassa ja sitten lähdin suihkuun huoneeseeni.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERANälkä kurni jo mukavasti mahassa. Pistelin puuteria nassuun ja kaunista ylle. Seuraavana oli vuorossa illallinen. Yksin. Outoa, mutta kivaa.

btyRavintolasta sain takkapöydän ja ihanan tarjoilijan, Sadun. Satu esitteli minulle vaihtoehtoja ja valitsin Kirkkonummi Menun.

Tattikeittoa ja rakuunaa

Paistettua kuhaa, pastisvoihin muhennettua perunaa ja beurre blanc -kastiketta

tai

Häränfileetä, latva-artisokkapyreetä ja talon tummaa timjamikastiketta

Uuniomenaa, kauraa ja puolukkajäätelöä

Koska en ole sienien fani, tarjoilija kävi kysymässä keittiöstä olisiko tarjolla jokin toinen alkukeitto. Ja sain aivan super maittavan maissikeiton.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERAKeittoa odotellessa sain leipälajitelman, sekä mahtavan viiniasiantuntijan luokseni. Hän suositteli minullle chardonnayta, joka sopisi sekä alkukeiton, että pääruuaksi valitsemani kuhan rinnalle. Hän kertoi viinistä kaikenlaista ja minä kuuntelin silmät suurina. En siinä haltioissani kuunnellessani edes kertonut, että voi kuule kun en minä ymmärrä mitään viineistä. Olin vain otettu ja siitä upeasta palvelusta ja tiedonmäärästä. Ja uskokaa tai älkää, minä tykkäsin siitä.

Nopeasti tuli alkukeitto. Sain eteeni ensin tyhjän keittolautasen, jonka pohjalla oli jo osa keittoa ja mausteita. Upea, taidepläjäys oikein.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERATarjoilijani Satu kertoi ensin mitä lautasen pohjalla oli (minähän kun en mitään muista, en muista tätäkään). Sen jälkeen hän kaatoi päälle pehmeää maissikeittoa. Ja voi pojat!! Varmasti yksi parhaimpia, ellei jopa paras syömäni keitto ikinä!

Keiton yritin syödä rauhallisesti, vaikka se oli niin hyvää, että olisi tehnyt mieli ottaa lautasen reunoista kiinni ja kaataa keitto kurkusta alas.

Seuraavaksi oli vuorossa pääruoka.
Kuhaa, paistivoissa muhennettua perunaa sekä beurre blanc -kastiketta.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERAPääruokakin ihan suli suussa. Ja sekin oli silmille ruokaa. Nam nam nam!!

Kuhan syötyäni oli vuorossa vielä jälkiruoka. Sain hetken odotella, että ruoka laskeutuu ja sitten sain super kauniin annoksen eteeni. Otin siitä varmasti 30 kuvaa. Niin kaunis se oli.
Uuniomenaa, kauraa ja puolukkajäätelöä. Uuniomena oli erilaisessa muodossa kuin normaalisti, se oli eräänlaista hyytelöä. Ja toistaamiseen; voi pojat!! NAM!
OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERARuoka oli niin hyvää, että pelkästään sen vuoksi suosittelen 100% käymään Långvikissa! Erityiset kiitokset loistavasta palvelusta Sadulle!

Ruuan jälkeen lähdin käymään huoneessa, vaihdoin rennompaa ylle ja nappasin läppärin kainaloon. Päätin mennä vielä hetkeksi istumaan aulabaariin. Tilasin itselleni yhden siiderin ja istuin alas. Katselin ihmisiä, lueskelin blogeja ja vain nautin olostani. Edelleen erittäin rauhallinen tunnelma yllä.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERAPikkuhiljaa aloin vetäytymään huoneeseen ja yöpuulle.
Heräsin puoli kahdeksan aikoihin ja päätin lähteä heti aamusta kuntosalille. Ennen aamupalaa. Olin energiaa täynnä hyvin nukutun yön jäljiltä ja jo yksi ilta omaa aikaa oli tehnyt ihmeitä.

Aamun upea näkymä ikkunastani merelle.
Aamun upea näkymä ikkunastani merelle.

dav OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERASalitreenin jälkeen oli kurniva nälkä. Innoissani odotin aamupalabuffetiin pääsyä.
Rauhallinen, kaunis musiikki soi ravintolassa taustalla hiljaisesti ja buffet oli täynnä herkullisia ruokia.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERAOli ihana istuskella ravintolassa vailla kiirettä mihinkään. Nautiskelin aamupalasta, hain kahvia lisää. Istuskelin ja katselin ympärilleni.

Aamupalan jälkeen tuli niin rentoutunut olo, että teki mieli mennä pötköttelemään vielä sänkyyn hetkeksi. Niinpä tein. Tässä välissä on pakko mainita, että Långvikissa oli ihan mielettömän ihanan pehmeät tyynyt!! Pitääkin kysyä minkä merkkiset tyynyt sieltä löytyy, sillä tuntui kuin olisi painanutunut johonkin Halinalle-maailman höyhensaarille. <3
IMG_20150926_100836Sitten olikin aika luovuttaa huone ja lähteä kotia kohti.
Kävin respassa kiittämässä erinomaisesta palvelusta ja niin rentouttavasta minilomasta. Vein laukun autoon ja pyörähdin vielä rantaan haistelemaan syksyn tuoksua ja ottamaan muutaman oikein ison henkäyksen happea.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERAJos kaipaat arkeen pientä irrottautumista ja rentoutumista, suosittelen Långvikia ihan 110%!! Siellä toimii kokonaisuus miljöötä myöten. <3

Ihanaa viikon starttia toivotellen,
Monna <3

IMG_20150926_120127* Huone ja illallinen saatu yhteistyössä Långvik Congress Wellness Hotel – kanssa