DIY kolmen aineen hiusnaamio

Mulla on viime aikoina olleet hiukset tosi kuivat, jonka vuoksi olen vetänyt ne vain tiukalle ponnarille ja päättänyt keskittyä aiheeseen paremmin kun löytyy enemmän aikaa…

Joskus aiemmin olen käyttänyt kauppojen valmiita hiusnaamioita, joita en kuitenkaan nykyään halua niin paljon käyttää, koska en ole varma tuotteiden sisältämistä aineista, eikä viime aikoina ole ollut oikein intoa eikä aikaa perehtyä eri hiusnaamiotuoteselosteisiin. (Jos sulla on tiedossa jokin luonnonmukainen hyvä hiusnaamio, vinkkaa ihmeessä kommenttiboksiin). 

Tänään pyörälenkin jälkeen tarjoutui pieni oma aika ja päätin kokeilla tätä kolmen aineen hiusnaamiota. Kirjoittelen ohjeen alle naamion plussat ja miinukset, joten ne kannattaa myös lukaista.

 

Kolmen aineen hiusnaamio

Ainekset:

  • 1 avokado (huom! Kypsä)
  • 1 keltuainen
  • 1 rkl oliiviöljyä

 

Ohje:

Muusaa ainekset keskenään sekoittimella tai haarukalla ja levitä hiusten latvoihin (tai halutessa myös ylemmäs hiuksiin, jolloin kannattaa tehdä hiusnaamiota tuplamäärä). Anna naamion vaikuttaa noin 10 minuuttia, jonka jälkeen pese hiukset hyvin shampoolla.

(Lukijalta sain hyvää lisätietoa, ettei öljyjä sisältävää hiusnaamiota kannata levittää päänahkaan saakka, koska se voi aiheuttaa hilsettä. Eli öljyä sisältävää hiusnaamiota vain hiusosaan) 🙂 

 

Hiusnaamion plussat:

+ Tosi helppo tehdä ja ainekset löytyy melkein aina kaapista.

+ Täysin luonnonmukainen, joten tietää mitä päähänsä laittaa.

+ Sisältää runsaasti hyviä rasvoja, joka naamion pointti onkin. Hyvät rasvat kosteuttaa hiuksia.

+ Hiukset tuntuu hiukan paremmilta näin jälkikäteen tunnustellessa.

+ Naamiosta ei jäänyt mitään hajuja ja hiukset on tosi puhtaan tuntuiset.

 

Hiusnaamion miinukset:

– Naamion levittäminen hiuksiin on jonkin verran sotkuista puuhaa. Kannattaa levittää sanomalehti alle jolloin sotkut on helpompi korjata.

– Hiusnaamioon käy vain tosi kypsä avokado. Oma oli hieman kova vielä, jonka vuoksi naamioon jäi pieniä avokadopaakkuja, jotka onneksi lähti viimeistään harjatessa pois. Jälkiviisaana voin sanoa: käytä AINA tätä naamiota valmistaessa kypsää avokadoa. 😉

 

Mitä mieltä olet näistä DIY-naamioista? Onko sulla jokin oma suosikki, jota aina käytät vai onko kaupan omat enemmän sun mieleen?

 

Seuraa myös: 

Facebookissa / Instagramissa