Kohteliaisuus päivässä!

Kuinka usein kehut ystävääsi? Tai kumppaniasi? Tai jotain läheistä ihmistä?
Tuleeko kehu lausuttua parin neuvoantavan jälkeen, vai onko helppo kertoa kohteilaisuus toiselle ihan vaan mehun jäljiltä?

compliment

Sain tänään ihanan yllätyksen, kun Lorna Jane Finlandin omistaja Asta oli tägännyt mut tähän ylläolevaan kuvaan Facebookissa.
Se tuntui kivalta! <3Yritin heti tägätä puhelimellani kuvaan muutaman ystäväni, joille olisin halunnut sanoa nämä samat asiat. Mutten onnistunut, koska kuvaan oli tägätty jo niin monta ihmistä. 🙂 Hyvä oli pistetty siis kiertämään nopeasti.

Oltiin ystäväni kanssa tässä vähän aikaa sitten yhdessä salilla ja puhuttiin siitä, että missä voisi sanoa olevansa hyvä. Joskus se voi tuntua hankalalta sanoa itselleen jotain hyvää. Kiittää itseään. Mutta sitäkin olisi hyvä tehdä päivittäin. Kuulen silloin tällöin kohteliaisuuksia teiltä lukijoiltani. Se on joka kerta sydäntälämmittävää. Hymy tulee huulille ja sydämeen. <3 Mutta harvemmin kuulee kohteliaisuuksia loppujen lopuksi ystäviltä. Onko se vähän sama kuin ”mä rakastan sua”- sanotaan aina vaan harvemmin mitä pidempi parisuhde on? 😉
Tän meidän yhteisen salitreenin jälkeen mä ajelin kotiin ja mietin sitä mun ystävääni, mulla tuli monta asiaa mieleen mitä halusin vielä sanoa hänelle. Laitoin sitten kotona viestiä hänelle, että ”Hei tiedätkö mitä, sä olet sinnikäs.” Ihan kaikessa mihin hän lähtee, hänellä on tahtotasoa ihan kadehdittavan paljon. Sinnikkyyttä löytyy kuin pienestä pitäjästä ja sillä tavalla söpösti kuitenkin, vähän niinkuin Pikku Myyltä. 🙂 Ystäväni vastasi viestiin ja kiitti kovasti. Hän pisti perään viestin mulle, siinä luki: ”Monna, sä olet erittäin rohkea.”

damn

Mulle tuli tosi hyvä fiilis siitä viestistä. Ajatella, että mun paras ystäväni ajattelee mun olevan rohkea. Se tuntui jotenkin hirveen hyvältä, mulle tuli ylpeä olo itsestäni.

Ajatelkaa, tällaisilla pienillä asioilla sitä saa toisen hymyilemään ja tuntemaan itsensä jossain hyväksi.

Kerro sinä tänään jollekin ystävällesi tai tärkeälle ihmiselle kohteliaisuus. Laita vaikka tekstiviestillä tai whatsappia käyttäen jos et ehdi kasvotusten kertomaan. Kiitä myös itseäsi ja sano jokin kohteliaisuus itsellesi. <3 Tai aloita huominen päivä katsomalla itseäsi peilistä ja sanomalla kiitos, peilistä katsoo takaisin kuitenkin sun elämäsi suurin sankari – sinä itse!

 

Mä sanoin eilen itselleni näin:

IMG_20150121_150649-001