korealainen ihonhoitorutiini

Korealainen ihonhoitorutiini tutuksi! Katso eri vaiheet!

Mulla on tapana kierrellä kirjastossa hyllyjen välissä tooooosi hitaasti ja syynätä kaikkia eri kirjoja ja tarkastella mitä kaikkea kivaa ja ihmeellistä löytyy. Välillä menen kirjastossa intuition voimalla ja nappaan sen kirjan, joka vetää eniten puoleensa. Näin tapahtui muun muassa Sanna Mämmin kirjan kanssa, josta kirjoitin tässä kirjoituksessa. Tällä kertaa kirjastossa tarttui käteen Katja Kokon Kuulaan kaunis -kirja, joka perehdyttää lukijan korealaiseen ihonhoitorutiiniin. Tämän kirjan nappasin mukaani, koska viime aikoina ihoni kunto on mennyt hieman huonompaan suuntaan johtuen suureksi osin kylmenevistä ilmoista. Siksi kirjan johdannosta löytyvä kappale: ”Korealainen ihonhoitorutiini sopii erityisen hyvin kuivasta ja kiristävästä ihosta kärsiville suomalaisille…” joka osui ja upposi!

 

Korealaiset käyttävät ihonhoitoon runsaasti aikaa…

Toisin kuin itse… 😀 Voin rehellisesti sanoa, että vaikka ikää on mittarissa jo yli kolmekymmentä vuotta, ihonhoitorutiinini ovat olleet aina melko olemattomat ja ihonhoitotuotteita löytyy kaapistani hyvin vähän (siis oikeasti tosi vähän..). Enemmän olen tähän mennessä ajatellut, että se, mitä suustani alas laitan, vaikuttaa suuresti ihoni kuntoon, joka varmasti pitää paikkansa, mutta ikää kertyessä haluan varmistaa myös ulkoisella panostuksella, että iho pysyisi mahdollisimman hyvässä kunnossa mahdollisimman pitkään, myös kylminä kausina.

 

Korealainen ihonhoitorutiini

Korealaisten ihonhoitorutiinien kulmakivet ovat kaksoispuhdistus, ihon kosteuttaminen, tuotteiden kerrostaminen iholle taputtelutekniikalla, ihon kirkastaminen sekä ihon suojaaminen auringolta ja ilmansaasteilta.* Lähdetäänpä avaamaan näitä kaikkia kohtia:

 

Kaksoispuhdistus

tarkoittaa ihon puhdistamista kahdella eri tuotteella. Puhdistus tulisi tehdä huolellisesti ja sitä ei suositella tekemään esimerkiksi suihkun yhteydessä, vaan aina ennen suihkuun menoa.

Kirjassa neuvotaan aloittamaan kaksoispuhdistus puhdistusöljyllä. Saippuoita ja runsaasti vaahtoavia tuotteita saatetaan yleensä pitää tehokkaina puhdistajina, mutta ihon pH on 4,5-5,5 välillä eli hapan ja saippuat ovat emäksisiä, jolloin se rasittaa ihon pH-tasapainoa.

Puhdistusöljyn jälkeen iho puhdistetaan vielä vesipohjaisella aineella, joka poistaa iholta vesipohjaisen lian. Kaksoispuhdistusta käsittelevässä kappaleessa sanotaan lopuksi näin; ”kun iho tuntuu puhdistamisen jälkeen pehmeältä – ei kiristävältä ja kuivalta – tietää käyttäneensä oikeanlaista puhdistusainetta.”

Huolellinen ihon puhdistaminen luo pohjan koko ihonhoidolle, joten siihen tulisi panostaa sen mukaisesti.

 

Ihon kosteuttaminen

on kuulaan ja kauniin ihon perusta. Korealaisessa ihonhoitorutiinissa käytetään tässäkin kohtaa kahta eri tuotetta; hydrating- ja moisturising-tuotteita, jotka tarkoittavat ihon nesteyttämistä (hydrating eli kosteuttamista vedellä) ja kosteuden haihtumisen estämistä (moisturising eli kosteuspitoisuuden säilyttämistä).

