Onnellinen just nyt

Onnellinen just nyt

Mitä jos voisitkin olla onnellinen just nyt? Vaikka kaikki asiat ei olisikaan niin kun haluaisit, koti on sotkuinen ja äskeinen tekemäsi juttu ei mennytkään aivan nappiin?

Löytäisimme jatkuvasti syitä valittaa; sää, politiikka, selkää särkee, ärsyttää joku ärsyttävä asia, joku ei nyt mennyt yhtään niin kun halusi…Valittamisen syitä löytyy aivan varmasti. Mutta mitä jos et valittaisikaan, vaan keskittyisit hyviin asioihin ja siihen mihin pystyt vaikuttamaan; asenteeseen. Siihen asenteeseen miten suhtaudut asioihin.

Myönnän, olen ollut super hyvä narisija aikaisemmin, välillä edelleenkin! Joskus jään märehtimään asioihin. Tiedät sen tunteen miltä se tuntuu. Olen opetellut kuuntelemaan pääni sisällä olevaa keskustelua ja pistämään merkille kun meinaan alkaa valittamaan ja muistutan itseäni; kannattaako oikeasti. Mitä se hyödyttää mitään? Pistän usein myös merkille sen, että helposti sitä alkaa valittamaan säästä tai jostain muusta. Mietin sitäkin, haluanko jakaa valittamisen energiaa muille. No en.

Onnellinen just nyt

 

Mistä asioista sä saat olla onnellinen just nyt?

Jos alat oikeasti miettimään, voin vaan veikata, että niitä asioita on ja miettiessäsi niitä sun mieliala nousee ylös ja sua alkaa hymyilyttää. Alat tuntea kiitollisuutta joka on yksi tärkein onnellisuuden kulmakivi.

Mitä jos keskittyisit kohtaamisissa tekemään itsellesi ja sille toiselle hyvän fiiliksen vaikka kehumalla tai kertomalla hänelle jotain ihanaa? Kun sulta kysytään miten menee, vastaa tosi hyvin ja miksi, vastaamalla vaikka sun päivän kiitollisuuden aiheita. Oikeasti kiitollisuuden aihe voi olla vaikka puhdas vesi, se että sait aamulla herätä uuteen päivään, syömäsi lounas ja kulunut kesä. Hymy vastaantulijan kasvoilla. Se ei tarvitse olla mitään luksusta, maailmanympärimatkaa. Kiitollisuuden aiheet syntyy pienestä.

Mitä jos keskittyisit löytämään joka asiasta niiden paremman puolen? Vaikka olisi vaikeitakin asioita, niin edes jotain hyvää? Aina se ei ole helppoa, aloita pienemmistä asioista. Katsele myös ympäristöäsi uusin silmin ja etsi sieltä asioita joista voit olla tässä hetkessä onnellinen.

Tiesitkö myös että vilpitön auttaminen ja antaminen tuo ihmiselle tutkitusti lisää onnellisuutta? Ihan arjessa voit tehdä ihmisille palveluksia, antaa jotain pientä ja yllättää tai auttaa. Voi sitä oloa mikä siitä seuraa antajalle ja saajalle. Jaa hyvää eteenpäin.

Onnellinen just nyt

Mikä on tärkeää onnellisuuden löytämisessä?

Se, että pidät hyvää huolta omasta elinvoimaisuudestasi. Pidät itsestäsi huolta ja täytät omaa kuppiasi, jotta sulla on mitä jakaa ympärillesi. Usein aivan nuutuneena ja energiattomana ei vain jaksa enää antaa onnellisuutta tai mitään hyvää eteenpäin. Tämä onkin yksi ongelma monella ihmisellä ketkä elävät elämää jossa he vain antavat kaiken vähän energiansa muille.

Sä olet sun elämäsi päähenkilö ja kun pidät itsestäsi ja elinvoimaisuudestasi huolta, pystyt vaikuttamaan säteelläsi myös muiden elämässä positiivisesti. Pidä huolta siitä, että kehosi saa tarpeeksi liikettä ja lepoa, mieli pääsee palautumaan, annat keholle sen kaipaamaa terveellistä ravintoa ja hellit itseäsi. Pidä huolta myös ihmissuhteistasi ja hakeudu seuraan josta saat hyvää energiaa ja jossa voit olla oma itsesi.

Usein ympärilläsi olevilla ihmisillä on merkitystä sun onnellisuuteen ja myös hyvinvointiin. Muista että aikasi heidän kanssa on tärkeää.

-Elina-

 

Sua voi kiinnostaa myös nämä artikkelit:

Positiivisuus voimavaraksi

Vetovoiman laki elämässä

Parasta just nyt

Seuraa mua IG:ssä ja inspiroidu lisää elämään oman näköistäsi elämää <3