Elinan muutostarina

Elinan muutostarina

Elämäntarinat ovat aina kiehtoneet minua ja niin ne kiehtovat myös muita, ne inspiroi. On niin mahtavaa kuulla mitä erikoisempia tarinoita ihmisten elämistä ja muutoksista. Joka kerta häkellyn yhtä paljon siitä, miten uskomattomia asioita voi tapahtua. Ja kun miettii omaa elämääni, voisi siitäkin sanoa aivan samaa. Oikeasti, tämän 30 vuoden aikana on tapahtunut ihmeelliseltäkin kuullostavia asioita. Ne asiat, mihin olen kiinnittänyt huomiotani, ovat alkaneet lisääntyä elämässäni. Vaikka aluksi en uskonut näiden asioiden edes olevan mahdollisia. Joskus onkin hyvä pysähtyä ja katsoa taakseen ja muistaa mistä on tullut, jotta muutoksen, mitä on tapahtunut. Elämä on uskomatonta.

Elinan muutostarina

Se ei ole tuulesta temmattua, että asiat joita toivot ja haluat elämääsi, alkavat ajan mittaan toteutumaan. Siksi sun kannattaa tietää oikeasti, mitä haluat ja uskaltaa pyytää niitä.

Ihan niin kuin minä. Kun itsestään epävarma, ylipainokilojensa kanssa kamppaileva, huonossa fyysisessä kunnossa oleva lukiolaistyttö, katseli ihaillen urheilullisia ja sporttisia, ponnari liehuen energisesti elehtiviä tyttöjä koulun käytävillä. Olisinpa itsekin joskus tuollainen. Kun kömpelyydensä kanssa taisteleva, liikuntaa inhoava tyttö katsoi, kun luokan taitavimmat tytöt suoriutui kaikista liikuntatuntien haasteista ja haaveili, voi kun pystyisi samanlaisiin. Muistan kun en jaksanut roikkua käsieni varassa, kädet koukussa, hetkeäkään kuntotesteissä. Keho painoi kuin perunasäkki, ei sitä hahmottanut, saati osannut hallita. Olisin halunnut osata. Noina hetkinä tunsin itseni typeräksi ja mielessäni ajattelin haluavani vajota maan alle. Miksi en onnistu missään, miksi en osaa hallita kehoani. 

En riittänyt itselleni. Tästä riittämisestä Merita on kirjoittanut aivan ihanan tekstin, jonka löydät tästä. Vertailin itseäni muihin ja olisin halunnut olla liikunnallinen ja sporttinen, joita en ollut.

Silloin tällöin sain innostuskohtauksia, hankin salikortin ja aloin käydä kuntosalilla ja lenkkeilin. Muistan sen, etten oikein tiennyt mitä tehdä ja kuinka. Lenkitkin venyivät pitkiksi, kun ajattelin että mitä enemmän, sen parempi. Sitten innostus lopahti ja palasin passiiviseen elämään. Enkä saanut oikein mitään tuloksia. Minulla oli ruokaan suhde jossa se toimi minulle lohdutuksena tai palkintona. Muistan aina sen, kun erään kerran kuumeessa mieleni teki pätkistä. Söin ne kaikki kymmenen.

 

Elinan muutostarina

Siinä tilanteessa voisi vain ajatella, että tämä on minun elämäni ja minut on nyt luotu tällaiseksi. Voisi tyytyä siihen ja olla tekemättä asian eteen mitään, koska se ei kuitenkaan kannata. Näin moni voi ajatella samassa tilanteessa, tai jossain sellaisessa elämäntilanteessa, jossa olo tuntuu kuin olisi umpikujassa. Se on tämän tarinan surullinen osio. Ja tämän tarinan jatko on juuri sinulle, jonka avulla haluan selventää sinulle, että se muutos, jota haluatkaan elämääsi, on ihan oikeasti mahdollinen. Tässä Elinan muutostarina.

Minä itse toteutin sen! Minä, 19 vuotias omaan oloonsa ja peilikuvaansa kyllästynyt nuori nainen, joka kyllästyi siihen, että vain valitin ja itkin omaa oloani, tekemättä koskaan pitkäjänteisesti asialle mitään. Jos en kokenut oloani hyväksi omassa kehossani, miksi en tekisi asialle jotain?

