äiti kuntoon

Äiti takaisin kuntoon!

Raskauden jälkeen takaisin kuntoon pääseminen ei ole aina helppoa. Omasta kokemuksesta voin sen hyvin sanoa. Varsinkin kolmannen lapsen syntymän jälkeen on tuntunut, että arki on ollut tosi paljon erilaista kuin kahden lapsen kanssa ja tokihan se onkin, onhan meitä nyt yksi ihminen enemmän tässä perheessä. Yksi ihana pikkuihminen, joka tällä hetkellä on hyvin uhmaikäinen… 😀

Kolmannen lapsen syntymän jälkeen olen valvonut ja nukkunut huonosti ihan mielettömän monien öiden ajan. Välillä on tuntunut, että miten ihmeessä sitä oikein jaksaa, mutta aina on jotenkin raskaista öistä ja päivistä selvitty. Joskus onkin kysytty mistä ihmeestä mulla riittää energiat ja olen aina vastannut, että ihan hyvin ne riittää, vaikka oikeasti olen miettinyt etten oikeasti tiedä miten jaksan, jollain ihmeellisellä äitienergialla kai.

Nyt kun kolmas lapsi on 2-vuotias ja yöt alkavat sujua hieman paremmin (vielä heräillään 1-2 kertaa yössä), on voimia itseensä panostamiseen löytynyt lisää. Olen myös viimeisen runsaan kuukauden aikana ihan tietoisesti laittanut oman hyvinvoinnin ylemmäs tärkeysjärjestyksessä, koska aloin tuntea vahvemmin, etten oikeasti voi hyvin, en henkisesti enkä fyysisesti. Aloin olla aika loppu, mutta sellaisiahan me äidit ollaan. Laitetaan kaikki muut helposti itsemme edelle.

Ihan eri äippä!

Nyt kun olen runsaan kuukauden panostanut enemmän varsinkin treenaamiseen, musta tuntuu, että olen ihan eri ihminen. Tuntuu, että olen vahvempi ja energisempi ja jaksan varsinkin henkisesti paljon paremmin oli kyse melkein mistä tahansa. Tuntuu, että alan olla taas se sama oma itseni, joka olin ennen kolmatta raskautta. Se, jos mikä on parasta ja sitä lisääntynyttä energiaa janoaa lisää! Tämä on just se mitä haluan ja jota toivon myös jokaiselle äidille.

 

Nolottaa, mutta antaa mennä silti!

Tämän kirjoituksen ja kuvien julkaisu on mulle jotenkin tosi nolo paikka, koska olenhan valmentaja, mutta tällä julkaisulla haluan tuoda ilmi myös sen, että me valmentajat ollaan ihmisiä siinä missä kuka tahansa muukin ja myös meillä voi olla elämässä raskaita aikoja. Ihan yhtälailla mulle pikkulapsiarki voi olla raskasta samoin kuin jollekin toiselle äidille. En lähde asiaa esittämään toisin kuin se oikeasti on.

 

Eteenpäin vaan!

Matka ei jää tähän, vaan se jatkuu samaan tyyliin eteenpäin kun viimeisen runsaan kuukaudenkin ajan ja tavoitteena on päästä vielä parempaan kuntoon niin henkisesti kuin myös fyysisesti. Jos sua kiinnostaa seurata lähemmin matkaani, ota mun oma Instagram-tili seurantaan ja katso mitä päivittäin puuhailen, treenailen ja syön. 😊 Toivottavasti voin inspiroida muitakin arjen väsyttämiä äitejä panostamaan omaan hyvinvointiin. <3

 

Niin ja jos nyt haluat tarkemmin tietää, millaisia tuloksia olen runsaan kuukauden aikana saanut aikaan, niin senttejä on karissut navan ympäriltä 10cm ja painoa tippunut 3,5kg. Tärkeimpänä tekijänä koen kuitenkin lisääntyneen energian ja henkisen vahvistumisen ja paremman jaksamisen. Näitä kaikkia kun tarvitaan tässä vilkaassa arjessa.

<3:lla Merita