DoubleChocolate

Oi nam! <3

Eilen illalla päätin kokeilla osaisinko tehdä tuplasuklaata, raakasellaista.

hdr

Tein ensin tumman suklaaosion suklaamuottien pohjalle ja jääkaappiin odottamaan. Kun tämä pohjakerros (eli loppujen lopuksi päälikerros) jähmettyi jääkaapissa tutkin netistä vähän valkoraakasuklaan reseptejä. Poimin muutamasta hyvät ideat ja sitten lisäsin vielä vähän omia ideoita mukaan.

hdr IMG_20150411_210823

Tässäpä reseptiä:

TUMMASUKLAA (suklaamuotin pohjalle)

– 40 g kaakaovoi
– 2 rkl raakakaakaojauhe
– 1 rkl toco (riisinlesejauhe)
– 2 tl lucuma
– 1 tl maca

Sulata kaakaovoi vesihauteessa, lisää sekaan muut ainekset ja sekoita tasaiseksi. Kaada sula suklaaseos muotin pohjalle ohueksi kerrokseksi. Laita jääkaappiin tai pakkaseen jähmettymään.

VALKOSUKLAA (tumman suklaan päälle)

– 70 g kaakaovoi
– 0,5 rkl kookosöljy
– 2 rkl toco
– 2 tl lucuma
– 1 tl aito vaniljajauhe
– 1 rkl kookoskerma

Sulata kaakaovoi taas vesihauteessa. Sekoita sitten sulaneeseen voihin kookosöljy ja kookoskerma ja niiden jälkeen loput ainekset. Sekoita tasaiseksi.

Ota jo hieman jähmettynyt tummasuklaa esiin ja kaada valkosuklaa tumman suklaan päälle muotteihin. Pistä takaisin jääkaappiin tai pakkaseen ja anna rauhassa jähmettyä.

hdr

Mun mielestä suklaan koostumus on aina paras kun se on ollut yön yli jääkaapissa, mutta kun oikein sellainen herkkuhimo joskus kolahtaa ylle on pakkanen nopein keino saada valmista raakasuklaata napaan. 😉

Me lisättiin muutamaan suklaaseen sisälle myös rusinoita. Se toi aika kivaa makeutta ja koostumusta niihin.
Jos tykkää makeasta, voi tuohon mun reseptiini lisätä vielä vaikka ripauksen kookossokeria. Joskus laitan raakasuklaan sekaan myös ripauksen kalaharin suolaa. Mutta nyt jätin sen pois. Kivaa vaihtelua tämäkin. 🙂

***

hdr

Suut makiaks! 😉

xoxoxo
Monna