Broileri-kesäkurpitsalasagne

Herkullinen ja vähähiilihydraattinen broileri-kesäkurpitsalasagne

Kesäkurpitsaa on löytynyt tämän vuoden aikana melko paljon omasta ruokavaliosta ja olen korvannut usein pastan kesäkurpitsaspagetilla, jonka olen valmistanut spiraaliraastimella, jonka löysin Clas Ohlsonilta viime vuoden puolella. Kesäkurpitsaa on löytynyt myös leipomuksista kuten näistä kesäkurpitsamuffinsseista

Tämän broileri-kesäkurpitsareseptin idean sain alunperin Instagramissa @lottamaries tililtä. Tein alkuperäiseen reseptiin muutamia muutoksia ja korvasin naudan jauhelihan broilerijauhelihalla ja käytin vegejuuston sijaan tavallista juustoraastetta. Jos sinua kiinnostaa täysin vegevaihtoehto, silloin kannattaa tsekata tuo lottamariesin jakama resepti. 🙂

 

Broileri-kesäkurpitsalasagne (5 annosta)

Ainekset:

 • 2 kesäkurpitsaa
 • 2 porkkanaa
 • 400g broilerin jauhelihaa
 • 1 tl luomuvoita (paistamiseen)
 • 1 prk tomaattimurskaa (400g)
 • 1 sipuli
 • 250g ruokakermaa (käytin 1/2 kaurakermasta ja 1/2 juusto ruokakermaa)
 • 1 dl juustoraastetta
 • Mausteita oman maun mukaan

 

Valmistusohje:

1. Pilko sipuli pieniksi paloiksi. Lisää voinokare pannulle, kuullota sipulia hetken aikaa ja lisää sen jälkeen broilerin jauheliha ja paista kypsäksi. Lisää loppuvaiheessa tomaattimurska ja paista vielä pari minuuttia.

2. Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen (ei kiertoilma). Leikkaa kesäkurpitsan melko ohuiksi viipaleiksi veitsen avulla. Pilko (tai raasta) porkkanat.

3. Voitele uunivuoka pienellä voinokareella. *Levitä uunivuoan pohjalle pieni kerros broileri-tomaattimurskaa. Levitä sen jälkeen päälle kesäkurpitsaviipaleita. Kaada viipaleiden päälle hieman ruokakermaa ja ripottele lopuksi päälle porkkanan paloja. Levitä sen jälkeen kesäkurpitsaviipaleita.*

4. Toista ** niin kauan kunnes ainekset loppuu. Ripottele lopuksi juustoraastetta tasaisesti päälle ja paista uunin keskitasolla n. 40 minuuttia. Anna vetäytyä ennen nauttimista.

5. Nauti runsaan salaatin kera!

 

Ravintoarvot (per annos): 

 • Kaloreita: 310
 • Proteiinia: 23g
 • Hiilihydraatteja: 12g
 • Rasvaa: 17g

 

Tämä broileri-kesäkurpitsalasagne oli omasta mielestäni todella hyvää! Kannattaa kokeilla! 😉

 

Seuraa meitä myös: 

Facebookissa / Instagramissa