ketopariskunta

Ketopariskunta vastasi kysymyksiini liittyen ketoruokavalioon, tässä vastaukset!

Kysyin aiemmin kahdelta ketogeenistä ruokavaliota pitkään noudattaneelta kysymyksiä liittyen keto ruokavalioon ja voitkin käydä lukemassa tästä linkistä osa 1:sen eli Rouva Keton vastaukset ja osa 2:sta Mariella Pudaksen vastaukset. Nyt julkaisen vielä yhden ketogeenistä ruokavaliota noudattavan pariskunnan vastaukset, jotka ylläpitävät Instagramissakin tiliä nimellä ketopariskunta. 🙂

ketopariskunta
Kuva Ketopariskunnan Instagram-tililtä

Keitä olette?

Olemme Johanna ja Marko, vaimo ja mies, jotka ketoilevat eli Keto-Pariskunta.

Perustimme kesäkuussa 2018 Keto-Pariskunnan sivut. Olimme saaneet paljon toiveita ihmisiltä, että olisi mukava seurata meidän ruokavalio- ja elämäntapamuutosta ja ketoilua. Ruoka-ohjeitamme kysyttiin myös paljon. Siitä se ajatus sitten lähti.

 

Kuinka kauan olette noudattaneet keto ruokavaliota?

Aloitimme ketogeenisen ruokavalion huhtikuussa 2018 eli olemme ketoilleet molemmat nyt reilut 1,5 vuotta. Vähähiilihydraattinen ruokavalio on ollut elämässämme meillä jo reilu 10 vuotta, välillä enemmän ja välillä vähemmän.

 

Miksi alunperin lähditte kokeilemaan keto ruokavaliota?

Ketovaimo tympääntyi syksyllä 2017 lopullisesti omaan paisuneeseen ulkomuotoonsa sekä nuutuneeseen ja vetämättömään olotilaan, joka viime vuosina oli ollut valloillaan. Ketovaimo suuttui itselleen tarpeeksi ja se selvästi tarvittiin tähän ruokavaliomuutokseen. Ketovaimo päätti uuteena vuotena 2018, että laittaa itseään kokonaivaltaisesti kuntoon vuoden aikana. Ketovaimo aloitti ruokavaliomuutoksen ketokarppaamalla. Alkuun painoa lähti hyvin, mutta sen jälkeen tuli heti parin kuukauden jumitus ja ketovaimon olo ei ollut hyvä. Ketovaimo rupesi tutkimaan asiaa ja bongasi sattumalta netistä ketogeenisen ruokavalion ja valmennuksen. Ketovaimo perehtyi siihen ja lähti toteuttamaan sitä. Ketomies mies lähti ketoruokavalioon mukaan muutaman päivän päästä.

 

Miten juuri keto on jäänyt mukaan arkeenne?

Huomasimme molemmat nopeasti ketogeenisen ruokavalion vaikuttavan moneen asiaan. Selkeä muutos tuli yleiseen vireystilaan, olo oli energisempi ja pirteämpi sekä niin sanottuja ”nälkäpiikkejä” ei tullut, vaan vointi on tasaisempi. Molemmilta rupesi nopeasti tippumaan paino, joka omalta osaltaan myös vaikutti vointiin ja jaksamiseen positiivisesti. Koemme molemmat, että emme ole joutuneet luopumaan mistään tällä ruokavaliolla. Ajattelemme, että saamme syödä ravintorikasta, herkullista ja hyvää ruokaa, joita valmistamme laadukkaista raaka-aineista itse. Tämä ruokavalio sopii selvästi meille ja koemme, että meidän on helppo ja luonteva sitä noudattaa.

 

Miten keto eroaa mielestänne muista olemassa olevista ruokavalioista?

Ketogeeninen ruokavalio on runsasrasvainen ruokavalio, jossa syödään vain vähän hiilihydraatteja, riittävästi proteiineja ja runsaasti hyvälaatuista rasvaa. Nämä varmasti isoimmat erot.

