Hampaiden oma personal trainer!

Kävin eilen yhteistyökumppanini Boccan , eli suuhygienisti Taina Roiskon käsittelyssä.
Kerroin TÄSSÄ postauksessa teille, kuinka kävin ensin Boccassa kartoituksessa ja sitten varattiin aika ensin hammaskivenpoistoon ja vasta sitten valkaisuun. (postauksessa oleva kilpailu on muuten käynnissä vielä tähän iltaan asti)
Eli pohja on oltava kunnossa ennen kun aletaan valkaisemaan!

IMG_5300Bocca sijaitsee Helsingissä, Bulevardilla.
Aula on ihana, ei ns. normi kliininen hammaslääkärin kammopelko-aula. 😀
Suuhygienisti Taina Roisko on toiminut alalla jo monta kymmentä vuotta. Ja omistaa Boccan. Hän on tehnyt aikoinaan myös lopputyönsä hammaslääkäripeloista ja pelkopotilaista.
Tunnelma Boccassa on siis ihana ja lämmin. Juuri sopiva tällaisella kammoilijalle. 🙂

IMG_5301Bocca on myös suunhoitotuotteiden erikoismyymälä. Eli sieltä löytyy mm.arvonnassakin olevaa Beverly Hills- valkaisevaa hammastahnaa, eikä oo ees kallista!! 8,50€/kpl!
Mä oon nyt vähän reilun kuukauden käyttänyt tuota ja pikkasen on sävy vaalentunu.

IMG_5302
Täytyy myöntää, että mua oikeesti vähän jännitti mennä hoitoon.
Mulla on noin vuosi edellisestä ”huollosta” ja mä oon vähän huono hampaidenpesijä. Tai siis en oikein malta pestä niitä montaa minuuttia kerrallaan, enkä ainakaan käyttää päivittäin hammaslankaa tms. Oonko ainoo laiskimus?

Onneks Taina sai mut hyvin rentoutuneeksi kertomalla hyviä juttuja ja nauramalla kovaa. 😀
Yhdessä sitten naurettiin pelko pois ja aloitettiin hommat.
IMG_5299Ensin multa poistettiin hammaskiveä ultraäänellä. Sitä varten Taina oli kehottanut ottamaan särkylääkkeen n.30min ennen käsittelyä. Auttaa vähän särkyyn mikä ultraäänestä tulee.
No, kyllä se silti sattui! Ja muutamiin kohtiin sattui aika perkeleesti!! 😀 Varpaita kipristellen makasin siinä ja välillä automaattisesti laitoin suun kiinni. Haha!
Tän ultraäänikäsittelyn jälkeen Taina viimeisteli vielä ihan sillä vanhanaikaisella peruskoukulla! Kääk!! No sitä varten pyysin vielä pintapuudutusta ikeniin, joka onneks helpottaa tosi nopeesti.
Tähän käsittelyyn normaalisti menee n.45min. Mulla meni reilusti yli tunti. Eli melkein kaksi aikaa. Niin paljon oli puhdistettavaa ja ihan kertakaikkiaan tulehdus päällä ikenissä.

Nyt ei voi muuta kun katsoa peiliin! Vaikka mä oonkin perinyt sellaiset hampaat, ettei niihin helposti tuu reikiä, mutta hammaskiveä sitten sitäkin enemmän, niin silti mun olis pitänyt hoitaa paremmin. Jos olisin hoitanut paremmin, ei olis tulehdusta syntynyt eikä poisto ois ollut niin tuskallista.

Mulle varattiin aika jo puolen vuoden päähän uudestaan. Se on tosi hyvä!
Samalla mulle heräs sellainen ajatus, että Taina on nyt mun hampaiden oma personal trainer. Puolen vuoden päästä kun mä meen sinne uuteen hammaskivenpoistoon, niin perskeles mä vannon että mulla on vähemmän poistettavaa eikä tulehdusta ole! Tuli ihan sellainen olo, että oikeesti vähänkö hävettäis mennä sinne Tainan silmien alle ja siinä sitten yrittää varpaita pyöritellen jotain selittää, että miksi ei tullut taaskaan hoidettua kunnolla.

Varsinkin kun mä muuten pidän huolta itsestäni ja hyvinvoinnistani, niin miksen pitäis suustani yhtä hyvää huolta? En mä halua, että mun hengitys haisee. Ja haluun, että mulla on koko ajan raikas olo suussa.
Siispä Tainan kehotuksesta kaivoin mun sähköhammasharjan esiin ja kävin ostamassa siihen uudet harjat. Tänään aamusta alkoi mun hampaiden uusi vuosi! 😀

Boccassa hammaskiven- ja värjäytymien poisto ja pastapuhdistus maksaa vaan 98€ ja siitä saa Kela-korvauksen pois (56€ ekalla kerralla), eli maksettavaa jää vaan 42€.
Suosittelen oikeesti varaamaan aikaa ja pistämään hampaat kuntoon! Varatessa kannattaa mainita ”MonnaTreenaa” , niin saattaa saada vähän jotain erikoista.. 😉 Tästä lisää vielä tiistaina, kun oon käynyt valkaisussa. Mutta jos sitä ennen haluat varata aikaa, niin mainitse mun blogin nimi. 🙂

IMG_5281Perjantaina tehtiin meille taas ihanaa ”pohjatonta” pizzaa. 😀
Eli jauhelihapohjalla. (jauhelihaa, kananmunia, tomaattipyrettä ja mausteita)

Päälle heiteltiin tällä kertaa halloumia, paprikoita (keltaista ja punaista), tomaattia, kaviarttia, sipulia ja parsakaalia.
IMG_5283 IMG_5285Päälle ripaus juustoraastetta ja sit uuniin pariksikymmeneksi minuutiksi.

IMG_5287 IMG_5290Ja valmiin pizzan päälle vielä väähn rucolaa. Oli kyllä taas ihan pirun hyvää!! Slurps!

Mä ostin meille joululahjaksi Gymstickin FoamRollerin. Nyt ollaan Tuukan kanssa joulunpyhinä sitä jo aktiivisesti käytetty ja tänään aamulenkin jälkeen taas rullailin minä vuorostani.
Monna treenaa68 IMG_5344
Myös Gere ois kauheesti tahtonut rullailla…

Oikealla alakulmassa herännyt koira..
Oikealla alakulmassa herännyt koira..

"Jaahas, mitäs täällä tapahtuu, taidanpa osallistua.."
”Jaahas, mitäs täällä tapahtuu, taidanpa osallistua..”

"Jee!!! Monna, mitä sä teet?! Mä haluun kans!"
”Jee!!! Monna, mitä sä teet?! Mä haluun kans!”

"Jospa kiertäisin tänne taakse, vähän varvasta puremaan ainakin.."
”Jospa kiertäisin tänne taakse, vähän varvasta puremaan ainakin..”

"Ihan leimii, mä meen haistelee tätä ulkoilmaa, tai no siis kinkkua. Täällä haisee kinkku!!!"
”Ihan leimii, mä meen haistelee tätä ulkoilmaa, tai no siis kinkkua. Täällä haisee kinkku!!!”

Hauskaa sunnuntaipäivän jatkoa!
puspus <3

T. Gere ja Monna 😉