5v. – Meiän päivä

Eilen, 10.7.2015 tuli kuluneeksi viisi vuotta siitä, kun sanottiin Tuukan kanssa toisillemme tahdon.

Kuva: Ossi Pietiläinen
Kuva: Ossi Pietiläinen

Meillä on ollut tapana, että hääpäivä vieteään aina kahdestaan ja tehdään sellaisia juttuja mitkä on kivoja. Me ei kaivata hääpäivään mitään ihmeellistä tai luxusta ja glamouria, se on sellainen päivä jolloin halutaan olla mahdollisimman rauhassa ja leppoisasti. Nauttia hetkestä ja kivoista jutuista.

Eilen me aloitettiin hääpäivämme treenillä. 🙂 Koska se on sellaista, mistä me nautitaan molemmat. Mentiin Kampin Motivukseen ja tehtiin treenit, ihan rauhassa.
IMG_20150710_091828Motivuksesta suunnattiin matkamme nälkäisinä kohti Kluuvikadun Fazeria. Runsas aamupalapöytä houkutteli meitä ja haluttiin mennä kahdestaan syömään puuhääpäivän aamupala sinne.

dav

dav

dav

dav

Kun mahat oli täynnä puuroa, karjalanpiirakoita ja herkullista suklaakakkua, lähdettiin palloilemaan keskustan kauppoihin. Ihanan rento ja kiireetön tunnelma oli läsnä ja se fiilis haluttiin säilyttää koko päivän.

Päätetiin ihan extempore lähteä äitini miesystävän mökille Lopelle. Pyöräiltiin kotiin hakemaan saunomiskamppeet ja koirat matkaan mukaan ja sitten kurvattiin kohti Loppea.
Mökille on lyhyt ajomatka ja oli ihana mennä sinne, kun tiesi että koirat saa juosta rauhassa vapaana ja käydä uimassa. Ja me voidaan vaan jatkaa rentoilua ja käydä hyvässä puusaunassa ja myös uimassa.

IMG_20150710_142841 Downloads2Välillä ropisi sadekuurot mökin kattoon ja välillä paistoi aurinko. Ihan parasta.
Sauna lämpesi ja mentiin porukalla uimaan.

IMG_20150710_162620_1 IMG_20150710_162650Vesi oli +20c ja aluksi kyllä tuntui siltä, että sinne en mene. Mutta sitten painelin crocsit jalassa Tuukan perässä ja vesi tuntuikin ihanan raikastavalta. Gere yritti pelastaa meitä vedestä ja ui selkiemme päälle ja Pimu haukkui rannassa.. 😀 Parasta tämäkin.

***

Niin se on vierähtänyt viisi vuotta avioliiton auvoisessa satamassa. 😉 Aina ei tietysti ole ollut pelkkää auvoisuutta, mutta kenellepä olisi? Kyllä me molemmat uskotaan, että pitkän parisuhteen saloihin kuuluu myös hyväksyä ettei ihan jokainen hetki ole pelkkää linnunlaulua ja auringonpaistetta.
Mutta jos niihin kiviin siellä parisuhteen tiellä osaa suhtautua oikein ja sillä, että ne kuuluu matkalle, niin vankka tie jatkuu. <3 Ja tietysti se myös auttaa, että niitä kiviä ei ole liikaa. 😉

Me ollaan toistemme aviopuolisot, me ollaan myös parhaat ystävät. Me ollaan sen lisäksi yhtiökumppaneita ja kollegoita. Värikästä ja hyvin tapahtumarikasta on usein meidän arki ja siksi tällaiset rentoilupäivät on tärkeitä meille välillä. Ettei se parisuhde huku sinne yhtiökumppanuuden ja kaveruuden alle.

Joskus multa kysytään, että mikä on pitkän parisuhteen onnistumisen avain. Mä en todella osaa sanoa siihen mitään yhtä vastausta, mutta uskon että jos molemmat tosissaan rakastaa toisiaan ja haluaa olla yhdessä, niin ne kivikkoisetkin tienpätkät halutaan selvittää yhdessä.

Toisen arvostaminen ja kunnioittaminen on myös tärkeää. Ja sen oman minänsä säilyttäminen. Toista ei voi muuttaa, eikä pidäkään. Molemmilla on hyvä olla parisuhteen ulkopuolella ”omaa elämää” ja juttuja mitä on kiva tehdä jonkun ystävän kanssa. Tänään kun Tuukka lähtee pelaamaan tennistä (toiseksi 😉 ) parhaan ystävänsä Antin kanssa, niin en minä sinne änkeä mukaan. Enkä haluakaan, minä teen silloin omia juttujani. 🙂 Ja kun minä näen tyttökavereitani, ei Tuukalla tulisi mieleenkään tulla mukaan. Ja hyvä niin. Omaa aikaa ja aikaa kavereiden kanssa tarvii, sitä mieltä me olemme molemmat.

***

Nyt on ihana rentoutunut fiilis edelleen. Yksi päivä ilman tietokonetta ja työjuttuja ja taas on virtaa koneessa ihan älyttömästi paljon enemmän. 🙂

Tänään meinaan nostaa ehkä hieman maljaa veljeni juhlissa ja pitää tämän ihanan fiiliksen yllä koko viikonlopun. <3
Puspus ja oikein rentoa ja kivaa viikonloppua kaikille!!

IMG_20150710_162649