Lempitreeni

Kyllä se niin on, että jalkatreeni on mun lempitreeni.
Eilen kävin ennen töitä tekemässä Mäkelänrinteen Uintikeskuksen kuntosalilla taas 1,5h jalkatreeniä.

DCIM102GOPRO DCIM102GOPRO

Ensin tein 10min hölkän ja päälle venyttelyt. Ekana liikkeenä tein liikkuvan askelkyykyn pienellä twistillä. Levypaino käsissä ja kierto aina etummaisen jalan puoleen.

G0163608

Toisena liikkeenä tein boxikyykyn. Tällä kertaa tein sen vaan hyvin matalalle pallille, joten ylösnousumatka kasvoi kivasti. Tässä liikkeessä kannattaa oikein keskittyä siihen, että voima lähtee pakaroista. Ajatella oikeastaan, että suoristaa lantion. Ei niinkään, että nousee ylös. Ylöspäin mennessä helposti voima lähtee etureisistä, jos pakaroihin ei kiinnitä huomiota.
DCIM102GOPRO DCIM102GOPRO

Kolmantena liikkeenä tein askelluksen korokkeelta alas.
Toinen jalka boxin päällä, ihan sivureunassa. Toinen jalka ”ilmassa”. Tämä jalka, joka on ilmassa astuu taakse alas. Ylös noustaan boxilla olevan jalan pakaraa käyttäen, työntö lähtee kantapäästä.

Desktop2

Neljäntenä liikkeenä tein kuntosalin puolella pakarapotkun taljassa. Toinen polvi penkillä.
Tämä liike on ihan herkku pepulle, oon tehnyt tätä aiemminkin mutta Aliisa muistutti mua tästä liikkeestä kysyessäni hänen suosikkiliikettään pakaroille. 😉 Pakarapotkua tehdessä kannattaa ajatella liike kantapääjohtoisesti. Kantapää nousee ylös ja ojentaa jalan taakse.

DCIM102GOPRO DCIM102GOPRO

Viides liike oli myös salin puolella, bulgarialainen askelkyykky. Tää liike on sellainen mikä tuntuu kyllä ihan pirusti pakaroissa jos sen tekee oikein. Alaspäin mennessä pitäisi ajatella istuvansa vähän taaksepäin, taas paino kantapäällä eikä päkiällä. Sama juttu ylös noustessa; voima lähtee kantapäätä maahan työntämällä.

DCIM102GOPRO DCIM102GOPRO

Kuudentena liikkeenä tein lantionnostot kahvakuulalla. Kuulalla jos ton liikkeen tekee, niin kannattaa varata ihan reippaasti sitä painoa siihen kuulaan. Itse tein 20kg kuulalla ja vikana liikkeenä se oli riittävästi. Liikkeessä pitää rutistaa pakarat ylhäällä niin rusinaksi kun mahdollista.
Desktop1

Näillä kuudella liikkeellä ja hyvälllä alkulämmittelyllä sain tosi hyvän tuntuman pakaroihin.
Etureidet tuli ”siinä samassa” ja koko alakerta oikeastaan. 😉

***

Jalkatreeni on mulle sellainen treeni, että sitä kun alan tehdä ja lämpenen –
voisin tehdä sitä tuntitolkulla.

Nyt jo odotan, että pääsen loppuviikosta taas tekemään jalat.

Tänään olis vuorossa selkä ja rinta, ehkä mä keksin sinnekin jotain kivaa.

Aurinkoista tiistaita! <3

xoxoxo
Monna
IMG_20150323_185656