motivaatio

Älä jää odottamaan motivaatiota!

Multa kysytään usein seuraavia kysymyksiä:

  • Mistä saisin motivaatiota päästä parempaan kuntoon?
  • Mistä saisin motivaatiota pudottaa painoa?
  • Mistä saisin motivaatiota syödä terveellisemmin?
  • Mistä saisin motivaatiota elämäntapojen muuttamiseen?

Ihmiset jää tosi usein odottamaan motivaatiopiikkiä, jonka avulla saisivat intoa elämäntapojen muuttamiseen, painonpudotukseen tai jonkin muun tavoitteen toteutumiseen. Onko näin myös sun kohdalla?

Itse olen täysin sitä mieltä, että motivaatiota ei kannata jäädä sohvan pohjalle odottamaan, koska hyvin harvoin motivaatio löytää sut sieltä. Sen sijaan parhaiten pääset eteenpäin, kun ryhdyt vain toimeen, oli motivaatiota tai ei.

 

Pelkällä motivaatiolla ei muuteta elämää!

Ihmiset tuntuu uskovan, että pelkällä motivaation voimalla muutetaan oma elämä toisenlaiseksi, mutta oikeasti oma elämä muutetaan uusien tapojen toistamisella ja vanhoista tavoista hiljalleen erkaantumisella. Siitä on välillä motivaatio tosi kaukana, tosi tosi kaukana… Välillä saatat joutua tekemään asioita, vaikket millään haluaisi, mutta sellaista se tavoitteen toteutuminen ja muutoksen vaatima työ on. Ei hienot asiat elämässä synny aina ruusunterälehtien päällä kävellessä. Välillä pitää osua piikkeihin ja mennä vereslihalle, jotta voi lopulta saada aikaan jotain todella upeeta!

 

Tammikuussa motivaatiopiikit tapissa!

Tammikuu on hyvä esimerkki motivaatiosta. Kaikki muutosta haluavat ihmiset ovat motivoituneet muuttamaan omaa elämäänsä, mutta tammikuun puoleen väliin mennessä suurimmalla osalla motivaatio on jo lopussa ja kuntosalit ja lenkkipolut huutavat tyhjyyttä. Monet näistä aloittajista jäävät odottamaan seuraavaa motivaatiopiikkiä, joka tulee yleensä tuossa kevään korvissa kun halutaan päästä rantakuntoon ja siinä tammikuun ja kevään välillä vain ihmetellään ja odotellaan motivaatiota. Missäköhän se luuraa?

Mitäpä jos motivaation odottelun sijaan sitouduttaisiin uusien tapojen toteuttamiseen, oli motivaatiota tai ei? Näin haluttu muutos saadaan parhaiten ja varmimmin toteutumaan. Näin odottelun sijaan saadaan aikaan haluttuja tuloksia!

 

Aina ei huvita, toimi silti!

Motivaatio on vain piikki, joka potkaisee takapuoleen vauhtia ja auttaa sua eteenpäin hetken matkaa. Sen sijaan uusiin tapoihin sitoutumisella uusien tapojen muodostamisella pääset PALJON pidemmälle. Ja mitenkäs ne uudet tavat muodostuvat? No lukuisilla toistoilla tietenkin! Eli ole valmis tekemään niitä toistoja niin hyvinä kuin huonoina päivinäkin.

Ei itseänikään aina huvita treenata, mutta lähes aina treenaan silti, koska säännöllinen treenaaminen auttaa pääsemään parempaan kuntoon, antaa lisää energiaa tähän lapsiperhearkeen ja tukee hyvää terveyttä. En jätä treeniä tekemättä vain koska just sillä hetkellä ei huvita, vaan on nähtävä pidemmälle niiden omien vaihtelevien fiilisten yli. On osattava sanoa sille omalle ”ei huvita” -äänelle, että kylläpäs huvittaakin ja ryhdyttävä toimeen! On nähtävä mitä sillä säännöllisellä treenaamisella voi saada aikaan ja mihin suuntaan se auttaa kulkemaan.

 

Sitouta itsesi uusiin tapoihin!

Jos haluat tosi kovasti jotain, älä jää odottamaan seuraavaa motivaatiopiikkiä, vaan sitouta itsesi uusiin tapoihin ja lähde jahtaamaan sun tavoitetta mahdollisimman pian, koska mitä nopeammin aloitat, sen nopeammin olet maalissa. Motivaatio nousee ja laskee siinä matkan varrella, mutta älä anna sen häiritä. Näe sun silmissä se, mitä haluat saavuttaa ja pidä katse koko ajan maalissa. Näin sitä samalla kasvaa ja vahvistuu.

<3 Merita