Hammaspeikko oli käynyt kylässä..

Noin vuosi sitten olin käynyt suuhygienistillä vuosittaisessa hammaskiven poistossa. Tänä vuonna oli edessä ihan sen kammoksuttavan ja pelottavan hammaslääkärin tapaaminen.

Olin miettinyt josko kesäksi kävisin hampaiden valkaisussa. Sitä ennen olisi kuitenkin pakko pistää hampaat sellaiseen kuntoon, että valkaisun voisi turvallisesti tehdä.
Astelin siis rohkeasti hammastarkastukseen Oral Hammaslääkärit – Erottajalle.

Olin kertonut ajanvarauksessa, että hammaslääkäri ei ole mun paras ystävä ja kärsin pienestä hammaslääkäripelosta. En mistään suurimmasta, mutta kuitenkin.
Siispä mulle varattiin aika erittäin hyvälle ja myös pelkopotilaita hoitavalle hammaslääkäri Kadri Lempiselle.

IMG_20150525_143102 IMG_20150525_143151 IMG_20150603_111320Pikkusen meinas jännittää kun tuoliin istahdin.
Rehvakkaasti kerroin Kadrille, että mulla on sellaiset hampaat ettei niihin tuu hirveen helposti reikiä – vain hammaskiveä sitten sitäkin enemmän.
Kadri aloitti tarkistuksen ja teki sen erittäin rauhallisesti ja hellästi. Mihinkään ei koskenut, eikä tuntunut epämukavalta.

IMG_20150525_151311Tarkastuksen jälkeen Kadri näytti mitä suustani löytyi. VIISI reikää!! 😀 Meinasi siinä vähän puna nousta poskille, kun olin niin kovaan ääneen kertonut ennen tarkistusta ettei mulla juuri koskaan ole reikiä.

No Kadrin kanssa sovittiin, että varataan heti ajat reikien paikkaamiseen ja saadaan homma hoidettua. Sovittiin niin, että yhdellä kertaa porataan kaksi reikää ja toisella loput kolme. Sen jälkeen suuhygienisti poistaisi hammaskiven ja vasta tämän jälkeen voisin sitten mennä siihen valkaisuun.

Jo seuraavalle viikolle saatiin sovittua ensimmäinen aika. Jännitti, että miten paljon se tulee sattumaan. Ihan turhaan (taas kerran) jännitin.
Kadri pisti mulle puudutuspiikinkin jo niin hyvin, ettei se tuntunut YHTÄÄN! Uskomatonta, mutta totta! 😀 Siinäkin on kuulemma eroa miten sen laittaa, painaako puudutusaineen nopeasti vai antaako sen tulla rauhallisemmin. Joka tapauksessa puudutus ei sattunut lainkaan ja kun puudutus nopeasti alkoi vaikuttamaan oli poraus ihan lastenleikkiä.

Kun reiät oli paikattu oli hammaskiven poistamisen vuoro.
Sain ajan erittäin mukavalle suuhygienisti Katja Hietikolle. Ajanvarauksessa oltiin myös hänelle kerrottu, että olen hieman hammaslääkärikammoinen.

Katja hoiti homman loistavasti. Ensin laserilla ja sitten vielä käsikonstein. Hammaskiven poisto on varmasti sellainen juttu mikä tuntuu aina vähän inhottavalle, mutta täytyy sanoa ettei se tällä kertaa ollut yhtään niin paha mitä se on ollut! 🙂

Viimeisenä vuorossa oli sitten se valkaisu.
Sen tulisi tekemään samainen suuhygienisti, joten oli mukava mennä kun tiesi jo henkilön kenen käsittelyyn meni.
IMG_20150610_083011 IMG_20150610_083320Valkaisu tehtiin kolmeen kertaan. Sekä ylä- , että alahampaisiin levitettiin siis kolme kertaa valkaisuainetta ja jokaisen kerran jälkeen valoa päälle. 🙂
Vikalla kierroksella mulla vähän vihloi alahampaissa, mutta se meni pian ohi.

Lopputulokseen olen todella tyytyväinen.
Selkeä ero, mutta silti luonnollinen. Alapuolella olevassa kuvassa on ennen ja jälkeen-kuvat. Ylimmäinen tietysti ennen ja alimmainen jälkeen. En ole käyttänyt kuvissa mitään suodatinta, vaan ne on vain luonnonvalossa otettuja. 🙂

Downloads2

Nyt kelpaa hymyillä puhtailla ja valkoisilla hampailla.
Mulle suositeltiin sähköhammasharjaa ja sain myös muutamia muita hyviä tipsejä.
Se, että hampaani olivat reikiintyneet johtuu luultavasti siitä kun syön nykyään useammin päivässä kuin aiemmin. Eli tavallaan terveellinen elämäntapa on hampaille huonompi. 😉 No eipä sentään. Mutta siis kun syö useasti päivässä, tulee useammin myös happohyökkäys suuhun. Siksipä siis jokaisen välipalan ja/tai aterian jälkeen olisi hyvä ottaa xylitol-pastilli tai purkkapala suuhun.

Hampaiden hyvinvointi on kyllä ihan äärimmäisen tärkeää ja oikeasti niistä kannattaa pitää huolta! Suun hyvinvointi kun vaikuttaa aika paljon muuhunkin kuin vain sinne suuhun.

Aurinkoista viikonloppua toivotellen,
Monna <3

* Hoidot saatu yhteistyössä Oral Hammaslääkäreiden kanssa.

DingDong! ;)
DingDong! 😉