 

Mikä on mielestänne parasta keto ruokavaliossa?

Parasta ketogeenisessa ruokavaliossa on hyvä ja ravitseva ruoka, johon ei vaan kyllästy sekä erittäin hyvä ja energinen olo.

 

Kenelle suosittelette keto ruokavaliota?

Suosittelemme ketogeenistä ruokavaliota sellaisille, jotka ovat valmiita muuttamaan syömistottumuksiaan. Ajattelemme niin, että jokainen voi ja saa syödä, niin kuin itse parhaaksi näkee. Emme ole missään kohdassa lähteneet ylipuhumaan ihmisiä ketogeeniseen ruokavalioon tai paasaamaan siitä. Olemme toki ilolla auttaneet ja tukeneet ruokavaliomuutoksessa, sekä kertoneet omasta muutoksestamme, jos siitä on meiltä kysytty tai apua pyydetty.

 

Olisiko antaa vinkkejä aloittelijalle?

Aloittelijan kannattaa ennen aloittamista ottaa asioista kunnolla selvää. Liian monta kertaa olemme nähneet ja kuulleet joidenkin aloittaneen ketoilun liian vähäisillä tiedoilla ja silloin kokeilu on useimmiten loppunut jo heti alkuun esimerkiksi huonoon oloon tai muuhun. Itse aloitimme valmennuksen avulla ja koimme sen itsellemme hyväksi. Nykyään löytyy paljon erilaisia ketovalmennuksia, kannattaa ottaa näistä selvää, sillä sisällöt eroavat melkoisesti. Netistä löytyy nykyään myös hyvin tietoa asiasta. Meiltä on tullut neljän viikon ketogeeninen suunnitelma & seuranta -kirja, johon olemme laatineet ruokasuunnitelmat ja reseptit sekä lisäksi kirjassa ohjeet ruokavalion aloittamiseen.

 

Tuleeko mieleen jotain harhaluuloja, joita haluaisitte korjata liittyen keto ruokavalioon?

Ketogeenisesta ruokavaliosta on paljon harhaluuloja. Olemme huomanneet, että osalla ihmisistä on melkoisen negatiivinen ja hyökkääväkin asenne tai kuva ketogeenisesta ruokavaliosta. Olemme havainneet, että usein näihin liittyy tietämättömyys ja esimerkiksi mielikuva karppauksesta, atkinssista, pelkästä kananmunien ja pekonin syömisestä. Syömme toki välillä niitäkin, mutta kyllä ruokavaliomme koostuu erittäin monipuolisesti ja myös kasviksista. Syömme mahdollisimman puhdasta ja käsittelemätöntä ruokaa ja suosimme lähitilojen tuotteita sekä luomua.

 

Lemppari keto aterianne? Onko jakaa reseptiä tai linkkiä?

Lempi ketoaterioita meillä on molemmilla useita, joten nyt on vaikea kysymys. Tällä hetkellä lempiateria voisi olla hyvä ja laadukas pihvi ketovaimon maustevoiruusukkeilla sekä lisukkeeksi salaatti esimerkiksi pinaatista, kurkusta, tomaatista ja punasipulista. Salaatin päälle vielä iso loraus laadukasta oliiviöljyä. Ketovaimon Maustevoiruusukkeiden ohjeen löydät tästä linkistä!

Lisää ketopariskunnan reseptejä löydät myös Keto-pariskunnan keittiössä -kirjastamme sekä Neljän viikon suunnitelma & seuranta -kirjastamme.

Seuraa ketopariskuntaa Facebookissa ja Instagramissa! 🙂

 

 

Lue myös: 

Ketogeeninen ruokavalio on näiden kahden valinta – lue miksi! Osa 1/2

Ketogeeninen ruokavalio on näiden kahden valinta – lue miksi! Osa 2/2

 

Seuraa Meritaa Instagramissa!