Neljälle, valmistusaika 45 minuuttia
Ainesosat:
1 tl matchajauhetta
250 g riisiä
300 g jäisiä edamamepapuja
400 g graavilohta
1 rkl seesamiöljyä
4 isoa retiisiä
2 pientä kurkkua
1 kourallinen vihanneskrassia tai muita versoja
2 kevätsipulia
mätiä tarjoiluun (halutessasi)
Tee näin:
- Kuumenna 7,5 dl vettä kiehuvaksi. Sekoita joukkoon matchajauhe ja riisi. Peitä kannella ja keitä kypsäksi. Nosta liedeltä ja anna jäähtyä 15 minuuttia.
- Höyrytä sulatettuja edamamepapuja siivilässä kiehuvan veden päällä muutama minuutti. Valuta.
- Kun riisi on jäähtynyt, sekoita se ilmavaksi haarukalla. Jaa kulhoihin.
- Viipaloi graavilohi paloiksi. Ripottele lohen päälle seesamiöljyä. Silppua retiisi ja kevätsipuli, pilko kurkut ja revi versot.
- Jaa riisi kulhoihin. Lisää täytteet päälle. Koristele mädillä.
Teksti
StockFood/Tekstikuva
Kuvat
StockFood/Tekstikuva