Raaka-Snickers

Herkulliset Raakasnickersit

Snickersin maku on mielestäni aivan ihana ja se kuuluukin herkku lemppareihini. Suklaa, toffee ja suolainen pähkinä…Vie kielen mennessään. Etsin terveellisempää vaihtoehtoa tälle herkulle ja rakastuin tähän Herkulliset Raakasnickersit -reseptiin, jonka tulen teille jakamaan.

Maku on herkullinen ja siksi mielestäni sitä tulisi ensin maistaa, ennen kuin miettii mistä ainesosista se on tehty.

Monille taatelin mainitseminen saa nenän nyrpistymään, mutta näihin patukoihin se sopii täydellisesti tuomaan sen toffeemaisen maun. Nämä Snickersit maistuivat lapsille ja aikuisille, joten tässä todella varteenotettava vaihtoehto herkkuhetkiin. Ja tietenkin, kun tämä Snickers on tehty vain muutamista ja ravinteikkaista ainesosista, on se myös laadukkaampi herkkuvaihtoehto. Toki määräänsä enempää ei tätäkään pysty syömään, eikä kyse ole siis mistään kevyestä herkusta. Tarjoa tämä siis melko pieninä paloina.

 

Herkulliset raakasnickersit

Mutta, mennäänpä yksinkertaiseen reseptiin. Näiden snickersien teko on siis melko helppoa, tarvitset vain muutamia ainesosia ja aikaa pakastamiseen.

Jos haluat tarjoilla snickersejä, olisi ne hyvä tehdä vaikka jo edellisenä päivänä tai muutamia tunteja ennen tarjoamista, jotta ainesosat ehtivät kovettua ja sitä kautta koostumus muuttuu helpommin tarjottavaksi. Annoksesta saat noin 8-10 pienempää patukkaa tai 4-5 isompaa patukkaa.

 

Herkulliset raakasnickersit

 

Herkulliset Raakasnickersit
Pohja

1 dl maapähkinävoita

2 rkl hunajaa

2 rkl mantelijauhoa

 

Täyte

12 taatelia

1 rkl vettä

1 rkl kylmäpuristettua kookosöljyä

Hieman vaniljajauhetta ja suolaa

1 dl maapähkinöitä (jos haluat suolaisuutta, suolaa pähkinät itse tai osta valmiiksi suolattuja pähkinöitä)

 

Suklaakuorrute

2 rkl kylmäpuristettua kookosöljyä

2 rkl hunajaa

2 rkl raakakaakaojauhetta

 

 

Herkulliset raakasnickersit

 

Pohja

Sekoita pohjan ainekset, eli maapähkinävoi ja hunaja keskenään. Tarpeen mukaan pehmennä niitä mikrossa. Lisää mantelijauho seokseen. Levitä pohja-aines leivinpaperin päälle suorakulman muotoon, haluamaasi malliin, noin vajaan sentin paksuiseksi. Käytin itse apuna veistä. Eli jos haluat snickerseistä pautukan mallisia, tee pohja levemmäksi ja jos taas neliön malliseksi, ei pohjan pituuksilla ole niin väliä. Vie pohja pakkaseen kovettumaan.

Täyte

Aloita täyteen valmistaminen taateleiden liotuksella. Liota niitä kuumassa vedessä kymmenisen minuuttia ja valuta vesi pois. Surraa taatelit pienen veden kera sauvasekoittimella tai tehosekoittimella. Lisää muut ainesosat paitsi maapähkinät ja sekoita. Levitä täyte viilentyneen pohjan päälle tasaisesti veistä apuna käyttäen. Painele pähkinät täyteen päälle. Laita pakkaseen pariksi tunniksi kovettumaan.

Kuorrute

Suklaakuorrute viimeistelee ihanasti tämän suolaisen makean herkun. Sulata kookosöljy ja lisää sen joukkoon kaakaojauhe ja hunaja. Levitä seos pohjan ja täyteen päälle. Laita vielä pakkaseen kovettumaan.

Leikkaa haluamasi kokoisiksi paloiksi terävällä veitsellä ja herkuttele.

 

Herkulliset raakasnickersit

 

Herkullisia hetkiä kesän keskellä! <3

Lisää herkkureseptejä löydät meidän RESEPTIPANKISTA.

Seuraa meitä myös:

Instagramissa / Facebookissa