Tiesitkö tämän rinnoista?

”Rinnat venyvät muutaman millin vuodessa.”

”Urheillessa rinnat kiertävät kahdeksikkoa ja voivat heilahtaa yhdellä askeleella jopa 21 senttimetriä.”

IMG_1850Rinnat eivät sisällä lainkaan lihasta, rintalihas sijaitsee rinnan takana. Rintoja pitävät paikoillaan ainoastaan ohuen ohuet sidekudossäikeet, Cooperin ligamentit ja venyvä iho. Ligamentit venyvät 1-3 mm vuodessa, joten 30 vuoden kuluttua rintasi ovat niiden koosta ja käytetystä tuesta riippuen, 3-9 cm alempana.
Mikään kiinteyttävä voide tai rintalihastreeni ei palauta venyneitä sidekudoksia tai ihoa entiselleen. Treenaaminen vaikuttaa vain rintalihaksen kokoon ja ryhtiin, joka taas luo vaikutelman terhakkaammista rinnoista. Mikä ei tietystikään ole huono asia. 😉 Rintojen kohottaminen on kuitenkin mahdollista vain kirurgin veitsen avulla. Ainoa toimiva keino minimoida tukirakenteiden venyminen, on käyttää tukevia ja tehokkaita urheiluliivejä liikkuessa, jolloin ligamentit ja iho joutuvat suurimmalle rasitukselle.

Aloita ajoissa tai viimeistään nyt! 😉

IMG_1804-001Tukevat liivit ovat kuin rintapanssari. Ne kohottavat rintoja ja vetävät ne tiivisti kehoa vasten. Olkaimia kiristäen huomaat itsekin, kuinka rinnat nousevat ja ryhti paranee, kun liivi on napakasti paikoillaan.
Kunnolliset liivit ovatkin paras ja nopein keino näyttää upealta! Myös vaatteet istuvat ja näyttävät päällä paremmilta, kun rinnat ja yläkeho on ryhditetty tukevien liivien avulla.

IMG_1817Jos askel on metrinmittainen, kymmenen kilometrin lenkillä tissin voi kuvitella spurttaavan satasen suoran päästä päähän. Isojen rintojen heilahdusmatka voi olla jopa 21 senttimetriä, jolloin tissin kokonaismatkaksi tulee kymmenen kilometrin lenkillä jo puolet urheilukentästä. Vaikka heilahdusmatka on verrannollinen rintojen kokoon, myös pienet rinnat tarvitsevat kunnon tuen.

IMG_1756Tutkimuksista ilmenee, että rinnat eivät liiku ainoastaan ylös ja alas; jo pelkkä kävely saa rinnat heilumaan kaikkiin suuntiin. Mitä vauhdikkaampi laji ja suuremmat rinnat, sitä suurempi on niiden tekemä kahdeksikko.

IMG_1875On hyvä muistaa, että tukirakenteet jatkavat venymistään koko eliniän ja vain maa on rajana 🙂 Myös treenifiilis on suuresti kiinni omasta hyvästä olosta, johon valtoimenaan hölskyvät rinnat aivan varmasti vaikuttavat negatiivisesti, kivusta puhumattakaan.

Huomioi, että myös oma tyttäresi kaipaa rintavarustuksensa kanssa apua ja tietoa , jota sinä et ehkä aikanaan saanut. Urheiluliiviklinikoiden ja aluspukeutumisen ammattilaisten apu on paras lahja tulevaisuuden varalle.

Urheiluliiviklinikoiden aikatauluja ja sijainteja pääset katsomaan tästä osoitteesta: www.shockabsorber.fi

IMG_1763Postauksessa olevat urheiluliivit ovat kaikki Shock Absorberin uutta syksyn mallistoa.
Shock Absorberin liivit on olleet mulle henkilökohtaisesti pelastus. Suosittelen niitä täydestä sydämestäni ihan jokaiselle naiselle ikään tai kokoon katsomatta. Käytän monesti SA:n liivejä myös vapaa-ajalla, koska ne antavat niin hyvän tuen ja rinnat myös näyttävät terhakkaammilta. 🙂

IMG_1839
* Yhteistyössä Shock Absorber Suomi – urheiluliivit saatu

Lähteet:
* Piia Matikainen – Heippa sun heiluvilles, artikkeli (2013)
* Karoliina Piirainen – Shock Absorber Suomi