Välipalamuffinit

Välipalamuffinit

Kahdeksalle, Valmistusaika 1 tunti

Ainesosat:

200 g kvinoaa
½ l vettä
pieni puntti lehtipersiljaa
½ sipuli
1 kananmuna
30 g parmesaania raasteena
½ tl suolaa
¼ tl mustapippuria

Valmistusohje:

  1. Huutele kvinoa juoksevan veden alla. Laita vesi ja kvinoa kattilaan ja anna kiehahtaa. Laske lämpöä ja keitä kannen alla 15−20 minuuttia, kunnes vesi on imeytynyt ja kvinoa on pehmennyt. Anna jäähtyä 10 minuuttia kannella peitetyssä kattilassa.
  2. Laita uuni lämpiämään 180 asteeseen. Aseta kahdeksan muffinivuokaa uunipellille.
  3. Silppua sipuli ja lehtipersilja. Vatkaa muna. Sekoita jäähtynyt kvinoa haarukalla irtonaiseksi. Lisää kvinoan joukkoon sipuli, lehtipersilja, muna, parmesaani ja suola sekä pippuri. Sekoita tasaiseksi massaksi ja jaa muffinivuokiin.
  4. Paista noin 20 minuuttia, kunnes muffinit ovat saaneet kullanruskean pinnan.

Katso myös:

Välipalamuffinit kananmunasta

Herkulliset banaani-omenamuffinit

Mehevät matcha-muffinssit

Teksti StockFood/Tekstikuva
Kuvat StockFood/Tekstikuva