Vihdoin jokin naksahti päässäni ON-asennolle. Systemaattisesti, aloin tehdä päivittäin tekoja, jotka veisi mua eteenpäin. Kiloja alkoi tippua. Pian ihmiset alkoivat huomata muutoksen. Minä en niinkään pysynyt junan mukana. Vaatekoko pieneni kolme kokoa, olen siis lyhyt, 160 senttinen, joten myös vaatekoko on pienempi, jos olen normaalipainoinen. Muistan kun menin vaatekauppaan ja etsin vähintään L-XL kokoisia vaatteita ja muistan sen tunteen kun myyjä suositteli minulle S kokoa. En pystynyt uskomaan, että mahtuisin noihin vaatteisiin. Kirjoittaessani tätä, muistan tuon tunteen niin vahvasti.

Siitä kaikesta on jo aikaa, noin 10 vuotta. Elämäni koki mullistuksen, ja myöhemmin musta tuli liikunta-alan ammattilainen, joka auttaa useita muita saavuttamaan omia tavoitteitaan. Mä olen kokenut itse henkilökohtaisesti muutoksen ja pystyn auttamaan myös muita tekemään sen. Olen itse kulkenut sen tien läpi, onnistuen. Mä tiedän, että se on mahdollista kenelle tahansa, joka tekee päätöksen ja alkaa hommiin.

Välillä edelleen sisälläni elää se Elina, joka muistaa itsensä kömpelönä. Edelleen ne ajatukset voivat olla mielessäni ja tajuan vasta kuvan itsestäni nähdessäni, että en enää ole, tai kun haastan kehoni motorisia taitoja Crossfitissä, ymmärrän, että vaikka aikaisemmin en olisi voinut kuvitellakaan tekeväni tätä, niin nyt mä pystyn!

Tässä tulee vastaan henkinen puoli ja valmistautuminen muutokseen. Meillä jokaisella on mielessä lukkoja, joiden avaaminen on välillä tosi kivuliastakin. Välillä menneisyyteni voi näkyä siinä, miten suhtaudun tilanteissa, joissa en heti osaa esimerkiksi jotain liikettä. Mieleen hiipii tunne kömpelyydestä ja vanha ääni puhuu ”et sä pysty”.

Usein voin muistaa itseni aivan erilaisena mitä nyt olen ja joudun muistuttamaan itseäni, että en ole enää se vanha Elina ulkokuorineni. Olen oppinut vuoropuheluun tämän äänen kanssa. Muistan kuitenkin aina, sen, että se sama herkkyys on säilynyt mussa. Siitä olen pyrkinyt rakentamaan itselleni voimavaran. Voimavaran ymmärtää, auttaa ja tehdä kaikki mitä teen, rakkaudesta käsin.

Elinan muutostarina

Sitähän elämä on, vuoropuhelua oman niinsanotun egon kanssa, joka välillä meinaa lytätä alas. Se, miten sä reagoit itseäsi mollaaviin sanoihin tai epävarmuuteen, viitoittaa sun tien, onnistutko vai etkö. Mun neuvo sulle; älä jää liikaa kiinni itsesi mollaamiseen ja epäonnistumisten kierteesen. Koska epäonnistut jossain vaiheessa yrittäessäsi varmasti, mutta se, miten jatkat siitä eteenpäin, on merkityksellisempää. Epäonnistumiset ovat matkallasi oppimista varten, ne ovat siinä syystä.

Minunkin matkallani on ollut epäonnistumisia, ylilyöntejä ja olen etsinyt sitä omaa kultaista keskitietäni. Joskus vaadin itseltäni liikoja ja vedin terveelliset elämäntavat överiksi, mutta näin jälkeenpäin ymmärrän senkin kuuluneen prosessiin.

Trust the process.

Mistä olen tullut tähän, missä olen nyt? Elinan muutostarina tänään?

Nyt olen tässä tänään. On hyvä välillä muistaa, mistä tähän on tultu, koska kaikki, mitä olen tähän mennessä saavuttanut, ei todellakaan ole itsestäänselvää. Olen todella kiitollinen ja tajuan, että kaikki tämä on vain itsestä kiinni. Sä todella pystyt siihen muutokseen, mitä ikinä haluatkaan. Ota matkallesi mukaan mentori, joka on kokenut saman kuin sinä, joka on askeleen edellä. Sen ja oman asenteen avulla tulet pääsemään lähes minne tahansa vain haluat päästä.

Sinä itse olet suuressa roolissa kirjoittamassa omaa tarinaasi. Sinä pystyt vaikuttamaan moneen asiaan. Jos tiedät, että pystyt, vaikuta ja toteuta ne asiat, joita elämässi haluat! Niin minäkin tein. Tämä teksti sai ilon pirskahtelemaan. Elämä. <3

Löydät mut INSTAGRAMISTA nimimerkillä elinaslife_