Hydrating-tuotteet sisältävät runsaasti vettä ja humektantteja (kasvovesi, hoitoneste, seerumi, vesimäisen ohuet kosteusvoiteet, emulsio..). Moisturising -tuotteet ovat täyteläisempiä kosteusvoiteita ja kasviöljyjä.*

Kirjassa painotetaan, että ihon kosteuttaminen on hyvin tärkeää varsinkin kylmemmissä maissa, koska kylmä ilma, tuuli ja pakkanen lisäävät kosteuden haihtumista ihosta, joka aiheuttaa ihon kuivumista.

 

Taputtelutekniikka

tarkoittaa sitä, että tuotteet taputellaan ja painellaan iholle (patting). Tämä sen vuoksi, että taputtelu rentouttaa ja stimuloi ihon hermopäätteitä ja saa ihon värin kirkastumaan sekä myös käsien lämpö saa aktiiviset aineet imeytymään paremmin ihoon.*

 

Kerrostaminen

tarkoittaa korealaisessa ihonhoidossa, että kasvovettä / hoitonestettä laitetaan aina vähän kerrallaan iholle (korealaiset kerrostavat usein jopa seitsemän kertaa) ja kasvovesi levitetään iholle käsin.

 

Ihon kirkastaminen

tarkoittaa ihonhoitotuotetta, joka sisältää ihoa kirkastavia aktiiviaineita ja auttaa ehkäisemään pigmenttiläiskiä ja heleyttää ihon sävyä.

 

Auringolta suojaaminen

Tätä ei tarvitse varmasti sen enempää selittää. 😅 Korealaiset ovat hyvin tarkkoja auringolta suojautumisessa ja he suosivat aurinkosuojia sisältäviä päivä- ja BB-voiteita. Suomessa auringonsuojaa tarvitsee käyttää vain keväästä loppukesään.

Kirjassa mainitaan, että meidän suomalaisten on tärkeää suojata iho esimerkiksi BB-voiteella viimalta ja kylmältä, jotta voi ehkäistä couperosaa eli punoittavaa ihoa, jolloin esiintyy mm. katkenneita pintaverisuonia, jotka aiheuttaa suuret lämpötilavaihtelut, pakkanen, runsas saunominen…

 

Ihon huolellista hoitoa

Kaikki nämä eri vaiheet ja tuotteet tuntuu ainakin näin alkuun todella paljolta, mutta kyllä näistä opeista varmasti osa jää käyttöön. Varsinkin huolelliseen puhdistukseen aion panostaa jatkossa enemmän ja myös huolellinen kosteutus on näin kylminä aikoinatärkeää.

Kerrostaminen saattaa olla se kohta, joka jää itsellä vähemmälle, koska varsinkin aamusta ei löydy kovin paljoa aikaa odotella, että ehtii monta kertaa taputella tuotteita iholle.

 

Kohti parempaa ihonhoitoa!

Seuraavana tärkeimpänä askeleena on hankkia oikeat tuotteet. Uskon, että tähän mennessä käyttämäni puhdistustuote on aivan liian tuju, koska pesun jälkeen ihoa kiristää jonkim verran. Tämän lisäksi omasta kaapista löytyy joku iän ikuisen vanha silmänympärysvoide sekä perusvoide ja siinä taisi kaikki ollakin…. 😀 Joten seuraavana vaiheena on mennä tuoteostoksille.

Miten sinä hoidat ihoasi? Onko korealainen ihonhoitorutiini tuttu juttu? Onko nämä eri vaiheet sinulle käytössä päivittäin?

*Lainattu suoraan Katja Kokon kirjasta

 

Terkuin,

Merita

 

Seuraa Meritaa Instagramissa

Katso myös Katja Kokon artikkeli aiheesta