Kiire on helppo tekosyy, jota moni käyttää syömisessä!

Oli arjessa kuinka kiireinen tahansa, jokainen meistä syö päivittäin useamman kerran ja jokaisella kerralla me itse päätetään mitä suusta alas laitamme. Kiireisessä arjessa voi ja pystyy syödä terveellisesti! Moni terveellinen ateria valmistuu hetkessä. Lisäksi useiden aterioiden kerralla valmistamisen ansiosta pystyy varmistamaan, että jääkaapissa on terveelliset eväät, jotka voi napata töihin mukaan tai terveellinen ateria, jonka syöt kun saavut iltapäivällä kotiin.

Monesti kiireisestä elämäntyylistä tehdään itselle tekosyy, jota käytetään päivittäisessä syömisessä. Tiedän tämän hyvin, koska olen itsekin käyttänyt sitä useita kertoja.

Jos olet monta kertaa miettinyt ja sanonut ääneen, että haluaisit syödä terveellisemmin, MUTTA sinulla ei ole aikaa, kannattaa siinä kohtaa tiedostaa, että hei, nyt on aika tehdä muutos omaan ajattelutapaan ja lopettaa kiireen käyttäminen tekosyynä terveellisen syömisen esteenä ja on astuttava pois niistä tekosyysaappaista ja mietittävä jatkossa enemmän, että miten onnistun? Mitä pieniä positiivisia korjauksia voisin tehdä ruokavaliossani heti tänään? Mihin voisin panostaa seuraavan viikon aikana? Mitä voisin syödä enemmän, mitä vähemmän?

Kannattaa myös muistaa, ettei kaikkea tarvitse muuttaa kerralla. Voit esimerkiksi 1-2 viikkoa keskittyä pelkästään siihen, että muokkaat aamupalaasi ja syöt jatkossa joka aamu terveellisen aamupalan, jonka jälkeen siirryt hiljalleen muokkaamaan lounasta, välipalaa ja päivän muita aterioita. Tällöin aikaa kuluu ruokavalion muokkaamiseen hieman pidempi aika, mutta lyö se takuulla 6-0 sen, ettei tee mitään muutosta omassa ruokavaliossa ja jatkaa samaan tapaan kuin aina ennen.

Muista: jos keskittyy koko ajan kiireeseen ja siihen, miten ei pysty tekemään sitä ja tätä, on silloin oman ajattelunsa vanki. Kun taas lähtee miettimään asioita siltä kantilta, että minä kyllä pystyn tähän, aukeaa eteen täysin uusi maailma, jossa lopulta huomaa, että lähes kaikki on mahdollista. 😊

 

Seuraa Meritaa Instagramissa!

Seuraa meitä Facebookissa!