Vaikea pysyä terveellisen syömisen parissa

Vaikea pysyä terveellisen syömisen parissa? Nappaa 4 vinkkiä!

Tuntuuko susta joskus ylitsepääsevän vaikealta pysyä terveellisen syömisen parissa? Vaikka alku oli lupaava ja terveellisiä aterioita kuului paljon päiviisi, hiljalleen kuitenkin kasvisten ja hedelmien määrä väheni ja tilalle alkoi tulla ne tutut ruoat ja herkut myös? Jos kyllä, jaan sinulle neljä erilaista vinkkiä, miten voit palata taas terveellisemmän syömisen pariin.

Haluan tähän alkuun heti muistuttaa, ettei kukaan meistä ole täydellinen ja jokainen tekee virheitä. Sinun ei kannatakaan ruoskia itseäsi verille sen vuoksi, ettet ole pystynyt pysymään tavoitteessasi syödä terveellisemmin, vaan sen sijaan suuntaat katseen tulevaan ja pyrit vaikuttamaan siihen, mitä jatkossa lautaseltasi löytyy. <3

 

Vinkki 1. Pidä ympärilläsi ruokia, jotka tukevat terveellistä syömistä.

Syömme sitä, mitä ympärillä on tarjolla ja jos kaappisi pursuavat herkkuja, silloin todennäköisesti myös syöt niitä. Jos taas varmistat, että pöydällä on hyvä määrä hedelmiä, joita voit nauttia välipalaksi, pakkasesta löytyy marjoja smoothieen ja jääkaapin vihannesosasto pursuaa vihreitä vaihtoehtoja, tulet paljon suuremmalla todennäköisyydellä koostamaan itsellesi terveellisen ja värikkään annoksen niistä.

 

Vinkki 2. Tiedä mitä syöt.

Hyvin suunniteltu on aina puoliksi tehty. Tämän vuoksi on hyvä tietää ainakin tämän päivän ateriat. Sinun ei tarvitse tehdä listaa aterioistasi, vaan riittää, että hahmottelet mielessäsi päivän ateriat ja hahmottelet myös sen, mihin aikaan ja kuinka usein sinun olisi hyvä syödä.

 

Vinkki 3. Valmista aterioita ennakkoon.

Liputan suuresti meal preppaamisen puolesta. Silloin tulee tehtyä kerralla useita eri aterioita, jolloin terveelliset ateriat ovat aina valmiina jääkaapissa odottamassa. Meal preppaamisen ansiosta pystyy helposti vähentämään tekosyitä tarttua herkkuihin tai eineksiin, kun ateria on jo valmiina olemassa.

 

Vinkki 4. Tutustu rohkeasti uusiin resepteihin.

Usein ruokavalion monipuolisuus voi kärsiä sen vuoksi, ettei tiedetä mitä voisi syödä. Siksi onkin hyvä tutustua uusiin resepteihin, tutustua uusiin kasviksiin ja hedelmiin tuoreosastolla ja kokeilla rohkeasti jotain uutta, jotta voi tulla tutuiksi uusien makujen kanssa ja löytää sieltä niitä uusia lempiaterioita.

<3

 

Seuraa meitä myös: 

Instagramissa / Facebookissa