Instagram, mikä on tykätyin filtteri ja milloin tykätään eniten?

statigram3611 ladattua  kuvaa, 369 100 tykkäystä, 6828 seuraajaa. Eniten käyttämäni filtteri: ”normal”. 🙂

Seuraan aina silloin tällöin Iconosquaren kautta omaa instagram-tiliäni. Mielenkiinnosta. Minkälaiset kuvat kerää tykkäyksiä, montako seuraajaa tulee lisää kuukaudessa ja montako lopettaa seuraamisen. En oikeastaan tee näiden tulosten perusteella koskaan mitään muokkauksia ig-käyttäytymiseeni (ehkä pitäisi.. 😉 😀 ) Mutta excel-ihmisenä rakastan kaikenlaisia taulukoita ja seurantavälineitä.

statigram-famousViime kuussa ig-tilini kasvoi 285 seuraajalla. Uusia seuraajia tuli 366 ja pois lähti 81 = +285.

On hauskaa seurata minkälaisista kuvista tykätään ja minkälaisten kuvien yhteydessä yleensä pari seuraajaa tippuu pois. 🙂 Koirakuvat ja selfiet kerää tykkäyksiä eniten. Ja yllättävää kyllä, näin treeniblogin kirjoittajana, usein treenikuvien yhteydessä tipahtaa pari tykkääjää pois. 😀

Viime kuun tykätyimmät.
Viime kuun tykätyimmät.
Kaiken kaikkiaan tykätyimmät.
Kaiken kaikkiaan tykätyimmät.

Eniten tykkäyksiä kerääntyy kuviin perjantaisin aamulla, sunnuntaisin keskipäivällä ja maanantaisin & tiistaisin tasaisesti pitkin päivää. Torstai ja lauantai on päiviä jolloin ei kuvat kerää niin paljon tykkäyksiä. 🙂 Hauskaa ja mielenkiintoista sekin.

Filtteri, joka kerää eniten tykkäyksiä on crema. Toiseksi tykätyin filtteri on ollut inkwell. Mielenkiintoista sekin! Ihan mututuntumalla oon ajatellut, että mustavalkoiset kuvat ei niin olisi niin tykättyjä. Viisi tykätyintä filtteriä on omissa kuvissani on:

  1. crema
  2. inkwell
  3. mayfair
  4. clarendon
  5. lark

Screenshot_2015-09-24-10-01-13(1)Valenciaa olen käyttänyt eniten filtteröimättömien kuvien jälkeen. Jos olisin laskelmoiva, alkaisin nyt käyttää vain cremaa ja inkwelliä! 😀

Instagramin käyttö on mulle sellaista, että pistelen sinne kuvia siihen malliin kun tykkään. En harkitse ihan kamalasti mitä laitan ja milloin. En haluaisi, että instagram kokonaisuudessaan muuttuu pian vain kaupallisten yhteistöiden markkinointiväyläksi. Vaikka toki ymmärrän myös, että mainostajat ovat kiinnostuneita ig:n saavuttamista silmäpareista.

Itse en ole ottanut vielä snapchattia käyttöön. Jostain syystä kynnys siihen lähtemiseen on suuri. Suuri ehkä sen vuoksi, että en ihan ymmärrä mitä eroa on sillä ja instagramilla. Tai tietysti joo ymmärrän, että siellä media säilyy vain lyhyen aikaa kun taasen instagramissa ne säilyy ikuisesti. Snapchattiin taidetaan ladata mediaa pienemmällä kynnyksellä kuin instagramiin. IG:ssä taas nykyään kuvanlaadut yleisesti on parantuneet ja jonkinlainen harkinta on jotenkin voimakkaammin läsnä. Tiesittekö, että on olemassa jokin appi jolla voi ajastaa instagram-kuvien lataamista? Missä siitä on sitten se ”insta”? 😀

"276 tykkää tästä", sanoo instagram.
”276 tykkää tästä”, sanoo instagram.

Miten te käytätte instagramia? Latailetteko kuvia vain järkkärin kautta otettuina? Vai onko se teile nimenomaan sitä instaa? Käyttekö vain tykkäilemässä kuvista ja pysytte itse vähemmän kuvia lataavina? Minkälaisia käyttäjiä seuraatte? Onko jokin asia joka ihastuttaa tai vihastuttaa instagramissa? Ja käytättekö te snapchattia? 😉