Vuosi 2015 – mitä lupaat sille?

Kolme päivää jäljellä tätä vuotta. Miten on mennyt vuosi 2014? Mulla on ollut aikamoinen vuosi. Ihania asioita on tapahtunut, mutta myös muutama todella raskas juttu, mistä en tänne blogin puolelle ole kertonut. Silti oon oppinut taas paljon uutta, niin itsestäni kuin elämästäkin. Teen vielä ennen vuodenvaihdetta pienen katsauksen vuoteen 2014. Mutta nyt puhutaan jo tulevasta.

Uuden Vuoden lupaukset.. Onko ne tehty epäonnistumaan? Kuinka monta prosenttia ihmisistä, jotka aloittaa elämänsä tiukimman ja parhaimman laihdutuskuurin lopettaa sen viimeistään tammikuun lopussa? Kuinka moni onnistuu pitämään tupakkalakosta kiinni? Miten moni lupaa lopettaa kokonaan karkinsyönnin ja ekana viikonloppuna sortuu? Kuinka moni lupaa venytellä viisi kertaa viikossa, mutta jo ekan kerran jälkeen tuntuu niin tylsältä ettei jaksa toisena päivänä aloittaakaan. Miten monta lupausta tehdään? Kuinka moni muistaa juhannuksena, mitä tuli luvattua Uuden Vuoden aattoiltana?

IMG_5244-001

Ootteko te ajatelleet tehdä ensi vuodeksi jonkun sellaisen lupauksen mistä pystyisi pitämään kiinni? Sellaisen mistä haluaisi pitää kiinni? Ihan koko vuoden. 🙂

Mä en oo jotenkin perustanut uv-lupauksista pitkään aikaan. Mutta nyt ajattelin, että miettisin ihan tosissani jotain sellaista mistä voisin ja tahtoisin pitää kiinni. Eikä pelkästään ensi vuoden, vaan ihan oppisin elämään niiden asioiden kanssa.

IMG_5252-002

Minä lupaan:

* Tehdä asiat loppuun asti, mitkä aloitan.
Mulla on tapana innostua täysillä asioista ja lähteä juttuihin mukaan ihan tuhannen innolla. Saatan tehdä samaan aikaan myös montaa asiaa ja tällöin joku asia ihan varmasti jää vähemmälle huomiolle tai keskeytyy. Saatan kotona olla myös vähän epäjärjestelmällinen välillä, eikä kaikki tavarat aina löydä paikkaansa ihan lopulliseen sijaintiinsa asti. Lupaan täten viedä asiat niille kuuluville paikoille, lupaan hoitaa asiat loppuun asti. Ja ehkä samaan lupaukseen voisin sisällyttää, että keskityn vain muutamiin asioihin kerrallaan. 😉 Silloin ne tulee tehtyä loppuun.

* Keskittyä vielä enemmän syömiseen.
Olette varmasti kuulleet sanonnan: ”älä tee kuten minä teen, vaan kuten minä sanon”. Se pätee muhun välillä vähän liiankin kanssa. Kyllä mä tottakai syön pääsääntöisesti hyvin, mutta mä kuuntelen kehoani edelleen liian vähän. Mulla on omien diagnoosieni mukaan ärtyneen suolen oireyhtymä, joten mun pitäisi olla tosi tarkka siitä mitä suuhuni laitan. Ja 80% ajasta oonkin. Mutta sitten kuitenkin syön välillä sipulia, paprikaa, ruista jne.. Nyt mä lupaan tarttua tähänkin asiaan niin, että ”teen sen loppuun asti”. 🙂 Huolehdin siitä, että syön niin etten joudu kärsimään mahakivuista. Ja syön niin, että ihoni voi hyvin ja hiukseni voi hyvin.

* Ottaa edelleen aikaa itselleni ja pyrkiä pitämään stressitason alhaalla, kun sen olen sinne nyt saanut. …Ja jatkaa Monna-päiviä.
Mä oon ihan pelännyt sitä, että kohta on taas kalenteri niin täynnä etten ehdi vessassa käymään. 😉 Ei mutta ihan tosissaan, mä en halua ajaa tilannetta siihen mitä se oli viime keväänä. Joten lupaan pitää kiinni siitä minkä olen nyt oppinut; otan omaa aikaa säännöllisin väliajoin. Ja vietän myös aikaani niin ettei joka päivä ole jotain sovittua aikataulua. Se rauhoittaa. Uskokaa tai älkää. 🙂

IMG_5241

Näiden asioiden lisäksi aion osallistua erääseen haasteeseen. Siitä kerrotaan Tuukan blogissa tänään myöhemmin, sekä MT Personal Trainingin Facebook-sivuilla ja instagramissa.

***

Kun mietitte nyt Uuden Vuoden lupauksia, miettikää että ne olisi sellaisia mihin oikeasti pystytte. Jos lupaus on jokin suurempi, miettikää millä säilytätte motivaation ylläpitää sitä koko vuoden. Tai sen ajan minkä se vaatii. Kysyin tuossa alussa, että onko Uuden Vuoden lupaukset tehty epäonnistumaan? Ei, ei anneta niiden epäonnistua. Kyllä se niin vaan menee, että lupaukset pitäisi lähtökohtaisesti tehdä pitäviksi. Eikö vaan? 🙂

Jos lupauksenne liittyy jollakin tapaa elämäntapamuutokseen liikunnan ja ravinnon kanssa, niin tähän haluaisin kertoa, että meillä on Tuukan kanssa nyt tarjota sitä varten loistava paketti. Kaksi PT:tä yhden hinnalla! 🙂
Mainos

Jos tällainen kiinnostaa, laittakaa meiliä jompaan kumpaan osoitteeseen: pttuukka@gmail.com tai pt.monna@gmail.com. Meillä on kalenterit jo aikas täynnä alkuvuodelle, mutta muutama asiakas mahtuu vielä kelkkaan mukaan! 🙂

***

Nyt toivottelen teille ihanaa alkavaa viikkoa, vuoden 2014 viimeistä sellaista.
♥ Monna
IMG_5193