Elämäni 30-vuotiaana

Elämäni 30 -vuotiaana

Täytin tiistaina 30 vuotta ja aloinkin miettimään, että mitä ihmettä, juurihan olin 15 vuotias! Mietin, että seuraavaksihan tässä mennään kohti neljättä vuosikymmentä. Muistan, miten pienenä ajattelin, että 30 -vuotias on jo tosi aikuinen ja sen ikäisellä on jo lapsia ja omakotitalo. Nyt olen itse 30 ja huomaankin, että meillä ei vielä ole lapsia, eikä omakotitaloa. Ei edes sitä lemmikkikoiraa, vaikka kuume ehkä on jo syttynyt. Elämäni on vähän erilaista, mitä kuvittelin, mutta oman näköistäni. Tässä: Elämäni 30-vuotiaana.

Tähän astisessa elämässäni olen saanut kokea ihania asioita ja olen nähnyt monen unelman ja haaveen toteutuvan. Olen, tottakai, kohdannut myös pettymyksiä, satuttavia asioita. Mutta alkanut oivaltamaan kaikkien niiden vastoinkäymisten merkityksen. Ne kuuluvat elämään ja luovat elämään kontrastia. Jokainen vastoinkäyminen on tullut opettamaan, antamaan jonkun tärkeän opin matkalleni. Jotenkin tuntuu, että vuosien edetessä puhkean vain yhä enemmän kukkaan ja uskallan olla enemmän oma itseni ja elää oman näköistä elämää. Vuodet ovat opettaneet ja vahvistaneet herkkää mieltäni.

Elämäni 30-vuotiaana
Perhe

Olemme yhdessä mieheni kanssa miettineet kovasti sitä, milloin haluamme perustaa perheen ja hankkia lapsia. Meistä ei vain vielä juuri nyt tunnu siltä. Joskus olen jopa murehtinut sitä, tuleeko tunnetta ollenkaan? Olen miettinyt, mistä voimme jäädä paitsi, koska olen nähnyt läheltä, miten ääretöntä rakkaus omaa lasta kohtaan voi olla ja myös itse tunnen vahvaa kiintymystä ja rakkautta sisarusteni lapsia kohtaan. Kuitenkin, tässäkin asiassa, uskon, että kaikki menee niin kuin on tarkoitettu meidän elämässä ja turha murehtiminen kannattaa oikeasti lopettaa.

Rakastan yli kaiken meidän tiivistä, isoa ydinperhettä johon kuuluu tietenkin mun mies, meidän vanhemmat, sisarukset perheineen. Perhe on aina ollut tärkeimpiä asioita mulle ja niin usein sitä muistaa sen, että mikään ei korvaa rakkaita läheisiä. Ei mitkään maailman luonnonihmeet, korallin väriset merenrannat, sademetsät. Vaikka matkustelu onkin elämäni tärkeimpiä asioita myös, on silti aina ihana palata takaisin ja nähdä omia läheisiä. Itkuhan siinä tuli, kun äitini ja siskoni lapsineen olivat järjestäneet mulle yllätyksen kun tulimme reissulta kotiin. Oli ihana nähdä heidät ensimmäisenä kotona. Sellaiset yllätykset jäävät ikuisiksi ajoiksi mieleen ja muistelen sitä aina hymyssä suin.

Elämäni 30-vuotiaana
Elämän johdatus

On ihmeellistä ajatella, miten elämä on johdatellut tähän. Kun mietin elämääni taaksepäin, uskon johdatukseen. Kaikki ne valinnat, joita olen tehnyt, kaikki ne välillä vaikealtakin tuntuneet päätökset, irtipäästämiset ja luopumiset, ne ovat johdattaneet tähän hetkeen. Muistan sen tunteen, mitä tunsin muutamia tunteja ennen, kuin tapasin aviomieheni. Muistan katselleeni auton ikkunasta maisemia ja miettineeni, että jossain tuolla mua odottaa elämäni mies ja päästin irti siitä, että pystyisin vaikuttamaan siihen etsimällä mitään väkisin.

Usein haluamasi asia ilmestyy elämään silloin kun pyydät, päästät irti ja annat johdatuksen hoitaa asian. Sinun ei tarvitse miettiä, miten kaikki tapahtuu ja miten kaikki toimii. Sun tarvii vaan pyytää, uskoa ja olla kiitollinen.

Työ

Mulla ei ollut mitään hajua lukion jälkeen siitä, mitä haluan tehdä. En vain tiennyt. Kokeilin artistivalmennusta, hain terveysalalle, olin töissä vaatekaupassa, kaupan kassalla, kuntosalin asiakaspalvelijana. Löysin palon liikkumiseen ja jonkin ajan päästä ryhdyin ryhmäliikunnanohjaajaksi. Innostuin vielä enemmän treenaamisesta sekä ruokavaliojutuista ja päädyin kouluttautumaan personal traineriksi. Hyvinvointiala vei mut mukanaan ja päädyinkin töihin kuntosalille personal traineriksi, samalla kun suoritin tradenomin opintoja loppuun.

Reilu 3 vuotta sitten minusta tuntui, että kaipaan jotain lisää mun työhön. Jotain työkalua jolla auttaa ihmisiä entistä paremmin. Kaipasin ympärilleni myös jonkinlaista tiimiä innostuneita ja positiivisia, oman henkisiä ihmisiä. En vielä keksinyt ratkaisua, vaan jätin asian johdatuksen hoidettavaksi. Niin kävi, että noin puoli vuotta toiveen esittämisen jälkeen ratkaisu löytyi ja Fit Line- tuotteet sekä Dream Team astui mun elämään ja muutti sen suunnan lopullisesti. Elämääni saapui upeita ihmisiä, keitä voin vain ihailla, siihen astui lisää rohkeutta ja uskoa omaan itseen ja omiin unelmiin. Tiimiin kuuluminen on vienyt  mua eteenpäin henkisesti ihan älyttömästi.

