rohkeus

Rohkeus on sitä, että toimii vaikka pelottaa!

Liian moni meistä jättää asioita tekemättä sen vuoksi, että pelottaa. Allekirjoitan tämän täysin! Entä sinä?

Monesti pelko ohjailee meidän tekoja ja ohjaa meidät lopulta sellaisten valintojen pariin, jotka ovat mahdollisimman turvallisia ja varman päälle otettuja, jotta voimme muodostaa valintojen avulla itsellemme ok elämän, jossa kaikki on IHAN hyvin. Enkä sano, että tässä olisi mitään väärää, ei ei. Jokainen tehkööt elämässään juuri niin kuin haluaa.

Jos olet kuitenkin huomannut pohtivasi useaan otteeseen, että haluaisit elämääsi muutosta, haluaisit kasvaa ja uskaltaa enemmän ja olla rohkeampi, silloin nämä ajatukset ovat merkkejä siitä, että sinun olisi hyvä aika uskaltaa tehdä enemmän asioita, vaikka sinua aluksi pelottaisikin.

 

Pelko ei ole kiva kaveri!

Pelko on kummallinen toveri, jonka tavoitteena on toki auttaa meitä pysymään turvassa ja elossa, mutta joka toimii samalla myös pahemman luokan lannistajana. Tämä näkyy usein varsinkin siinä kohtaa kun innostumme jostain uudesta; ensin hypimme onnesta, mutta nopeasti pelko alkaa nostaa päätään ja toppuutella innostustamme. Pelko alkaa syöttää meille ”järkeä”, ettemme riskeeraisi kaikkea sitä, mitä meillä jo on. Pelko laittaa meidät keskittymään enemmän siihen, mitä kaikkea voimme menettää, ei niinkään mitä kaikkea arvokasta voimme saada elämäämme tulevaisuudessa.

 

Otetaan Hjalliksesta mallia!

Tämän vuoden Täysii-seminaarissa Hjallis Harkimo teki minuun ison vaikutuksen omalla tarinallaan ja asenteellaan. Hän kertoi muun muassa miten hän ei koskaan mieti, mitä jos ei onnistukaan tavoitteensa saavuttamisessa. Hän pitää AINA fokuksen onnistumisessa. Ihailin tätä Hjalliksen ajattelutapaa suuresti, mutta samalla tunsin, kuinka sisälläni kolahti ja ymmärsin, miten itse olen juuri se päinvastainen henkilö, joka pelkää pahinta ja joka miettii aina enemmän menetystä kuin onnistumista.

 

Rohkeus!

Tuon havahtumisen jälkeen asetin vuodelle 2020 teeman: ROHKEUS. Vuoden 2020 aikana aionkin omaksua enemmän Hjalliksen ajattelutapaa ja olen valmis päästämään irti pelosta pala palalta. Haluan nähdä mitä vuosi voi minulle tuoda, kun uskallan olla rohkeampi. Samaa haluan myös sinulle! Haluan, että itsesi pelottelun, jossittelun, sitkuttelun ja viivyttelyn sijaan vuoden 2020 aikana käyt rohkeasti kiinni elämässäsi niihin asioihin, joita haluat saavuttaa ja toimit, vaikka sinua saattaisi pelottaa aivan pirusti! Näin toimimalla vuosi 2020 voi olla niin sinulle kuin myös minulle todellinen kasvun vuosi!

Katso myös: Aseta teema vuodelle 2020

 

Näihin sanoihin onkin hyvä päättää bloggaaminen täällä Fitin sivuilla! Pidin meidän yhteisestä matkasta kovasti, mutta nyt aion ROHKEASTI suunnata kohti uusia tuulia ja päästää irti vanhasta!

Jos haluat pysyä mukana matkassani jatkossakin, laita ihmeessä Instagram-tilini seurantaan @meritavaananen

 

Toivon kaikkea hyvää loppuvuoteesi ja toivottavasti uusi vuosi ja koko vuosikymmen tuo sinulle mukanaan mahtavia kokemuksia, rohkeutta, kasvua, uskallusta ja rakkautta!

 

Kaikkea hyvää!

Merita