Joulujuttuja. ♡ Iloa, mutta myös ikävää.

Kolme yötä jouluun on.

Mitä kaikkea kuuluu mun jouluun?
Tänä jouluna siihen ei kuulu lahjoja. Siihen ei kuulu minään vuonna stressiä. Siihen kuuluu aina hyvää ruokaa, rakkaimpia ihmisiä, rauhaa ja Lumiukko.
IMG_0081+(2)Meiän joulukuusi on muovia ja se on lila. 😀

Mä oon jouluihminen, jos joku ei vielä sitä oo huomannut. 😉
Mä rakastan sitä ihanaa oloa minkä joulu tuo tullessaan. Se on jotain sellaista rauhaa ja rakkauden täyttämää fiilistä, mitä ei minään muuna vuodenaikana oo.
Se on joulun taikaa! ♡ Hih!

Jouluaattoaamuna klo 8.00 aukeaa telkkari ja sitten se on päällä koko päivän kunnes aletaan syömään joskus alkuillasta.
Ensin sieltä tulee tietysti Joulupukin Kuumalinja, joka on pakko kattoa. Tai ainakin olla taustalla ja välillä kattoa. (mä olin siellä puhelintonttuna kolmena tai jopa neljänä jouluaattona muutama vuosi sitten, se oli ihanaa)
Sitten tottakai Lumiukko pitää katsoa ja Joulurauhan julistus.

IMG_0053 IMG_0057Kynttilät ja muutamat joulukoristeet kuusen lisäksi tuo myös ihanaa joulufiilistä.
Ehkä ennen kaikkea just se kynttilöiden tuoma valo. Varsinkin tällaisena hyvin pimeänä (lumettomana) jouluna.

IMG_0282 WP_0012801 IMG_0297 WP_0012741Viime jouluna oli vähän lumisemmat maisemat ja minä olin blondi! 😀

Mun jouluun kuuluu myös hautausmaalla käynti. Kuten monilla muillakin.
Mä vien kynttilän mun mummon ja vaarin haudalle. Mutta mä vien kynttilän myös mun isäni haudalle. 🙁
Joka ikinen joulu se tuntuu surulliselta. Tää on nyt kymmenes joulu kun kynttilä laskeutuu isäni haudalle.
IMG_8136Viime jouluna haudalla oli vähän enemmän lunta kuin tänä vuonna.

Samalla hautapaikalla on myös isäni vanhempien haudat, sekä isäni muutaman sisaren hauta. Äitini vanhempien hauta on toisella hautausmaalla, jossa myöskin käyn.

Joulu tuo hyvää mieltä ja rauhaa. Samalla se tuo pintaan myös ikävän. Nyt kun tätä kirjoitan nousee mulla kyyneleet silmiin. Näin on joka joulu.
Niinhän sitä sanotaan, että suru läheisen kuoleman jälkeen hälvenee ajan myötä, mutta ikävä säilyy aina. Näin se on.

Isäni sylissä
Isäni sylissä

 

Ja joulukuusen koristelussa ;)
Ja joulukuusen koristelussa 😉

Mä välillä mietin, että minkä takia joidenkin ihmisten pitää kokea enemmän pahoja asioita kuin toisten? Miksi jotkut saa elää ilman mitään vastoinkäymisiä ja kaikki läheiset ympärillään? Ja miksi toisilta viedään läheiset pois ja vastoinkäymisiä on.
Tottakai kaikki tämä opettaa. Opettaa arvostamaan asioita ja ihmisiä. Ja varmasti omat menetykseni ja vastoinkäymiseni on tehnyt musta vahvemman ja tuonut sen hetkeen tarttumisen taidon. Menetykset on tuoneet myös sen, että arvostan ja rakastan täysillä niitä jotka on jäljellä, tässä lähelläni. ♡

Mua harmittaa, että mun rakas isä ja mun rakas mieheni ei koskaan ehtinyt tavata.

IMG_0094+(2)Tänä vuonna ollaan päätetty viettää lahjatonta joulua. Ja oikeasti myös pitää kiinni siitä.
Me ostetaan mieheni kanssa toisillemme pienet lahjat, mutta tänä vuonna jouluaattona kuusen alus ei täyty lahjoista, vaan keskitytään nauttimaan vain hyvästä ruuasta, hyvästä seurasta ja rauhallisesta olosta.
Vietetään joulua meillä ja tänne tulee kaikki tärkeimmät. Mun äiti, veli, serkku ja täti. Sekä appivanhempani. Ja emäntänä ja isäntänä häärätään me Tuukan kanssa. 😀 Ja Gere hämmentää soppaa minkä pystyy. 😉
396076_10150564381265351_255421225_nPari joulua sitten meidän kuusen alla oli ”muutama” lahja ja mulla vähän pyöreämmät posket. 😉

Eilen mulla alkoi joululoma. Se ei ole järin pitkä, mutta viikon verran saan lepuutella ja olla vain. Ja viikko tuntuu mulle ihan luksukselta kiireisen syksyn jälkeen. En aio avata työsähköpostiani tai miettiä työjuttuja.
1507831_10152102724905351_1507713563_nEilen aloitin joululomani joulukahvikupposella, asiakkaaltani saamallani ihan sairaan hyvällä cupcakella ja anopin leipomalla loistavalla piparilla. 🙂

Tänään heräsin jo 6.30. 😀 Kuten ekana lomapäivänä kuuluukin. Haha! No ei vaan, nukuin niin sikeästi ja heräsin ihan pirteänä ilman herätyskelloa. Miehelläni oli tänään vielä työpäivä, joten olen puuhastellut itsekseni joululaulujen soidessa. ♡
Olen vähän laittanut kotia joulukuntoon ja siivoillut. Kävellyt koiruuden kanssa pitkän lenkin ja nyt lähden rakkaan ystävän kanssa joulukahville.

IMG_5067 IMG_5098 IMG_5073
Toivotan teille ihan jok’ikiselle aivan ihanaa ja rauhallista joulua!!
Nauttikaa jouluruuista ja hyvästä seurasta! Antakaa itsellenne aikaa ja armoa! 🙂
puspus ♡
IMG_5062IMG_5090