Kuulumisia Koh Samuilta sekä Koh Phanganilta

Moikka ja aurinkoiset terkut täältä Koh Samuin upealta saarelta Thaimaasta, hymyjen maasta! Takana on tähän mennessä noin 1,5 viikon reissu, jonka aikana olemme mieheni kanssa ehtineet oleskella kahdella eri saarella, Koh Samuilla ja Koh Phanganilla. Voisiko sanoa kahdella sanalla että rakastuttu ollaan. Täällä vaan on niin upeaa ja erityisesti Koh Phangan vei meidän sydämet mennessään. Vielä päiviä on jäljellä viisi ennen kotiinpaluuta. Kuulumisia Koh Samuilta sekä Koh Phanganilta luvassa, ole hyvä. <3

 

Kuulumisia Koh Samuilta sekä Koh Phanganilta

 

Kuulumisia Koh Samuilta sekä Koh Phanganilta

Kuulumisia Koh Samuilta sekä Koh Phanganilta

Koh Phangan

Koh Phangan on tunnettu hurjista Full moon -bileistään, jotka siellä taas alkoivatkin kun me lähdettiin takaisin Samuille. Näin muuten saari oli melko rauhallinen (lukuunottamatta satama-aluetta) ja päästelimmekin skootterilla saarta päästä päähän, läpi sademetsien jyrkkien nousujen ja laskujen, samalla meren siintäessä palmujen takana. Itse en ajanut, jätin sen suosiolla Mikolle. Sen verran hurjia laskuja ja nousuja matkat sisälsi.

Huhhuh, sanon vaan. Jos olet hakemassa paratiisia, niin Koh Phangan on yksi ehdotukseni siihen. Vahva bungalow-suositus lähtee Pingchan -resortille  . Tämä ei ollut mikään maksettu mainos, vaan puhdas suositukseni, koska paikka ja ranta oli upea, aamupala maittava, henkilökunta mitä ihanin! Yllätyimme kun repan nainen halasi meitä lämpimästi kun lähdimme, tämä kun ei ole Thaimaassa kovin yleistä.

Mulle jäi Koh Phangania älytön ikävä. Se jäi muistoihin rikastuttajana. <3

Miten saarille pääsee?

Phanganille pääsee laivalla todella kätevästi Samuilta tai mantereelta. Varasimme laivan Ferrysamui-sivustolta. Samuille taas pääsee lentäen. Itse lensimme Qatarilla Dohan kautta Phukettiin ja sieltä potkurikoneella Samuille. Qatar on oma suosikkilentoyhtiömme. Palvelu on ykkösluokkaa ja hinnatkin sopivia yleisesti ottaen.

 

Kuulumisia Koh Samuilta sekä Koh Phanganilta

Kuulumisia Koh Samuilta sekä Koh Phanganilta

Kuulumisia Koh Samuilta sekä Koh Phanganilta

Koh Samui

Loman alussa olimme Maenamissa Koh Samuilla,joka myös saa lämpimät suosituksemme. Ranta on upea ja paratiisimainen rantaa reunustavine palmuineen. Tutkin etukäteen melko tarkasti Samuin eri rannat ja sen, minne haluamme. Maenam onkin yksi Samuin hienoimmista rannoista.  Oleskelimme hotellihuoneessa joka oli isompi kuin kotimme. 😀 Vuokrasimme MaeNamissa skootterit yhdeksi päiväksi ja huristelimmekin sillä hieman ympäriinsä ja haikkasimme vesiputouksille ja pysähdeltiin hienoille näköalapaikoille.

Koh Samuilta otimme laivan Koh phanganille neljän yön jälkeen ja Koh Phanganilla vietimme 5 yötä. Sopiva Phanganilla voisi olla se noin viikko, tai miksei kauemminkin, koska paikka oli vain niin helmi.

Palasimme eilen Samuille ja nyt olemme Koh Samuin eteläpäässä,  Nyt siis olemme maaseudulla ja ilman skootteria olisimme vähän keskellä ei-mitään. Hotelli on upea, mutta sen ranta on pettymys, koska sitä ei oikeastaan oikein ole, vaan tilalla on romuluinen venesatama. Muutoin meri täällä eteläpäässä on huikea!

Seuraavaksi suuntaamme viimeisiksi öiksi ennen lentoa kotiin, Samuin pohjoispäähän. The Scent -niminen hotelli valikoitui kolmeksi yöksi ja odotukset hotellia kohtaan on suuret. Katsotaan. 🙂

Kuulumisia Koh Samuilta sekä Koh Phanganilta

<Kuulumisia Koh Samuilta sekä Koh Phanganilta

Kuulumisia Koh Samuilta sekä Koh Phanganilta

Kuulumisia Koh Samuilta sekä Koh Phanganilta

Kuulumisia Koh Samuilta sekä Koh Phanganilta

 

Suosittelen todellakin! Mitä kautta varasimme matkat?

Joten jos siellä ollaan suunnittelemassa reissua Thaimaahan, suosittelen harkitsemaan Koh Samuita ja erityisesti sen vieressä olevaa Koh Phangania vaihtoehdoksi. Itse varasimme lennot Momondosta ja hotellit Trivagohaun perusteella Hotels.com:in kautta suurimman osan.

Nyt menemmekin nukkumaan, onhan aikaero täällä viisi tuntia edellä. 🙂

 

Kuulumisia Koh Samuilta sekä Koh Phanganilta

Kuulumisia Koh Samuilta sekä Koh Phanganilta