Ota hyvä selfie!

Miten ottaa hyvä selfie?

DNA Appinen -sivustolla julkaistiin jokin aika sitten artikkeli ”Näin otat parempia selfieitä”. Sen inspiroimana teen siitä nyt oman versioni.
Mikäs sen parempaa kuin hiukan huumorilla höystetty selfieiden vinkkipostaus viikonloppua varten.. 😉

Näin sen teet:

***

1. Valo

Hyvää selfietä varten tarvitset tarpeeksi valoa. Parhaat selfiet tulee päivänvalossa. Jos siis mahdollista, kuvaa selfie ulkona kun on valoisaa. Tai sisällä päivänvalossa, aurinko valaisee nätisti myös sisätiloissa. Hämärät vessaselfiet on suttuisia ja myös esteettisesti vähän arveluttavia.
Suurimassa osassa puhelimista etukamera ei sisällä salamaa, joten jos päivänvaloon ei ole mahdollisuutta – ota selfie hyvässä loisteputkivalossa.

IMG_20150411_102924

2. Kuvakulma

Monesti sanotaan, että ylävinkkelistä otetut selfiet on sitä parasta laatua. Toki varmasti ovatkin. Itsekin käytän ylävinkkeliä eniten. Mutta välillä on ihan hauska ottaa myös erilaisista kuvakulmista ja saada niillä vähän vaihtelua selfieihin. Varsinkin jos niitä tulee otettua päivittäin, voi instagram-seuraajat alkaa tympiintymään jos selfiet on aina tarkalleen samasta kulmasta otettuja.
Jos otat kuvan välillä alavinkkelistä, käännä katse ja leuka kuitenkin kännykkää kohti, muuten saa kuvan katsojat hyvin tarkan otteen sieraimistasi.

IMG_20150311_155103 IMG_20150315_134444 IMG_20150321_152428 IMG_20150328_125127

3. Tausta

Mieti millaisessa ympäristössä otat selfien. Ihmiset, jotka kuvaa katsoo ei katso vain naamaasi vaan uteliaat katseet keskittyy myös sinne pärstäsi taakse ja sivuille. Jos siis kotisi on selfietä ottaessasi aivan pommin jäljiltä ja lattialla eilisen illan mäkkisafkat, niin suosittelen kääntymään vaikka 180’astetta ympäri ja ottamaan sitten uudestaan. Ellet tietysti halua näyttää ihmisille, että näin epäsiisti mä olen.
Jos otat salilla selfietä, kannattaa ehkä kurkata näkyykö kuvassa taustalla joku salihirmu kaivamassa nenää vai saatko loistaa yksin kuvassa isojen painojen kera.

IMG_20150420_103440

3. Peiliselfie

Jos otat selfietä peilin kautta, tarkista kaikki yllämainitut seikat. Sen lisäksi kannattaa pyyhkäistä peili isommista pölypalleroista ennen kameran sulkijan painamista.

IMG_20150415_0702024. Ryhmäselfie

Jos otat kaverin tai kavereiden kanssa selfietä, änkeä itse vähän taaemmaksi, muuten sinun naamasi ja pääsi koko näyttää jättimäiseltä muiden kuvassa taka-alalla olevien rinnalla. Hyvä vaihtoehto kaveriselfieille on myös peilin kautta otettu kuva.

IMG_20150312_140514 IMG_20150313_112826 IMG_20150316_080530(1) IMG_20150402_091749

***

Kun kuva on otettu ja jos sitten valotus on joskus pielessä tai kuvassa jotain mitä haluat rajata pois, kannattaa käyttää kuva vielä jonkin sovelluksen kautta ennen instagramiin tai muualle laittamista. 🙂 Sitä varten tässä mun suosikki-apit:

1. PhotoGrid

Mun suosikkisovellus. Käytän tätä tosi paljon. Tällä saa hyviä kollaaseja ja tällä saa myös tehtyä kuvista ”InstaSize”. Eli jos selfie onkin isompi/leveämpi/korkeampi kuin neliö mikä mahtuu instagramiin – rajaa tämä sovellus kuvan niin että reunoille jää valkoiset palkit.

2. Aviary

Tällä sovelluksella saa myös peitettyä virheitä. Jos siitä peilistä löytyy sittenkin se tahra, on tässä sovelluksessa mahdollisuus ”häivyttää”. Tämä sovellus tarjoaa myös esim. ”valkaise” vaihtoehdon, jos hampaat on ihan tuhannen keltaiset – voi tällä sitten vähän hämätä.

3. VSCO Cam

Tämä sovellus on mulle uusin tuttavuus, mutta on vienyt kyllä mennessään. Tosi hyviä filttereitä ja sitä pidetään myös yleisesti yhtenä parhaimpana kamerasovelluksena.

***

Oliko näistä hyöytä? Tuliko uusia vinkkejä? Oliko nämä sovellukset tuttuja jo ennestään?

xoxoxo
Monna

IMG_20150416_085210

Postaus toteutettu yhteistyössä DNA:n kanssa.

***