Mitä sinä ihan oikeasti haluat elämääsi?

Oikeastaan idea tämän tekstin kirjoittamiseen syntyi tehdessäni ensimmäisen tehtävän Sanna Wikströmin Unelmakarttakirjasta. Olen oivaltanut jo jonkin aikaa sitten, mitkä mahdollisuudet juuri minulla itselläni on, tehdä elämästäni sellainen mitä haluan elää. Olen ymmärtänyt sen, että vastuu on isosti minulla ja pystyn vaikuttamaan elämääni ja ainakin suhtautumiseeni. Mitä sinä ihan oikeasti haluat elämääsi?

Meillä jokaisella on varmastikin unelmia; pienempiä ja suurempia. Joidenkin mielestä unelmointi on ihanaa ja toisten mielestä se on täyttä ajanhukkaa ja soopaa. Minä kuulun niihin, ketkä unelmoivat päivittäin ja uskovat että unelmat voivat toteutua. Ja ymmärrän sen, että usein ainut este unelmien toteutumisen välillä on oma itse ja omat uskomukset, jotka rajoittavat suurestikin potentiaaliamme.

Oletko koskaan pysähtynyt miettämään sitä, että mitä sinä ihan oikeasti haluat elämääsi?

Oletko koskaan kirjoittanut näitä ajatuksiasi ylös? Oletko päästänyt mielikuvistustasi lentämään, vai vaientanut sen tuhahduksillasi, jotka kumpuavat uskomuksistasi siihen, että unelmointi on turhaa? Hyvin usein moni elää elämää pilottivaihteella. Lentäjätkin sanovat, että pilottivaihteella lentäminen on melko tylsää ja ennalta arvattavaa, verrattuna taas manuaaliseen, jossa lentäjä itse hallitsee koneen kulkua. Toki, lentäessä tämä on hyvä ja toimiva apukeino sekä turvallinen vaihtoehto. Kone lentää pilotilla, ennalta määritellyllä tavalla kohteeseen.  Mutta elämässä taas, haluatko oikeasti elää koko elämäsi lävitse automaattisella pilotilla, jos mahdollisuudet olisivat siihen, että voisit ottaa ohjakset omiin käsiisi?

Ihmisellä on luontaisesti taipumus ajatella tulevaa tästä hetkestä käsin, tähän hetkeen ja menneisyyteen peilaten. Jos asiat ovat nyt omasta mielestä keskinkertaisesti, nähdään usein myös tulevaisuus keskinkertaisena ja mahdollisuudet supistuneena. Ei ehkä uskalleta ajatella isosti, ettei vaan tule pettymyksiä. Ei uskalleta hypätä tuntemattomaan, tehdä muutoksia elämässä. Pelätään liikaa epäonnistumista ja sen vuoksi tyydytään olosuhteisiin, joissa ei voida hyvin. Näin voi tapahtua usein, niin on käynyt minullekin toisinaan, kun pelko otti vallan.

Mitä, jos hetkeksi heittäisit epäröinnit ja epävarmuudet sivuun ja heittäytyisit? Koska et voi ikinä tietää, mitä siitä voisi seurata!

Jos uskaltaisitkin unelmoida isommin, ilman mielesi rajoituksia? Tunne, miltä se kun olet saavuttanut unelmasi tuntuu, miltä se näyttää…Tunne kaikki ne laajat ja voimakkaat tunteet. Anna mahdollisuus ja usko omiin, vielä piilossa oleviin voimavaroihisi. Koska sinä olet uskomaton. Mitä unelmasi ovatkaan, pidä niistä kiinni. Anna niiden toteutua, joskus sellaisilla tavoilla, joita et voinut ajatellakaan.

Joskus tuntuu että kaikki menee väärin ja huonoon suuntaan. Hetken päästä huomaat, että kaikki menikin oikein ja hyvin. Et pysty aina hallitsemaan unelmien toteutumista, vaan ne toteutuvat joskus aivan eri tavoilla kuin kuvittelit. Tätä voidaan kutsua vaikkapa perhosvaikutukseksi. Palaset loksahtelevat paikoilleen vain vähän eri tavoin kuin olit kuvitellut.

 

Täsä hetkessä

 

Ole avoin uusille mahdollisuuksille.

Kun olet avoin ja kuuntelet ympärilläsi olevia viestejä, alat nähdä elämän taianomaisena ja yllätyksellisenä. Kun vastaan tulee vaikeita vastoinkäymisiä, näe nämä vastoinkäymiset opettajina, joilla on antaa sinulle lahja, vaikka vaikealta tuntuisikin, selviät. Kun tapaat uusia ihmisiä, ovat he tulleet syystä matkasi varrelle. Ole heistä kiitollinen, ihan jokaisesta.

Jos lähdet tekemään unelmiesi toteuttamista varten step by step -suunnitelmaa, voit jälkeenpäin huomata, että se ei mennytkään ihan niin kuin suunnittelit, pääsit maaliin jotain kiertotietä. Koska on olemassa vielä viisaampi suunnittelija. Tiedä oma päämääräsi, kulje sitä kohti ja tee päivittäisiä tekoja. Älä suorita, vaan pidä mukana kepeys ja rentous sopivissa määrin.

Luottamus

Uskalla luottaa ja ole kärsivällinen. Näe elämän jokainen päivä mahdollisuutena, koska ikinä ei voi tietää, mitä tänään tapahtuu. Elämän jokaisella tapahtumalla; kipeällä ja ihanalla, on jokin tarkoitus. Mikään ei ole sattumaa. Näin minä ainakin haluan ajatella, vaikka kuka sanoisi mitä.

”Siemen, jonka tänään kylvät, ei tuota satoa ennen huomista. Siitä syystä et ole yhtä kuin tämänhetkiset saavutuksesi. Tämänhetkisistä saavutuksistasi näkyy, millainen olet ollut.”

 

Seuraa meitä myös:

Instagramissa / Facebookissa