huono päivä

Huono päivä ei tee susta huonoa ihmistä!

Meille jokaiselle tulee vastaan huonoja päiviä jolloin tuntuu, ettei mikään luista. Treenaaminen ei kiinnosta, terveellinen syöminen ei innosta ja muutenkin kaikki pännii ja tekisi mieli vetäistä litra jäätelöä naamariin. Kuulostaako tutulta? Varmasti 95% tätä tekstiä lukeville kyllä (minulle ainakin…)!

Tällaisten päivien lisäksi vastaan saattaa tulee päiviä, jolloin töissä kaikki ei mene putkeen, koulussa kokee opiskelujen kanssa takapakkia, ystävän kanssa saattaa tulla riitaa tai puoliso sanoo sinulle jotain sellaista, joka saa niskavillat pystyyn ja kiukun kattoon.

Tällaisten tilanteiden myötä saatat tuntea olosi todella kurjaksi ja jos olet viime aikoina tehnyt esimerkiksi elämäntapamuutosta, tällaisina päivinä se kaikki näkemäsi vaiva saattaa hetkessä unohtua ja tunnet kuinka jalkojesi alla oleva matto vedetään pois ja tilalle ilmaantuu kunnon musta-aukko, joka yrittää imaista sinut takaisin vanhojen tapojesi pariin.

Huonona päivänä saatat ajatella samapa tuo, kaikki menee muutenkin päin pyllyä, joten miksi edes yritän?

Jos tunnistit nyt itsesi ja koet aina takapakin ilmaantuessa meneväsi tällaiseen moodiin, jossa heität kaikki viime aikaiset edistysaskeleesi roskiin, sinun kannattaa muistaa seuraava asia: sinä et ole yhtä kuin huonot päiväsi! Huonot päivät eivät tee sinun koko elämästäsi huonoa, eivätkä ne tee sinusta huonoa ihmisistä. Huono päivä vain hetkellisesti keinuttaa laivaa hieman enemmän, jonka jälkeen on luvassa taas tyyntä ja rauhallisempaa menoa.

Parasta mitä voit tilanteessa itsesi kannalta tehdä on se, että otat pientä etäisyyttä tilanteeseen ja koko asiaan, joka juuri sillä hetkellä pännii ja hengittelet syvään ja rauhallisesti ja toistat mielessäsi: kaikki menee hyvin. Huomenna on uusi päivä, joka on varmasti parempi. Kaikki kyllä järjestyy.

Katso ohjeet pienen välibreikin tekoon

 

Vältä tekemästä kärpäsestä härkästä!

Elämän heittäessä kapuloita rattaisiin ja kun koemme konflikteja ja takapakkeja, meillä monella saattaa olla tapana tehdä pienistä asioista suuria, joskus jopa valtavan suuria hyökyaaltoja, joiden uskomme kaatavan koko maailman. Esimerkkinä voi sanoa vaikka tilanteen, jossa pomo saattaa antaa palautetta omasta työnjäljestä jolloin alamme miettiä asiaa pienessä mielessämme hullun lailla. Pomo todennäköisesti tarkoitti sanoa asian rakentavasti ja kehitysmielessä, jolloin tavoitteena olisi saada sinut pohtimaan, miten voit tehdä asian jatkossa paremmin. Sinä sen sijaan olet saattanut tehdä pomon antamasta palautteesta ison jutun ja kaavailet jo mielessäsi potkuja, jotka pomosi todennäköisesti sinulle antaa, koska ”mokasit isosti” ja teit kaiken väärin.

Joten ota tilanteeseen etäisyyttä ja muista miettiä asioita myös positiivisen kannalta ja rakentavasti. Aina ei kannata vetää esiin pahinta korttia ja suurennella asioita ja tehdä niistä maailmanloppuja. Samoin ei myöskään yhden huonon päivän myötä kannata leimata itseään täysin huonoksi ihmiseksi.

Elämä etenee aaltoilevasti. Hyvien päivien joukkoon mahtuu huonoja hetkiä. Se, miten näistä huonoista päivistä pääsee eteenpäin on täysin itsestä kiinni.

 

Energiaa päiviisi!

Merita

 

Seuraa Meritaa Instagramissa