Päädyimme perustamaan New Beginning -sivuston Meritan kanssa kesällä 2017. Ensimmäinen verkkovalmennuksemme julkaistiin samana kesänä. Siitä tulee nyt kaksi vuotta ja olemme menneet hienoja steppejä eteenpäin. Tammikuussa tuli täysipäiväistä yrittäjyyttä täyteen vuoden verran. Tämä hyppääminen kannatti, koska koen yrittäjyyden olevan oma juttuni.

Verkkovalmennuksetkin ovat menneet eteenpäin. New Beginning -verkkovalmennuksia on nyt kaksi ja jatkossa  tulossa on jotain niin hienoa ja erilaista. Fitin bloggaajiksi päätyminen oli myös yksi upea asia, joka oli täysin johdatuksen ansiota. Se oli yksi haaveemme ja toteutui. Meidän piti vain pyytää ja uskoa sekä antaa asian järjestyä.

Nyt tuntuu, että toteutan omaa intohimoani, omaa juttuani. Aina se ei tapahdu hetkessä, vaan se vaatii aikaa ja kasvamista. Se on sen arvoista, kaikkien niiden kyynelien, rohkeiden hyppyjen, epämukavuusalueelle menemisten arvoista. Mieleeni on vahvasti jäänyt myös se, että rohkeus ei kasva odottamalla. Se kasvaa ainoastaan tekemällä ja uskaltamalla, vaikka pelottaa.

Elämäni 30-vuotiaana
Herkkyys

Olen ollut pienestä pitäen vahva tuntemaan asioita. Ymmärsinkin jossain vaiheessa olevani erityisherkkä. Kuitenkaan en ole koskaan ajatellut sen olevan huono asia, vaikka joskus se ehkä hieman tuo haasteita arkeeni. Sen jälkeen kun aloin lukea itseni kehittämisen kirjoja, olen jo hieman oppinut ymmärtämään itseäni ja tunteitani.

Erityisherkkänä koen monet asiat ja tunteet todella vahvasti ja näen maailman erilaisten silmälasien läpi. Huomaan myös kuormittuvani ehkä keskimääräistä helpommin ja tarvitsenkin paljon omaa aikaa ja tilaa. Joskus tunnen tarvetta hidastaa tahtia ja kiireen tuntu lisää ahdistavaa oloa. Siksi myös karsiminen ja priorisointi ovat muodostuneet tärkeäksi asiaksi omassa arjessa. Haluaisin niin sanoa moniin asioihin kyllä, mutta koska tunnen itseni, täytyy suurimmalle osalle sanoa ei. Joskus murehdin, jäänkö jostain paitsi, mutta tiedän, että saadessani tilaa hengittää, voin kaikista parhaiten.

Herkkyys on voimavara, kun sen kanssa osaa elää. Joskus se painaa paljon, mutta pääosin se tuo elämääni lisää syvyyttä. Oon kuin pieni lapsi, ihailen ympäristöäni ja näen pieniä, hienoja asioita siellä. Osaan katsoa maailmaa lapsen silmin ja ihastella esimerkiksi luonnon kauneutta tai innostua jostain asiasta ja hyppiä ilosta kiljuen kun jotain ihanaa tapahtuu.

Tunnen vahvasti myös tunteita ja koen voimakasta sympatiaa ihmisiä kohtaan hyvin usein. Osaan eläytyä toisten tunteisiin ja myös maailman tapahtumat koskettaa mua syvästi. Esimerkiksi ihmisten hätä tai eläinten kaltoinkohtelu sattuu muhun erityisen paljon. Haluaisin auttaa jokaista, mutta tiedän että en pysty. Pyrin tekemään edes jotain toisten hyväksi. Välillä jopa elämä tuntuu epäreilulta, koska tiedän miten hyvin itsellä on asiat ja jollain toisella ei ole. Joskus yliherkkyys ja asioiden vahva kokeminen on myös raskasta, mutta senkin kanssa oppii elämään, kun ymmärtää itseä ja omia tunteita paremmin.

Elämäni 30-vuotiaana

 

Päätös

Mä olen päättänyt sen, että elän nyt. Elän nyt elämää jota haluan elää ja joka on oman näköistäni. Elän vahvasti ja herkästi, rakastaen ja kokien kaikkia eri tunteita. Annan elämän johdattaa ja olen itse kuitenkin lopulta vastuussa omista ajatuksistani ja teoistani. Olen päättänyt, että minusta ei tule katkeraa vanhusta joka katuu tekemättä jättämiä asioita, vaan vanhus, jonka silmissä on elämän pilke ja mielessä ne lukuisat ihanan hienot tarinat eletystä elämästä ja hienoista kokemuksista arjessa ja maailman eri kolkissa. Hetkistä rakkaiden kanssa. Sellainen joka muistaa, että hänellä oli aikaa sen sijaan että elämä olisi pelkkää kiirettä. Aikaa pysähtyä ja ihmetellä elämän ja maailman kauneutta.

Kiitos elämälle.

 

Sinua voisi kiinnostaa myös nämä artikkelit:

Elinan muutostarina

Elämäntapamuutos – tärkein muutos lähtee sisältä!

Top 5 +1 itsensä kehittämisen kirjaa

 

Seuraa meitä somessa: FACEBOOK / INSTAGRAM