Lounassalaatti

Lounassalaattiresepti, joka vie kielen mennessään!

Lounassalaatti

Kyllä meitä nyt ilmoilla hellitään. <3 Ihan mahtavasta auringonpaisteesta on saatu nauttia nämä muutama lomapäivä täällä Raumalla ja mahtavien ilmojen myötä joka päivä on tullut käytyä pitkillä kävelylenkeillä, jotka tekee mielelle ja keholle enemmän kuin hyvää. Tuntuu justiin siltä, että kevät kolkuttelee oven takana, ihanaa! 

Viime aikoina olen jakanut täällä blogin puolella muutamia reseptejä ja tänään jatketaan samaa linjaa. Tiedossa onkin yksin mun lemppari lounassalaattiresepti, joka meni heittämällä kärkijoukkoihin. Tämä salaatti on mun mielestä vaan niin hyvää. Pidän tosi paljon siitä, miten granaattiomena ja punasipuli sopi hyvin yhteen kvinoan kanssa, nam!

 

Lounassalaatti (3 annosta)

Ainekset:

 • 2 dl kvinoaa
 • 2 lehtikaalin lehteä
 • 1 iso kourallinen rucolaa
 • 1/2 punasipuli
 • 1/2 granaattiomena
 • pieni kourallinen cashewpähkinöitä
 • 1 avokado

 

Kastike: 

 • 1/2 sitruunan mehu
 • 1/3 tl ruususuolaa
 • 1 tl balsamietikkaa
 • 1 tl omenaviinietikkaa
 • 1,5 tl juoksevaa hunajaa / agavea / vaahterasiirappia (itse käytin vaahterasiirappia)

 

Lisäksi: 

 • 400g Broilerin sisäfileetä (tai kalkkunaa / tofua yms.)
 • Oliiviöljyä
 • Mausteita oman maun mukaan

 

Salaatin valmistusohje: 

 1. Kuumenna uuni 200 asteeseen (ei kiertoilma). Levitä broilerifileet leivinpaperilla päällystetylle uunipellille. Kaada päälle tilkka oliiviöljyä ja hiero öljy sormien avulla tasaisesti fileisiin. Mausta haluamillasi mausteilla.
 2. Huuhtele kvinoa kiehuvalla vedellä. Keitä sen jälkeen 4dl vettä kattilassa ja lisää huuhdellut kvinoat. Keitä miedolla lämmöllä n. 15 minuuttia.
 3. Sinä aikana kun fileet ovat uunissa ja kvinoa keittyy kattilassa, leikkaa lehtikaalin lehdistä varret pois (ja heitä varret roskiin) ja silppua sen jälkeen rucola ja lehtikaali melko pieneksi silpuksi. Kuutioi sen jälkeen punasipuli. Viipaloi puolikas granaattiomena noin 2cm paksuisiin viipaleisiin ja irrota siemenet viipaleista. Jos siemeniin jää valkoista, ota ne pois.
 4. Kun kvinoa on valmista, kaavi se suureen kulhoon (jos kattilassa on vielä vettä, kaada se pois). Sekoita joukkoon silputut vihreät, punasipuli, granaattiomenansiemenet ja cashewpähkinät. Halkaise avokado puoliksi, poista kivi ja kuutioi veitsen avulla avokado paloiksi ja sekoita kulhoon muiden ainesten joukkoon. Sekoita kauhan avulla kaikki muutaman kerran keskenään.
 5. Valmista kastike sekoittamalla kaikki ainekset pienessä kulhossa keskenään ja sekoita kastike sen jälkeen muiden ainesten joukkoon ja sekoita lastalla taas muutaman kerran.
 6. Sen jäljeen ei muuta kuin salaattia lautaselle ja sen kylkeen broileria ja nauttimaan!

Jos kaipaat jotain raikasta vaihtoehtoa lounaalle niin siinä tapauksessa tätä reseptiä kannattaa kokeilla. 😉

Mahtavaa tiistaipäivän jatkoa!

Lounassalaatti

Kurkkaa myös nämä reseptit: 

Marja-banaanijäätelö

Itsetehty granola 

 

Seuraa meitä myös: 

Instagramissa / Facebookissa