Kaura-raejuustoleipä

Terveellinen kauraleipä

Mä rakastan leipää! Kuka muu teistä? Kuitenkin oon tietoisesti tehnyt leipävalintoja sinne terveellisempään suuntaan ja välttelen esimerkiksi puhdistettua vehnää leivissä ja käytän enemmän täyttä kauraa olevia leipiä. Itsellä vakiokäytössä on Porin leivän Satakaura Härkäpapu -leipä. Tämän reseptin terveellinen kauraleipä on itsessään ihanaa vaihtelua arkeen; itsetehty on aina itse tehtyä. <3

Tämä leipäresepti taas aikaansaa erittäin täyttävän ja maukkaan sämpylämäisen leivän, joka ei vaadi kaverikseen kuin hieman voita tai esimerkiksi avokadoa niin se on siinä. Jospa näin kesällä myös sinulla olisi aikaa testata tätä mielenkiintoista reseptiä, jossa mukana on myös proteiinia raejuuston muodossa? Toki henkilöiden ketkä ei siedä raejuustoa, kannattaa skipata se kohta ja testata reseptiä ainoastaan kauraleipänä.

Yksinkertaisuus on aina plussaa

Reseptin yksinkertaisuus on plussaa ja päivitin reseptiä nyt porkkanaraasteella. Myös vehnän poissaolo on huippujuttu! Tässä leivässä on myös protskut kohdillaan. Leipää kannattaa valmistaa itse, niin ainakin tiedät tarkalleen mitä se sisältää. Nimittäin oletko pistänyt merkille (nimittäin itse olen), että monet sämpylämäiset leivät tai kauraleivät sisältävät ei niin hyviä säilöntäaineita, koska ne pilaantuisivat muuten helposti.

Saat ohjeella ison pellillisen leipää, joten tarpeen mukaan voit esimerkiksi puolittaa määrän, niin tuloksena saat noin puoli pellillistä leipää. Taikinasta voi tehdä joko sämpylöitä tai yhden ison leivän. Suosittelen jälkimmäistä, koska taikina ei ole niin helposti muotoiltavissa. Tästä herkullisesta ja terveellisestä leivästä tykkää koko perhe!

Kaura-raejuustoleipä

Terveellinen kauraleipä (1 pellillinen)

500g kaurahiutaleita

500g raejuustoa

5 kananmunaa

1-2 dl porkkanaraastetta

2 rkl leivinjauhetta

0,5 dl Chiasiemeniä

Suolaa maun mukaan

Pinnalle voit ripotella siemeniä, kuten chiansiemeniä

 

Sekoita ainesosat sauvasekoittimella seokseksi niin, että kaurahiutaleet ja raejuusto muuttuvat melko tasaiseksi massaksi. Levitä taikina pellille leivinpaperin päälle ja anna kohota hetki. Paista 200-225 asteessa niin kauan että pinta on ruskistunut (noin 15 min).

Kaura-raejuustoleipä

 

Toivottavasti leipä maistui ja sait uusia ideoita leipomiseen! Välillä on kiva kokeilla uutta ja vähän erilaista ja yllättyä! 🙂 Täytyypä itsekin taas pitkästä aikaa tehdä tätä leipää, joka uppoaa nopeasti syöjien masuun vastapaistettuna, njams!

 

Lisää reseptejä helpompaan ja terveellisempään arkeen löydät RESEPTIOSIOSTAMME!

 

Seuraa meitä myös:

Facebookissa