Nopea keskivartalotreeni

Nopea keskivartalotreeni

Tämä nopea ja tehokas keskivartalotreeni kuormittaa nimensä mukaisesti keskivartaloa. Erityisesti vatsalihaksia kiduttava treeni on helppo toteuttaa missä tahansa, omana treeninään, lenkin yhteydessä tai vaikka salitreenin/kehonpainotreenin kaverina. Tässä treenissä aktivoidaan niin syviä vatsalihaksia kuin vinoja ja suoriakin sekä pääset haastamaan kehonhallintaasi ja tekemään myös jonkin verran räjähtävyyttä vaativia likkeitä puolilinkkarin muodossa. Jos kaipaat uusia ideoita, voit saada niitä tämän treenin kautta ja tietenkin lihakset nauttivat uusista ärsykkeistä, joten tämän treenin testaaminen tuo kivaa vaihtelua treenirutiineihisi!

Vatsalihaksia treenatessa on tärkeää muistaa liikkeiden monipuolisuus: on hyvä olla hallittuja liikkeitä, kuin taas räjähtävyyttäkin vaativia liikkeitä. Kehonhallintaa on tärkeä haastaa, koska tämä core, eli keskivartalo on mukana oikeastaan kaikessa, mitä liikettä kehollasi teetkään. Vahva keskivartalo on tärkeä tavoite hyvinvoinnillesi kaikin puolin, joten vahvista sitä monipuolisesti.

Vahvaa keskivartaloa tarvitset oikeastaan kaikessa liikkumisien muodoissa, eikä siitä ole ikinä haittaa. Esimerkiksi kyykätessä tarvitse keskivartalon tukea, punnerrusliikkeissä ja vaikka juostessa tarvitaan myös vahvaa keskivartalon lihaksistoa. Toki myös itse liikkeet, raskaana tehtynä aktivoivat hyvin keskivartaloa, mutta silti tällainen kohdistettu treeni on välillä tarpeen keskivartalolle ja tuo ainakin vaihtelua. Ja nyt itse treeniin!

 

Nopea keskivartalotreeni

Liike 1: Sivulankku rutistuksella x 10 (tee molemmille puolille 10 toistoa)
Liike 2: Puolilinkkuveitsi x 20
Liike 3: Rantatuolipito kierroilla + 2 suoristusta x 8
Liike4: Vuorikiipeilijä x 30

OHJE: Tee liikkeet peräkkäin ja pidä kierroksen jälkeen noin minuutin tauko. Toista 3 kierrosta!

Tarpeen mukaan voit muunnella toistomääriä alas- tai ylöspäin. Muista, että liikkeiden ei saa sattua selkään. Liikkeitä tehdessä on tärkeää pitää keskivartalon notkot kontrollissa ja tehdä liike hallitusti ja myös hyvällä ryhdillä. Huomaa esimerkiksi rantatuolipidon ryhdikäs asento liikkeen aikana, vältä pyöristynyttä selkää liikkeitä tehdessäsi.

 

Ja ei muuta kuin polttelevia treenihetkiä tämän nopean keskivartalotreenin parissa! Toivottavasti pidit treenistä! Jos haluat lisää hikoilua ja sykettä, löydät lisää treeni-ideoita alta erilaisten treenien muodossa. Poimi sieltä omasi!:)

 

Intervallitreeni jonka avulla kohotat kuntoasi tehokkaasti!

Nopea HIIT-treeni kehonpainolla

8 minuutin lankkuvatsatreeni

Nopea kotitreeni

Tabatatreeni

 

Seuraa mua INSTAGRAMISSA: Elinaslife_