Riko rajoja!

On paljon ihmisiä, jotka treenaavat aina samoilla liikkeillä.
Rinta tehdään aina vinopenkissä tai levytangon kanssa penkkaamalla. Jalat tehdään kyykäten ja hauista väännetään aina vaan samoilla painoilla ja samat toistomäärät.

etu

Lihas on siitä fiksu kaveri, että se oppii tosi helposti. Lihasmuisti on terävä. 😉
Jos siis aina tekee samaa liikettä, ei lihakselle tule uusia ärsykkeitä.

Mä kannatan ja suosittelen vaihtamaan treenin sisältöä tasaisin väliajoin. Ja jos se penkkaus on parasta mitä tiedät, lisää ainakin painoja ja/tai tee välillä pudotussarjoja ja välillä pidempiä sarjoja kevyillä painoilla. Tai vaikkapa pakkotoistoja kaverin kanssa. Riko vähään rutiineja salin puolella.

pecdec1 pecdec2

Tai jos jokin liike on sellainen, jonka tiedät iskeytyvän tasan ja tarkkaan siihen lihakseen mihin on tarkoitus – tee sitä ja muokkaa välillä.
Tässä alla yhtenä esimerkkinä avauksille ”flyes:eille” pikkuisen erilainen versio. Tuo pikkurillit yhteen yläasennossa, saat vielä vähän paremman puristuksen rintalihaksiin.

Myös supersarjat on hyvä vaihtoehto välillä. Samalle lihakselle kaksi liikettä peräkkäin, ilman taukoa. Ojentajalle hyvä superpari on esimerkiksi ranskalainen otsaan ja sen jälkeen tanko kohti napaa ”kapealla penkkauksella”.

ransk ranskalainen kapea penkki

Ja tässä ojenatajille toinen vaihtoehto. Tee liike korostaen negatiivista vaihetta, eli vauhdilla alas ja jarruttaen ylös. Ja loppuun vielä todella pienellä painolla pumppaukset eli ”hapotukset”. 😉

Kaverin kanssa treenatessa on se(kin) hyvä puoli, että aina tulee kokeiltua vähän uusia liikkeitä omaan liikerepertuaariin. Me käydään mun hyvän ystävän Saran kanssa aina silloin tällöin, noin kerran pariin viikkoon yhessä treenaamassa. Saadaan toisiltamme paljon energiaa treenaamiseen ja myös tosiaan niitä uusia liikkeitä omaankin treeniin.

sarajamä msJa hyvän treenin lisäksi saa nauttia hyvästä seurasta! 😉 <3

Lopuksi laitan linkin vielä mun ja Tuukan vatsalihastreeniin, joka on yksi Tikiksen vatsalihashaasteen treeneistä! Käykää kattomassa ja kokeilkaa perästä! Kertokaa sitten omia fiiliksiä!

***

Aurinkoista sunnuntai-illan jatkoa! <3
Mä lähden nyt kohti Crossfit Satamaa ja eräitä videokuvauksia.. 😉

xoxoxo
Monna

sivu